۳۶۴۴۶۰
۵۰۱۴
۵۰۱۴
پ

برگزاری مراسم بزرگداشت پرویز کلانتری

عصر امروز جمعه ۱۵ مرداد ماه در حالی مراسم بزرگداشت زنده یاد پرویز کلانتری در گالری آرت سنتر برگزار شد که از ساعت پنج عصر باغ انجمن خوشنویسان در محوطه بیرونی گالری مملو از دوستداران وی بود.

خبرگزاری مهر: عصر امروز جمعه ۱۵ مرداد ماه در حالی مراسم بزرگداشت زنده یاد پرویز کلانتری در گالری آرت سنتر برگزار شد که از ساعت پنج عصر باغ انجمن خوشنویسان در محوطه بیرونی گالری مملو از دوستداران وی بود.

همچنین در محوطه باغ انجمن خوشنویسان روی درخت ها تصویرسازی های کلانتری نصب شده بود و از همان بدو ورود صدای زنده یاد کلانتری به گوش می رسید. پخش فیلم هایی از روشن نوروزی، محمد حمزه ای، طاها شجاع نوری و... که بیشتر فیلم پرتره پرویز کلانتری را ساخته اند حضور این هنرمند را بیش از هر چیز در این مراسم یادآوری می کرد.

در این مراسم که از سوی گالری آرت سنتر برگزار شد آثاری از دوره های مختلف کاری این هنرمند که از مجموعه شخصی خانواده وی و مجموعه این گالری بود به نمایش در آمده بود و یک اثر نادیده از دهه ۳۰ که توسط کلانتری خلق شده بود روی دیوار رفته بود.

در این مراسم که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد مسئولانی چون علی مرادخانی، محمد ایازی، مجتبی عبدالهی، مسعود رجبی معمار، مجید ملانوروزی و هنرمندانی چون علی اکبر صادقی، حسین محجوبی، محمدرضا اسلامی، ایرج اسکندری، علی شیرازی، رضا کیانیان، پویا راد، محمد سریر، رضا نامی، عباس مشهدی زاده، سعید پورصمیمی، عبدالحسین مختاباد و....حضور داشتند.

در ابتدای مراسم وحید ملک بنیانگذار آرت سنتر ضمن بیان این مطلب که قرار بود یک سال و نیم پیش که مرحوم کلانتری در همین مکان برای هانیبال الخاص سخنرانی داشت، دومین بزرگداشت را برای او بگیریم گفت: امروز یقین داریم اگر نه خودشان بلکه روحشان اینجا حاضر است.

وی همچنین با نشان دادن کتابی از آثار این هنرمند که با همکاری بی ینال ونیز و موزه هنرهای معاصر چاپ و در بی ینال ونیز ارایه شد، گفت: امسال در این بی ینال جایزه معماری به خاطر مجموعه کارهای زنده یاد کلانتری به وی اهدا شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنران بعدی مراسم بود در حالیکه مجری مراسم در خلال مراسم بخش هایی از یادداشت پرویز کلانتری را می خواند.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنانش از کلانتری به عنوان هنرمند جاودانه یاد کرد و درباره این هنرمند گفت: من توفیق پیدا کردم در دوران بیماری از نزدیک او را ملاقات کنم و روحیه با نشاط و سرزنده او حتی در دوران بحران بیماری را مشاهده کنم.

وی ادامه داد: کلانتری شخصیتی بود که برای کشور افتخار آفرید و در صحنه بین المللی حضور فعال داشت و آثارش در گالری های دنیا و سازمان ملل حضور دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما ملتی با فرهنگ و تمدنی چند هزار ساله هستیم و دوست و دشمن به آن اعتراف دارند، بیان کرد: خوشبختیم هنرمندان ما آثارشان را در عرصه بین المللی ارایه می کنند و مورد تقدیر قرار می گیرند.

جنتی با اشاره به اینکه کلانتری از بنیانگذاران مکتب سقاخانه بود با اشاره به تابلوهای کویر این هنرمند گفت: او در حوزه کویر آثاری با عشق و علاقه آفرید که تماما فضای بومی دارد. کمتر کشوری چنین هنرمندانی دارد.

وی در پایان سخنانش از خانواده کلانتری و مجموعه آرت سنتر تشکر کرد.

در بخش دیگر مراسم کلیپی درباره کلانتری پخش شد.

رضا کیانیان به عنوان سخنران بعدی سعی کرد تا راز حاضر در تابلوهای کویر کلانتری را بیان کند و در این میان یاد عباس کیارستمی را نیز زنده کرد.

وی در سخنانی گفت: در این چند ماه اخیر هنرمندان زیادی را از دست دادیم اما دو نفر بودند که شباهت زیادی به یکدیگر داشتند پرویز کلانتری و عباس کیارستمی. همان طور که وقتی تک درختی بالای کوه را می بینیم یا جاده ای مارپیچ یاد عباس کیارستمی می افتیم وقتی کویر و کاهگل می بینیم بی اختیار یاد پرویز کلانتری می افتیم.

کیانیان با طرح این پرسش که چه می شود برخی هنرمندان چنین امضایی دارند و رازش در چیست، ادامه داد: در همه هنرها ما هنرمندانی داریم که چنین امضایی دارند مثلا به نظر نمی رسد بشود فکر کرد کسی به جز مارلون براندو بتواند نقش پدرخوانده را بازی کند.

کیانیان در ادامه با پرداختن سریع به دوره های کاری کلانتری بیان کرد: وقتی او اولین نمایشگاهش را با عنوان سیاه روی سیاه برپا کرد مشخص بود با هنرمندی جسور و جستجوگر طرف هستیم. اما بعد از آن کاهگل ها بود و کویرها. خانه هایی در دل کویرها خلق کرد که امضای او شد. بعدها وقتی کوچ عشایر را کار کرد بسیار زیبا بود اما به قدر کافی راز نداشت. این آثار کویرها و کاهگل های اوست که همیشه پر از راز است.

کیانیان با اشاره به اینکه کسان دیگری هم با کاهگل کار کردند ولی هر جا کاهگل ببینیم یاد کلانتری می افتیم، گفت: کلانتری به سنت ها پایبند بود اما در تابلوهای او یک سکوت هست که همین سکوت راز کارهای اوست. گویی در تابلوهای او جهان کلا ایستاده و ساکن شده و تنها همان قطعه برای دیدن است. این برهوت و سکوت و تنهایی رازی است که او را جاودان می کند.

در ادامه مراسم یادداشتی از فرشید مثقالی و محمد ابراهیم جعفری که نتوانسته بودند در مراسم حضور یابند برای این هنرمند قرائت شد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج