پشت صحنه عدم حضور ایران در اسکار امسال
مديرعامل بنياد سينماي فارابي در آستانهي جشنوارهي فيلم فجر عملکرد اين بنياد سينمايي را در بيش از سه سال مديريتش تشريح کرد.
سيد احمد ميرعلايي که ۳ بهمن ماه در بنياد سينمايي فارابي سخن ميگفت ضمن تشريح عملکرد اين بنياد، پاسخگوي سوالات خبرنگاران بود.
ميرعلايي دربارهي بودجهي فيلمهاي فاخر گفت: براي فيلمهاي فاخر بودجههايي عنوان شد که خندهدار است و ما بودجهي اين فيلمها را بعد ديده شدن، اعلام ميکنيم.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در بخش ديگري از اين نشست دربارهي دليل انتخاب «يه حبه قند» و ارسال نشدن آن به آکادمي اسکار، گفت:آقاي شمقدري و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي هم با نرفتن اين فيلم به اسکار خيلي موافق نبودند اما طي مسيري اين اتفاق افتاد.
ميرعلايي يادآور شد: در دو سال گذشته نماينده ايران در اسکار توسط بنيا سينمايي فارابي انتخاب ميشد و ما سعي ميکرديم در يک روند کارشناسي بهترين و مناسبترين فيلمان را به آن مراسم ارسال کنيم. جالب است که شايد کسي فکر نميکرد که سال قبل «جدايي نادر از سيمين» و امسال «يه حبه قند» از آراي فارابي براي ارسال به اسکار بيرون بيايد.
وي در عين حال خاطر نشان کرد: درباره نرفتن «يه حبه قند» به اسکار مسيري طي شد که واقعا آقاي شمقدري و وزير فرهنگ و ارشاد خيلي موافق نبودند که فيلم به اسکار نرود اما در مسيري که طي شد اين اتفاق افتاد.البته من اصرار داشتم و حتي اين موضوع را در برنامه «هفت» هم گفتم که اي کاش اجازه داده ميشد که اين موضوع از سوي آقاي ميرکريمي اعلام شود اما در هر صورت بايد در اينجا از ايشان تشکر کنم که مساله را با آرامش پشت سر گذاشتند.
ميرعلايي همچنين در پاسخ به پرسش ی درباره کار با فيلمسازان پيشکسوت و بزرگي که اکنون کمتر فيلمهايي ميسازند(مانند بيضايي و تقوايي)بيان کرد: به عنوان مثال ما علاقه داشتيم که با آقاي بيضايي فيلم «روز اشغال» ايشان را کار کنيم که در اين زمينه مذاکراتي هم انجام شد و حتي بحثها تا قرارداد اوليه هم پيش رفت اما متاسفانه قبل از آن برخي افراد نظر ايشان را عوض کردند تا به ايران نيايند و کار نکنند. با آقاي تقوايي هم مذاکراتي براي ساخت يک فيلم انجام شد اما ايشان يک فيلم ناتمام دارند که به لحاظ حقوقي ابتدا بايد مسائل آن فيلم را حل کنند. اما در هر صورت ما اعلام آمادگي ميکنيم و خوشحال ميشويم که با ايشان همکاري کنيم.
وي افزود: درباره ساير افراد هم همينگونه است بايد بگويم ما حتي قبل از آنکه حکمي براي آقاي پناهي صادر شود مذاکراتي داشتيم و قرار بود فيلمنامهاي که ايشان درباره دفاع مقدس داشتند را کار کنيم که در هر صورت اين اتفاق نيفتاد.
سيد احمد ميرعلايي در ابتداي سخنانش و پيش از ارائهي گزارش عملکرد دوره چهارسالهاش گفت: در اين اواخر با توجه به فضاي خوبي که در سينما حاکم نيست و همه ما در آن مقصر هستيم، سعي ميکنيم کمتر مصاحبه داشته باشيم حتي شايد مسائلي را که تهمتآميز به فارابي گفته ميشود، پاسخ نداديم.
وي ادامه داد: از روزي که به فارابي آمديم، گفتيم که بايد با تمام تلاشمان در خدمت سينما باشيم تا هر روزي که خواستيم از فارابي برويم کارنامهي خوبي داشته باشيم و در اين بخش، چند مطلب را براي خودمان مهم دانستيم. ابتدا اين نکته را در نظر داشتيم که چه تلاشهايي براي رسيدن سينماي ايران به اين نقطه انجام شده است و به همين دليل از همه افرادي که با کلام محبتآميز به سينما کمک کرده و از منيت دور هستند، تشکر ميکنم.
ميرعلايي سپس به انتقاداتي اشاره کرد که بهزعم او بهدور از انصاف بيان ميشود، گفت: کشور ما کشوري بسيار خاص و عجيب است. دشمنان ما هم به دليل همين شرايط پيچيده، جرات حملهي نظامي به آن را ندارند. ميبينيد که در عرصههاي مختلف ما حرکتي رو به جلو داريم اما در سينما چرا همه از سَر نااميدي سخن ميگويند؟
وي افزود: به عنوان مثال چند فيلم سياهنما ممکن است ساخته شود اما چرا همهي سينما را با يک چوب ميرانيم؟ همين رفتار باعث ميشود به جايي برسيم که مقياسهايمان بهم ريخته و همه چيز را با هم قاطي ميکنيم و حتي فيلمي به نام «جدايي نادر از سيمين» را هم اثري ضد اسلامي و ضد نظام ميدانيم!
مديرعامل فارابي در ادامه اين نشست درباره حمايتها از سينماي ايران بيان کرد: ما در سه سال گذشته به شرايطي رسيديم که ۱۸۸ پروژه به جهت امکانات و تجهيزات مورد حمايت قرار گرفتند. همچنين در سهسال گذشته به ۳۸۱ پروژه مواد خام توليد داديم، آنهم در شرايطي که در اين اواخر ما با مشکل شديد تامين ارز روبرو بوديم.
ارسال نظر