ایران در المپیکِ «صنایع دستی» چهارم شد
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در توضیح بیشتر درباره برترینهای صنایع دستی دنیا عنوان کرد: ارزیابی برترینهای صنایع دستی دنیا همانند المپیک است که ایران در مقام چهارم جهان قرار گرفت.
شیوا عنوان کرد: از سال ۲۰۱۴ که شورای جهانی صنایع دستی از سازمان علمی - فرهنگی یونسکو جدا شد، برترینهای صنایع دستی به شکل مستقل در شورای جهانی انتخاب میشوند و یونسکو ناظر این داوری است.
وی اظهار کرد: سال گذشته، این داوری در مالزی انجام شد و فقط سه کالای صنایع دستی ما موفق به دریافت نشان اصالت شد؛ اما امسال از ۱۴ اثر موفق به دریافت ۱۰ نشان اصالت شدیم. از میان این آثار، هشت اثر مربوط به نساجی و ۶ اثر مربوط به صنایع دستی چوب، سنگ، فلز و سفال بود. از هشت اثری که در حوزه بافتهها ارائه شده بود، چهار اثر موفق به دریافت نشان اصالت نشدند. در هر صورت، دریافت ۱۰ نشان هم موفقیت خوبی برای صنایع دستی ایران است.
شیوا با بیان اینکه نیمه مهرماه گواهی اصالت این هنرمندان ارسال میشود، گفت: در این رقابت، کشور چین با ۴۰ اثر، کشور هند با ۳۰ اثر و اندونزی با ۲۰ اثر بیشترین جوایز را به خود اختصاص دادند و ایران مقام چهارم را در حوزه غرب آسیا کسب کرد که همانا به نوعی چهارم در دنیا به حساب میآید.
مشاور امور بینالملل معاونت صنایع دستی خاطرنشان کرد: ایران در این ارزیابیها برای نخستین بار بهعنوان یک داور هم حضور داشت. معیار انتخاب این آثار، مقایسه با کشورهای دیگر است. این رقابت ۱۳ تا ۱۸ شهریورماه در کویت برگزار شد.
ایران در المپیک صنایع دستی جهان چهارم شد
همچنین بهمن نامورمطلق - معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در توضیحات بیشتر درباره برترینهای صنایع دستی دنیا عنوان کرد: ارزیابیهای برترینهای صنایع دستی دنیا همانند المپیک است که ایران در مقام چهارم جهان قرار گرفت.
وی همچنین با بیان اینکه ایران در دولت قبل در حوزه صنایع دستی جایگاه خودش را از دست داده بود، گفت: در حال حاضر ما به نقش خودمان برگشتهایم و به شکل آهسته در حال گسترش آن هستیم و میتوانیم در صنایع دستی جهانی نقش داشته باشیم. امیدوارم از این به بعد هر سال نقش خود را در عرصه مدیریت جهانی ایفا کنیم.
نامورمطلق درباره دومین منفعت برگزاری اجلاس مجمع جهانی در ایران توضیح داد: یکی از منفعتهای مجمع جهانی، ترویجی است؛ همین که چنین اجلاس بزرگی در اصفهان برگزار میشود، به برندتر شدن این شهر کمک میکند. تجاری بودن منفعت دیگر است، زیرا ما چند برنامه تجاری در کنار این مجمع داریم. تجارت یکی از جلوههای گردشگری است و اینکه ما بتوانیم اجلاسی برگزار کنیم که بیش از ۲۰۰ نفر مهمان خارجی در آن حضور دارند، به تجاریسازی و ترویج گردشگری پرداختهایم همانطور که وین یکی از شهرهای گردشگری سمیناری است.
معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: ما خودمان را برای عقد قرارداد و گفتوگو آماده کردهایم. گرچه این گردهمایی هزینه میلیاردی دارد؛ اما ما در این زمینه هزینه نکردهایم و بخش خصوصی این مبلغ را پرداخت کرده است. امیدواریم به جایی نرسد که بخواهیم به بخش خصوصی کمک کنیم.
نامورمطلق با اشاره به منفعت دیگر برگزاری این اجلاس، اضافه کرد: با برگزاری چنین اجلاسی در ایران، نفوذ تشکیلاتی ما در جوامع صنایع دستی بیشتر خواهد شد، زیرا آنها در دولت قبل به ما اعتماد نداشتند و ما را اصلا نمیدیدند. ما در حال حاضر به سمتی پیش میرویم که ممکن است در آینده برای مدیریت شورای جهانی از ما دعوت شود. همانطور که در حال حاضر مسئولیت غرب آسیا برعهده ماست.
ارسال نظر