فعالیت نهادهای مردمی برای کمک به بخشهای مختلف جامعه که در جریان سیاستگذاریهای بخش دولتی و همچنین پدیدههای طبیعی همچون بیماریها و... آسیب دیدهاند، در بسیاری از کشورها موفقیتهای چشمگیری را رقم زده است.
روزنامه دنیای اقتصاد: فعالیت نهادهای مردمی برای کمک به بخشهای مختلف جامعه که در جریان سیاستگذاریهای بخش دولتی و همچنین پدیدههای طبیعی همچون بیماریها و... آسیب دیدهاند، در بسیاری از کشورها موفقیتهای چشمگیری را رقم زده است.
در کشور آمریکا مبالغ جمعآوری شده در سال ۲۰۱۵ به ۳۷۳ میلیارد دلار رسیده است که این رقم بیش از ۲ درصد تولید ناخالص داخلی در آمریکا را تشکیل میدهد. همچنین این نهادها ۴/ ۱۱ میلیون شغل را در آمریکا بهوجود آوردهاند که شامل ۳/ ۱۰ درصد از اشتغال ایجاد شده توسط بخش خصوصی است.
در ایران عدد دقیقی را برای سهم نهادهای خیریه نمیتوان یافت. نهادهای دولتی همچون کمیته امداد و بهزیستی و همچنین نهادهای مردمی همچون موسسه محک، بنیاد کودک و... توانستهاند مبالغ قابل توجهی را برای امور خیریه جمعآوری کنند.
طبق آمارهای منتشر شده در روزهای گذشته کمیته امداد توانسته است از محل ۸ میلیون صندوق صدقات بیش از ۲۶۸ میلیارد تومان در سال جمعآوری کند که این میزان ۲/ ۰ درصد از تولید ناخالص داخلی است. البته این سهم از تولید ناخالص داخلی صرفا برای کمکهای صندوق صدقات است و در صورت اضافه کردن سایر نهادهای خیریه این سهم از GDP افزایش خواهد یافت.
اما آنچه در این بین باید مورد توجه قرار گیرد، ایجاد زیرساختهای قانونی، مالی و فرهنگی در جهت تسهیل شرایط برای بهوجود آمدن چنین موسسههای مردمی است. تاکنون فعالیت موسسات خیریه مردمی در کشورمان نشان داده است که این نهادها میتوانند در حل مشکلات هموطنانمان در بخشهای مختلف از جمله بیماری، فقر و گرسنگی نقش بسزایی داشته باشند. کارشناسان در این پرونده باشگاه اقتصاددانان نحوه تخصیص منابع خیریهها و همچنین مسائل پیرامونی آن را بررسی کردهاند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر