۳۸۸۵۷۲
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

۲۹ صفحه از نقش ریاض در حادثه ۱۱ سپتامبر

سیمون هندرسون در فارین پالیسی نوشته است؛ گاهی اوقات واقعیت سیاسی آن قدر پوچ است که بیشتر به طرفداران نظریه‌پردازان توطئه شبیه است.

روزنامه وقایع اتفاقیه: سیمون هندرسون در فارین پالیسی نوشته است؛ گاهی اوقات واقعیت سیاسی آن قدر پوچ است که بیشتر به طرفداران نظریه‌پردازان توطئه شبیه است.

پس از گذشت بیش از ۱۳ سال از چاپ‌شدن تحقیقات کنگره درباره حادثه ۱۱ سپتامبر، ۲۸ صفحه‌ای که درباره نقش عربستان سعودی در این حادثه صحبت می‌کند، این موضوع بیشتر و بیشتر مورد بحث قرار می‌گیرد. موضوع به قدری حساس شده است که این گزارش دوباره چاپ می‌شود؛ در نهایت معلوم می‌شود که گزارش ۲۹ صفحه بوده و نه ۲۸ صفحه، یعنی از صفحه ۴۱۵ تا ۴۴۳ تحقیقات کنگره درباره حملات ۱۱سپتامبر است.

حذفیاتی در صفحات ـ گاهی لغات و گاهی کل یک جمله یا پاراگراف ـ وجود دارد که روی هم سه صفحه به مجموع این صفحات اضافه می‌کند؛ بنابراین ما هنوز با داستانی مواجه هستیم که کامل نشده است. باوری گسترده وجود دارد که چرا این صفحات فورا آشکار نشد و این حجم سانسور اعمال شد، شاید جواب این باشد: «جلوگیری از شرم خانواده سلطنتی عربستان.» صفحه ۴۱۵: «در آن موقع در ایالات‌متحده، برخی از هواپیماربایان مرتبط با حادثه ۱۱ سپتامبر برای دریافت حمایت و کمک به افرادی متصل بودند که ممکن است در تماس با دولت عربستان سعودی {حذف‌شده}. حداقل دو نفر متهم شده‌اند که با برخی افسران اطلاعاتی عربستان تماس داشته‌اند.»

صفحه ۴۱۷: یکی از افرادی که در این صفحات به‌عنوان حامی مالی دو فرد هواپیماربا در حادثه ۱۱ سپتامبر شناخته می‌شود، اسامه بسنان نام دارد که مقدار قابل‌توجهی پول نقد از «یک عضو خانواده سلطنتی عربستان» در سفر سال ۲۰۰۲ به هیوستون دریافت کرده است. صفحه ۴۱۸: «یکی دیگر از شهروندان عربستان سعودی که رابطه نزدیکی با خانواده سلطنتی دارد، {حذف کامل یک خط}، موضوع تحقیقات ضدتروریسم اف‌بی‌آی است.» صفحات ۴۱۸ و ۴۱۹: در دفترچه تلفن ابوزبیده، رهبر بازداشت‌شده القاعده، شماره‌های لیست‌نشده شرکتی امنیتی در کلرودا وجود دارد که مدیریت آن مربوط به شاهزاده بن‌سلطان، سفیرعربستان در ایالات‌متحده است.

صفحه ۴۲۱: «{حذف‌شده}، مورخ ۲ جولای ۲۰۰۲، نشان می‌دهد شواهد مسلمی از پشتیبانی تروریست‌ها از درون دولت عربستان سعودی وجود دارد.» صفحه ۴۲۶: همسر بسنان از «شاهزاده خانم جیفا بنت‌سلطان» همسر سفیر عربستان سعودی پول دریافت کرده است. (نام صحیح او در واقع شاهزاده حیفا بنت‌فیصل است.) صفحه ۴۳۶: مشاور عمومی وزارت خزانه‌داری آمریکا، دیوید آوهایزر شهادت می‌دهد: «دفاتر مؤسسه خیریه الحرمین عربستان در تماس مداوم با افراط‌گرایان هستند.» مقام رسمی سازمان سیا نیز شهادت می‌دهد: «آنها در آن زمان به پیشرفت چشمگیری درباره کار مؤسسه الحرمین رسیده بودند... دفتر مرکزی این شرکت همدست و حامی تروریسم است و سؤالاتی درباره نقش وزیر کشور وقت عربستان، شاهزاده نایف وجود دارد.» با خواندن اینها باید فریاد زد: بله، عربستان در حادثه ۱۱ سپتامبر نقش داشته است.

در ژانویه سال ۲۰۰۲، شبکه اخبار و گزارش‌های جهانی ایالات‌متحده از دو مقام ناشناس رسمی دولت کلینتون نقل می‌کند که دو شاهزاده ارشد سعودی به اسامه بن‌لادن برای بمب‌گذاری در سال ۱۹۹۵ در ریاض پول پرداخته‌اند. در این بمب‌گذاری پنج مشاور نظامی آمریکا کشته شدند. در ادامه گزارشی از مقامات بریتانیایی و آمریکایی وجود دارد که از دو شاهزاده عربستانی صحبت می‌کنند که از پول رسمی دولت عربستان ـ نه پول شخصی خود ـ برای پرداخت به بن‌لادن استفاده کرده‌اند. این دو شاهزاده، پرنس نایف، پدر ولیعهد فعلی محمد بن‌نایف و برادر او شاهزاده سلطان، وزیر دفاع سابق و پدر شاهزاده بندر، بودند.

دو شاهزاده‌ای که اکنون هر دو مرده‌اند. در مقاله یادشده نقل‌قولی از یک مقام رسمی سعودی وجود دارد که می‌گوید: «شواهد کجاست؟ هیچ‌کس مدرکی ارائه نمی‌کند.» آن مقام رسمی وزیر امور خارجه فعلی، عادل الجبیر است، کسی که روزهای اخیرش را صرف لابی با اعضای کنگره کرده است تا کمترین خسارت متوجه عربستان و خاندان سلطنتی شود و گزارش‌ها کنترل شوند.

می‌شود شرط بست که هنوز همان خطوط نامرئی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با منتشرشدن هرچند ناقص ۲۹ صفحه از تحقیقات کنگره و شرح مفصل آنها از پیوندهای مالی بین هواپیماربایان ۱۱ سپتامبر با مقامات عربستان سعودی، باور استدلال الجبیر بیش از پیش دشوار است. بعد از تمام تحقیق‌ها در برابر جمله الجبیر باید گفت: «شواهدی مسلم از حمایت تروریست‌ها از درون دولت عربستان وجود دارد.»

پس از انتشار این صفحات، شرکت روابط عمومی کورویس مستقر در واشنگتن، که قرارداد پرسود مالی با دولت پادشاهی عربستان دارد، تجزیه و تحلیل‌های خود را منتشر کرد که با این جمله از مصاحبه با رئیس سازمان سیا، جان برنان در تاریخ ۱۱ ژوئن با العربیه آغاز شد: «هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد دولت عربستان سعودی، به‌عنوان یک نهاد، یا یکی از مقامات ارشد سعودی به‌صورت جداگانه، از حملات ۱۱ سپتامبر حمایت کرده باشد.» این می‌تواند درست باشد اما هنوز هم این امکان وجود دارد، در واقع یک احتمال که اقدامات مقامات ارشد سعودی به حوادث تروریستی منجر شده باشد.

هیچ‌وقت گفته نمی‌شود که دولت یا اعضای خانواده سلطنتی به طور مستقیم پشتیبان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر یا حامی مالی آن بودند اما بدون هیچ شکی، پول رسمی عربستان در نهایت در جیب مهاجمان وجود داشت. یک‌بار از یک مقام رسمی بریتانیایی پرسیدم: «چطور از این موضوع مطمئن هستید؟» و او پاسخ داد که ما می‌دانیم از چه حسابی پول آمده و این پول در نهایت به کجا رفته است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج