پیش شرطهای کاهش نرخ سود بانکی
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موافق کاهش نرخ سود بانکی به ۱۲ درصد هستیم اما باید نرخ تورم در دوره ۳تا۵ ساله در محدودهای تثبیت شود، گفت که در صورت کاهش نرخ سود بانکی فقط منابع از سپرده به جاری تبدیل میشود.
پورابراهیمی در پاسخ به اینکه آیا موافق کاهش نرخ سود بانکی به میزان کاهش نرخ تورم و فاصله دو تا سه درصدی آن طبق گفته رییس کل بانک مرکزی هستید یا خیر؟ پاسخ داد: در اقتصاد چند فاکتور و مولفه اصلی وجود دارد که متناسب با یکدیگر عمل میکند.
وی افزود: در این خصوص اگر نرخ تورم که پایه اصلی سایر مولفههای اقتصادی در کشور است کاهش پیدا کند باید به تناسب آن نرخ سود بانکی و نرخ بازدهی بازار نیز روند نزولی داشته باشد اما هماکنون فاصله تورم با نرخ سود بانکی دوبرابر است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موافق کاهش نرخ سود سپردههای بانکی و تسهیلات به تناسب نرخ بازدهی سرمایه و همچنین تورم در کشور هستیم، تصریح کرد: زمانی که نرخ تورم به ۹ درصد کاهش پیدا کرده، نرخ سود سپردههای بانکی نیز میتواند تا سه درصد بیشتر ۱۲ درصد تعیین شود و نرخ تسهیلات نیز با رقمی بیش از آن مورد استفاده قرار گیرد.
وی گفت: اگر نرخ تورم برای یک دوره سه یا پنج ساله کنترل شود، میتوان در موضوع برنامهریزیهای اقتصادی شاهد اتفاقات مثبتی بود و در نرخهای بازدهی بازار سود تسهیلات و سپردهها تناسبی ایجاد کرد.
نظر کاربران
ظاهرا دوباره تورم به 10 درصد رسیده.باید منتظر سود24 درصدی بود.جالبه که جهشهای تورمی یکباره صورت میگیره. ولی کاهشش با کندی واین نسان بی لیاقتی وبی کفایتی مسولان است.از اون اول تو تاریخ میخواندیم پادشاهان ایران بی کفایت بودند والانم همینبی کفایتی نسل به نسل منتقل شده.علتش هم سیری ناپذیری افراد ...........
متاسفانه هرچقدر سود بانکی پایینتر میاد بانکها بیشتر مبلغ وام را بلوکه کرده بقیه اش را با سود اعلامی پرداخت میکنند لازم به ذکر است که الان ۱۵ درصد مبلغ وام بصورت ودیعه نزد بانک میماند وسودش را از مشتری میگیرد