دیدگاه های هاشمی پیرامون توسعه
محمد عطریانفر در مصاحبه با روزنامه آرمان درباره دیدگاههای هاشمی پیرامون توسعه سخن گفت.
محمد عطریانفر در مصاحبه با روزنامه آرمان درباره دیدگاههای هاشمی پیرامون توسعه سخن گفت.
بخشهایی از اظهارات عطریانفر را می خوانید:
*برخي خدمت آقای هاشمی نقدي داشتند كه شما به جاي تمركز بيش از حد در حوزه اقتصاد مثلا در حوزه سياسي يا حوزه اجتماعي بايد ايفاي نقش كنيد. ايشان ميگفت ما اگر نتوانيم شكم مردم را سير كنيم و نتوانيم براي آنها امنيت ايجاد كنيم، تاريخ درباره ما قضاوت خواهد كرد. سرفصلهايي كه به عنوان ماموريتهاي دولت آقاي هاشمي بود يكي دو سرفصل نبود اما منطق يك مدير واقعي اين است كه حتما اين سرفصلها را بايد اولويتبندي كند و متناسب با اولويتهايی كه مشخص ميكند ذخيرهها، توان و قدرتش را صرف آنها نمايد.
*جمعبندي آقاي هاشميرفسنجاني از امور اين بود كه ما بايد ابتدا امنيت ملتمان را در خارج از ميدان جهاني در ميدان بينالمللی تثبيت بكنيم. چرا كه امنيت داخلي ما تا حدود زيادي تامين شده بود و در دوره تثبيت هويت امنيت تامين شده بود. اگرچه دشمنان و مخالفان و تروريستهايي بودند اما اين را با تمام وجود حس ميكرد كه بايد انجام شود و در كنار اين قضيه درك كرده بود كه «من لا معاش له، لا معاد له» و «كاد الفقرُ ان يكون كفرا». به اينها باور داشت و ميگفت اين مردم به وظيفه خودشان در حق انقلابشان و در حق رهبرانشان فوقالعاده نقش ايفا كردهاند و همه چيزشان را در سبد اخلاص تقديم امام خميني كردند، ما هم به عنوان حواريون و كارگزاران امام سخاوتمندانه از اين ظرفيت بهرهمنديم و الان نوبت ماست كه شيريني حيات و زندگي را به گام اين مردم بريزيم و بچشانيم و برنامه ايشان به سمت توسعه هدايت شد.
* استراتژيستهاي دنياي غرب ميگويند اگر شما به اندازه كافي توان اقتصادي نداشته باشيد، سخن از دموكراسي نداريد؛ حتي نخواهيم خيلي تمركز كنيم روي چنين اظهاراتي با يك ادبيات سنتي و درك داخل كشور خودمان يك مثال را ميگويم؛ تصور كنيد يك مردي و يك زني تشكيل خانواده ميدهند و آن زمان در برابر اعضاي خانواده مسئول هستند و منابع آنها محدود است، هزينههاي آنها زياد است و درآمدشان كم است، چگونه هزينه ميكنند و چگونه براي زندگيشان برنامهريزي ميكنند؟ به سرعت ذهن برنامهريزيشان فعال ميشود كه براي اداره بهينه زندگي داخلي خودمان بايد سرفصلهايمان را اولويتبندي كنيم و در اولويت نخست هزينهها را در آن مسير ببريم.
اولين هزينهاي كه شما از آن نميگذريد رزق است. تمام همت اين خانواده و پدر اين خانواده صرف اين ميشود كه شكم اعضاي خانوادهاش را سير كند. منابع دومي كه اگر اضافه آمد و شما خرج ميكنيد صرف سرپناه شما ميشود كه يك جايي را داشته باشيد كه زندگي كنيد، منبع سوم صرف بهداشت و درمان شما ميشود، منبع چهارم شما صرف آموزش ميشود، منبع پنجم صرف رفاهيات و تفريحات ميشود.
در سرفصلهاي نهم و دهم شما حاضر هستيد خرج كنيد براي توسعه اجتماعي و مشاركتهاي سياسي. تصويري كه آقاي هاشمي ارائه ميكرد، ميگفت من توسعه سياسي و اجتماعي را ميفهمم اما من تا نتوانم در كشور درآمدزايي ايجاد كنم اين سخنان، سخنان هجوي است و عليالقاعده عوارضش را هم كنار خودش داشت. چون ديگران مطالبه ديگري ميكردند.
ارسال نظر