۳۹۵۴۷۰
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

ایران در بازی نفتی با عربستان برنده شد

ریاض پس از ۸ سال برای اولین بار برای کاهش تولید نفت خود موافقت خواهد کرد.

خبرآنلاین: ریاض پس از ۸ سال برای اولین بار برای کاهش تولید نفت خود موافقت خواهد کرد.

همه نگاهها به سمت عربستان چرخیده است؛ بزرگترین صادرکننده نفت جهان، سنت های خود را زیر پا می‌گذارد . دولت ریاض وارد معامله ای شده که براساس آن تولید نفت عربستان پس از ۸ سال متوقف می شود تا این امر به افزایش قیمت نفت دربازار کمک کند.

اقتصاددان خاورمیانه معتقدند که دو کشور ایران و عربستان با دو دیدگاه مختلف بر سر میز مذاکره می آیند. ایران تا همین چند وقت پیش تحت شدیدترین تحریم های بین المللی بود و حالا با لغو آنها رشد اقتصادی را تجربه می کند.سرمایه گذاران خارجی در حال برگشت به این کشور هستند،این در حالی است که عربستان سعودی با کسری بودجه رو به رو شده است.

اختلاف بین دو کشور به وضوح در زمینه های مختلف دیده می شود؛ ایران در تلاش است برای کاهش وابستگی خود به درآمدهای نفتی روابط خود را با غرب تقویت کند. عربستان سعودی پس از افت قیمت نفت در دو سال اخیر و ضربه های شدید به اقتصاد این کشور به سوی اصلاحات اقتصادی معطوف شده است. این ضربه‌های مالی موجب از بین رفتن ذخایر ارز های خارجی این کشور، بدهی به پیمانکاران وکاهش دستمزد شده است.

عربستان سعودی امسال کسری ۱۳.۵ درصدی در تولید ناخالص ملی را تجربه خواهد کرد که در مقایسه با ایران که ۲.۵ درصد کسری تولید ناخالص ملی دارد،فاصله زیادی دارد.صندوق بین المللی پول اعلام کرده است که عربستان سعودی به نفت ۶۷ دلاری نیاز دارد تا بتواند کسری بودجه خود را جبران کند. برای ایران این رقم کمتر است و ۶۱.۵۰ دلار اعلام شده است.

در بخش رشد اقتصادی هم،عربستان سعودی به کندی به رشد یک درصد رسیده است،این در حالی است که ایران رشدی ۴ درصدی داشته است. عربستان سعودی در سال جاری با کسری بودجه دو رقمی مواجه شده ،در حالی که ایران تقریبا متعادل پیش رفته و طبق برنامه اصلاحات اقتصادی ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ تاثیرهای تحریم ها را کاهش داده است.

کارشناسان بر این باورند که حسن روحانی رییس جمهوری ایران در ماه می سال آینده میلادی،مجددا خود را برای انتخابات بعدی آماده خواهد کرد. فشارهای پیش از این انتخابات و تلاش برای برداشته شدن تحریم ها دولت را در شرایط سختی قرار داده است.

عربستان به اعضای اوپک اعلام کرده که تولید نفت خود را به اندازه ژانویه کاهش خواهد داد.به این معناست که تولید روزانه نفت خود را ۵۰۰ هزار بشکه کاهش خواهد داد، در حالی که ایران با کاهش تولید توافق نکرده و تا زمانی که تولیدات خود را به ۴ میلیون بشکه در روز نرساند با طرح فریز نفتی موافقت نخواهد کرد.

در دو سال گذشته قیمت نفت از بشکه ای ۱۰۰ دلار به ۳۰ دلار رسیده که کمترین میزان قیمت نفت در ۱۲ سال گذشته است. عربستان سعودی به همین دلیل ناچار به استفاده از ذخایر ارزی خود شد. در سال گذشته ۱۱۵ میلیارد دلاراز ذخایر ارزی خود را استفاده کرد و در سال جاری هم تاکنون ۵۲ میلیارد دلار دیگر خرج کرده است.

به دلیل کاهش بودجه، حقوق کارمندان دولتی این کشور نیز ۲۰ درصد کاهش داده است.طرح افزایش مالیات هم برای سال ۲۰۱۸ در دستور کار دارد.همچنین اعلام شده که پروژه های عمرانی این کشور متوقف شده است.

این بحران اقتصادی در حالی رخ داده که در آن سوی خلیج فارس، ایران با بحرانی رو به رو نیست.

کارشناس اقتصادی سوییسی می‌گوید،ایران هم دوست دارد که قیمت نفت افزایش پیداکند،ولی ایران تنها کشور عضو اوپک است که به دنبال کاهش قیمت نفت فداکاری های زیادی در اقتصاد و بودجه کشور انجام داده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج