جنب و جوش در بازار معاوضه ملک
دو طیف سیاستگذار و صاحبنظر متخصص بخش مسکن ۱۲ و ۱۳ مهرماه در شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن گرد هم میآیند تا برای تحقق اولویتهای دولت یازدهم در بخش مسکن طرحها و راهکارهای ممکن را بررسی کنند.
روزنامه دنیای اقتصاد: دو طیف سیاستگذار و صاحبنظر متخصص بخش مسکن ۱۲ و ۱۳ مهرماه در شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن گرد هم میآیند تا برای تحقق اولویتهای دولت یازدهم در بخش مسکن طرحها و راهکارهای ممکن را بررسی کنند.
در این همایش اولویتهای دولت در بخش مسکن در قالب ۵ محور عمده از سوی سیاست گذاران و صاحبنظران حوزه مسکن به بحث و بررسی گذاشته میشود. شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن با سخنرانی عباس آخوندی، وزیر راه وشهرسازی، دوشنبه جاری در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار میشود تا بهترین راهکارهای تحقق سیاستهای دولت در حوزه مسکن از سوی سیاستگذاران و صاحبنظران دانشگاهی در این بخش بررسی و استخراج شود.
«تامین مالی و بانک توسعهای مسکن» بهعنوان اولین اولویت برنامهای دولت در حوزه مسکن عنوان اولین نشست تخصصی شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن است.موضوع تامین مالی در بخش مسکن وضرورت تبدیل بانکمسکن از بانک تجاری به توسعهای به منظور حل مشکلات مربوط به منابع مورد نیاز در بخش مسکن طی سه سال گذشته - از ابتدای تصدی دولت یازدهم - همواره مورد توجه و تاکید وزیر راه و شهرسازی و سایر مسوولان مربوطه در بخش مسکن بوده است.
طی سالهای اخیر تنگناهای شدید مالی در نتیجه حاکمیت رکود، بالا بودن نرخ تورم و همچنین اثر تحریمهای بینالمللی همواره یکی از چالشهای اساسی بخش مسکن محسوب میشود.تبدیل بانک مسکن به بانک توسعهای یکی از راهکارهایی است که به منظور رفع تنگناهای مالی مورد توجه سیاستگذاران و صاحبنظران بخش مسکن است. در این نشست، محمد هاشم بت شکن، مدیرعامل بانک مسکن، محمد فطانت، مشاور وزیر راه و شهرسازی و سعید اسلامی بیدگلی، عضو هیات مدیره عمران و بهسازی شهری مهمترین راهکارهای تامین مالی در بخش مسکن با تاکید بر توسعهای شدن بانک مسکن را تشریح و بررسی خواهند کرد.
در نشست دوم شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران، «سیاستهای زمین، معماری و شهرسازی» با هدف استفاده بهینه و توزیع مناسب زمین از طریق اعمال سیاستهای کارآمد در حوزه شهرسازی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.تغییر رویکرد دستگاههای دولتی در حوزه مدیریت زمین از دیدگاه تجاری به نگرش توسعهای و همچنین اعمال سیاستهای استفاده بهینه از زمین همزمان با اجرای سیاستهای مقابله با تراکم فروشی و تغییر کاربریهای گسترده به منظور کسب درآمد، از مهمترین مسائلی است که طی سالهای اخیر از سوی دولت مورد توجه قرار گرفته است.
در این نشست پیروز حناچی، معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری، حسین عبده تبریزی، مشاور وزیر راه وشهرسازی و ابوالفضل مشکینی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس راهکارهای ممکن در راستای برنامهریزی و اعمال سیاستهای بهینه در حوزه زمین، معماری و شهرسازی را به بحث و بررسی خواهند گذاشت.
دومین روز برگزاری شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران مصادف با سیزدهم مهرماه با بحث و بررسی پیرامون موضوع «مالیاتهای مسکن و واسطهگری مسکن» با حضور غلامرضا سلامی، مشاور وزیر راه وشهرسازی، تیمور رحمانی، رئیس موسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی دانشگاهتهران و محمود اولاد، محقق حوزه مسکن آغاز خواهد شد. قرار است در این نشست مهمترین راهکارهای مالیاتی در حوزه مسکن به منظور ایجاد رونق در بازار معاملات ملک و جلوگیری از احتکار آپارتمانها و همچنین تمهیدات لازم برای ساماندهی به فعالیت واسطههای ملکی بررسی و تشریح شود.در نشست چهارم این همایش که قبل از ظهر روز سه شنبه برگزار خواهد شد،« ساماندهی بافتهای ناکارآمد شهری و مسائل اجتماعی مسکن» به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
در این نشست، مجید روستا، عضو هیات مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، حسین ایمانی جاجرمی، رئیس موسسه مطالعات اجتماعی دانشگاه تهران و جان محمدی نماینده گروه توسعه ایرانیان به بحث و بررسی پیرامون مهمترین مسائل و موضوعات پیش روی بازآفرینی شهری در محلات هدف نوسازی و راهکارهای ممکن برای اجرای سیاستهای بهینه در این حوزه خواهند پرداخت. پنجمین نشست شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران به موضوع مسکن اجتماعی اختصاص دارد.
ژان لوک پوادوو، محقق حوزه «مسکن اجتماعی» از فرانسه، علی چگنی، مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی و ماکان رفعت جو، محقق حوزه مسکن اجتماعی از فرانسه مهمترین دیدگاه و تجربیات بینالمللی در حوزه مسکن اجتماعی و حمایتی را تشریح خواهند کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، این همایش به همت معاونت مسکن و دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی برگزار میشود و دبیر علمی این همایش تیمور رحمانی، اقتصاددان است.دنیای اقتصاد: معامله غیر نقدی خرید مسکن در بازار آپارتمانهای کوچک متراژ این روزها پر رنگتر از ماهها و سالهای اخیر مشاهده میشود.
در شرایطی که طی دست کم دو سال گذشته در نتیجه رکود بازار معاملات خرید وفروش مسکن، عملا معاملات مربوط به معاوضه آپارتمانها نیز به حالت کما رفته بود؛ اما با افزایش نسبی حجم معاملات مسکن طی ماههای اخیر، بازار معامله غیر نقد مسکن نیز پررفتوآمدتر از قبل شده است.اغلب متقاضیان معاوضه در بازار آپارتمانهای مسکونی که این روزها برای تبدیل به احسن کردن ملک خود آگهی منتشر کردهاند مالکان واحدهای کوچک متراژ و قدیمیسازی هستند که قصد دارند از شرایط موجود بازار مسکن برای تملک آپارتمان بزرگتر، کمسنتر و واقع در محلههای مسکونی مرغوبتر استفاده کنند.
هر چند تنوع فایلهای معاوضه در بازار آپارتمانهای مسکونی در میان تمام متراژها دیده میشود، اما عمده این فایلها مربوط به مالکان آپارتمانهای کوچکمتراژ و قدیمیساز است.مالکان این واحدها با تعیین شرایط مناسبتر قیمتی سعی دارند مالکان واحدهای بزرگ متراژتر و مرغوبتر را به معاوضه ملکشان با آپارتمان خود ترغیب کنند.این اعتدال قیمتی به دلیل گرانتر بودن هر مترمربع آپارتمان کوچکمتراژ در مقایسه با آپارتمانهای بزرگمتراژ یا میانمتراژ مشابه از سوی مالکان در نظر گرفته شده است تا از این طریق و با از بین بردن این فاصله قیمتی مالکان واحدهای بزرگتر و مرغوبتر مشوق خوبی برای معاوضه داشته باشند.
بهعنوان مثال مالک آپارتمان ۶۸ مترمربعی در گلبرگ غربی، واحد ۸ سال ساخت خود را مترمربعی ۳ میلیون و۳۰۰ هزار تومان - ۷۰۰ هزار تومان زیر قیمت عرف منطقه - به بازار مسکن معرفی کرده و اعلام کرده است قصد معاوضه این واحد را با آپارتمان بزرگتر در خیابان پاسداران دارد.
ارسال نظر