۳۹۹۳۵۷
۶ نظر
۵۰۱۰
۶ نظر
۵۰۱۰
پ

«پس‌انداز» می‌تواند مردم را خانه‌دار کند؟

عباس آخوندی، وزیر راه ‌و‌ شهرسازی معتقد است که با اجرای سیاست‌های جدید در بخش مسکن از جمله صندوق پس‌انداز یکم، این بخش به صورت غیر تورمی از رکود خارج می‌شود زیرا متقاضیان به تدریج وارد بازار می‌شوند و خرید مسکن هم به صورت پس‌انداز صورت می‌گیرد.

فرهیختگان: عباس آخوندی، وزیر راه ‌و‌ شهرسازی معتقد است که با اجرای سیاست‌های جدید در بخش مسکن از جمله صندوق پس‌انداز یکم، این بخش به صورت غیر تورمی از رکود خارج می‌شود زیرا متقاضیان به تدریج وارد بازار می‌شوند و خرید مسکن هم به صورت پس‌انداز صورت می‌گیرد.
او که در همایش سیاست‌های توسعه مسکن صحبت می‌کرد با بیان ‌اینکه مفهوم پس‌انداز در دولت نهم از بین رفت، می‌گوید که تا سال ۸۳ تعداد پس‌اندازکنندگان در بخش مسکن به سه میلیون نفر می‌رسید که با برنامه‌ها و سیاست‌های دولت قبل، سیستم برنامه‌ریزی و پس‌انداز در بخش مسکن با مشکلات عدیده‌ای مواجه شد و اگرچه تقاضا برای خرید مسکن در شهرهای کشور رو به گسترش بود اما در دولت گذشته عرضه واحدهای مسکونی در خارج از شهرها صورت گرفت و بازار خصوصی مسکن در اختیار دولت قرار گرفت و یک مداخله عظیمی در این زمینه انجام شد.
در میان این اظهارات سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا روش «پس‌انداز» می‌تواند مردم را خانه‌دار کند و راه حلی برای درمان بخش مسکن باشد؟ برخی از کارشناسان مسکن معتقدند که تشویق مردم به پس‌انداز، هم دست دولت را باز می‌کند و هم امکانات مالی بانک مسکن را برای پرداخت وام به مردم باز می‌کند که می‌تواند راهکاری مناسبی برای خانه‌دار کردن مردم باشد اما در مقابل برخی دیگر تاکید دارند که در شرایط فعلی که شکاف بین درآمد و هزینه‌ها افزایش یافته است؛ پس‌انداز به‌ تنهایی نمی‌تواند راهگشا باشد.

تشویق مردم به پس‌انداز
جواد خوانساری، کارشناس مسکن درباره اظهارات عباس آخوندی، وزیر راه ‌و شهرسازی مبنی بر پس‌انداز مسکن به «فرهیختگان» می‌گوید طبیعی است که تنها مشکل دولت، کمبود نقدینگی و سرمایه‌گذاری در همه پروژه‌ها به ویژه بخش مسکن باشد. بنابراین اگر مردم تشویق به پس‌انداز در بخش مسکن شوند، هم دست دولت باز می‌شود و هم امکانات مالی بانک مسکن برای ارائه وام به مردم بیشتر می‌شود.
او درباره از بین رفتن مفهوم پس‌انداز در دولت نهم نیز این طور توضیح داده که دولت‌ گذشته در امر مسکن چندین اشتباه فاحش کرد «مسکن مهر» یکی از آنها بود که بدون مطالعه و بررسی اقدام به خانه‌سازی در نقاط مختلف شهری کرد و هم به مردم لطمه وارد کرد و هم سرمایه‌های مملکت را نابود کرد. خوانساری، همچنین اضافه کرد که حتی دولت گذشته برای اینکه بتواند مسکن‌های مهر را با قیمت کم تمام کند همه را ناقص ساخت و همه سرمایه‌ها بلا‌استفاده باقی ماند. او با این توضیحات، اضافه می‌کند که با طرح مسکن مهر تمایل مردم به پس‌انداز مسکن از بین رفت و حتی مسکن‌های مهر هم نتوانست گره از مشکلات آنها باز کند تا جایی‌که دولت فعلی هم امکان حل این مشکلات را ندارد. او این را هم اضافه می‌کند که با توجه به مشکلات برجای مانده بردوش دولت، پس‌‌انداز راهکاری موثر در ساخت‌وساز خواهد بود.

اماو اگرهای پس‌انداز
محمدعلی پورشیرازی، عضو هیات مدیره سندیکای شرکت‌های ساختمانی اما نظر دیگری دارد و معتقد است که پس‌انداز در شرایط فعلی نمی‌تواند جوابگو باشد. علت نیز از نگاه او این است که در شرایط فعلی بین درآمد و هزینه‌ها فاصله زیادی ایجاد شده است و هر چقدر هم که مردم پس‌انداز داشته باشند، نمی‌تواند موثر واقع شود. او نیز با تاکید براینکه پس‌انداز از قدیم بوده و در دنیا پشتوانه بزرگی است اما در شرایط فعلی راه به جایی نخواهد برد به «فرهیختگان» می‌گوید که هرچند پس‌انداز سیاست خوبی برای ‌خانه‌دار کردن مردم است اما مساله مهم دراین میان این است که در شرایطی که هزینه‌های سبد خانوار افزایش یافته اما درآمدها تغییر خاصی نداشته است، چطور می‌شود پس‌انداز کرد. با این اظهارات هر چند روش پس‌انداز در بخش مسکن راهکار موثری است اما دولت از نگاه کارشناسان خود باید فکری هم برای شکاف بین هزینه و درآمد خانوارها داشته باشد.

مهم‌ترین اظهارات در همایش سیاست‌های توسعه مسکن

عباس آخوندی (وزیرراه‌وشهرسازی): - سقف وام مسکن مهر افزایش نمی‌یابد
- قیمت اوراق مسکن را با عرضه بیشتر کنترل می‌کنیم
- مقدمات مسکن اجتماعی با توسعه‌ای شدن بانک مسکن در حال انجام است
- پس‌انداز موجب گردش پول در جامعه شده و از چاپ اسکناس از سوی بانک مرکزی جلوگیری می‌کند
- هم‌اکنون بازار نهادی مسکن یک بازار بمباران شده است و دچار اختلالات نهادی بسیاری است؛ در این میان نهاد شهرداری هم از یک نهاد مدیریت شهری به تجارت شهری تبدیل شده است


حسین عبده تبریزی (مشاور وزیر راه‌وشهرسازی):

- گروهی می‌خواهند به شرایط سفته‌بازی بازگردیم، چون دولت تورم را کنترل کرده و رکود داریم، اما بانک مسکن باید لنگر قیمت مسکن را در جای درستی قرار دهد
- بانک مسکن اگر به مثابه یک بانک توسعه‌ای عمل کند می‌تواند در برخی شهرستان‌ها با توجه به شرایط درآمدی آن شهرستان نرخ سود را کاهش داده و نوع و میزان تسهیلات اعطایی را تغییر دهد
- شهرداری‌ها در حباب قیمت مسکن نقش دارند

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    آخوندی از کدوم پس انداز صحبت میکنی؟

  • مستاجر

    آ قا ی آ خوندی برا خودش میگه که درآمد ش خیلی بیشتر از خرجشه نه مردمی که تو خرج روزانشون موندن

  • ناشناس

    خوب میتونه جیب بانک ها رو پر کنه .
    البته اگه پولی تو جیب کسی مونده باشه

  • محمد

    با۷۰۰تومان باید کرایه خانه داد لباس خرید دکتر رفت قبوض پرداخت کنیم مخارج خانه دادکه میشه۲میلیون من که تا خرخره زیر قرزم حتی همه مغازه دارای شهرمون ازم بدشون میاد دیگه با پول هم کسی بهم چیزی نمیده.

  • بی نام

    آخوندی اگه ماهم مثل شماخونه ی مفت گیرمون میامدوباحقوق نجومی وبغل آن استفاده ازامکانات به اصلاح دولتی که صاحبان آنهامردم هستن بله همه ی مردم هم خونه داشتن وهم غصه نداشتن نه اینکه باحقوق تاآخرماه تو سرش بزنه که چیکار کنه پول ازکجا بیاره پول آب برق اجاره خونه پول دانشگاه دبیرستان خرج خوراک لباس بازم بگم ای مسئولین بی مسئولیت کاشکی یه خورده وجدان داشتید دراین شبهاچقدربرنج وموادغذایی حیف ومیل میشه فقط فقط تظاهر

  • گرسنه

    ملت رشیدو همیشه درصحنه رو مسخره میکنه داش عباس جون..داش عباس باکدوم حقوق ....

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج