۳۵۶۰۵۱
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

تاثیر فرهنگ در ذائقه موسیقی انسان

محققین سال ها مشغول مطالعه ریشه اصلی ذائقه موسیقایی انسان ها بوده اند. در این تحقیقات شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تاثیرات بیولوژیکی مثل این فرضیه که ذائقه موسیقی انسان ها با بالا رفتن سن تغییر می کند، بی تاثیر نیستند.

وب سایت تک شات: محققین سال ها مشغول مطالعه ریشه اصلی ذائقه موسیقایی انسان ها بوده اند. در این تحقیقات شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تاثیرات بیولوژیکی مثل این فرضیه که ذائقه موسیقی انسان ها با بالا رفتن سن تغییر می کند، بی تاثیر نیستند.
فرهنگ تاثیر بسزایی در ذائقه موسیقی انسان دارد

اکنون یک تحقیق جدید نشان می دهد که ذائقه موسیقایی شما بستگی به آرایش آهنگ های غالباً رایج در فرهنگ شما دارد. یک تیم از محققین دانشگاه های مختلف شامل MIT و Brandeis، دو مطالعه جدید در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۵ انجام داده اند. محققین در این تحقیق از شرکت کنندگان خواسته بودند که به میزان لذت بخش بودن هر دو آکورد موزون و ناهنجار رای دهند. برخی از افراد مورد تحقیق قرار گرفته، مردم آمریکایی بوده اند اما اکثر آنها از قبایل Tsimane و آمازونی بوده اند که فرهنگ غرب را کاملاً لمس نکرده و کمتر در معرض آن بوده اند. همچنین گروهی از شرکت کنندگان نیز مردم بولیوی بوده اند که به زبان اسپانیایی صحبت می کردند و در شهر کوچکی در نزدیکی قبایل Tsimane سکونت داشتند.

در فرهنگ غرب صداهای موزون معمولاً لذت بخش به حساب می آیند در حالی که ناهنجارها کمی سخت و تیز هستند. بر اساس یک مقاله در هفته نامه علمی بین المللی Nature، آکوردهای ناهنجار در واقع ایزوتوپ های ناپایدار موزیک غرب هستند و معمولاً اینطور به گوش می رسند که انگار قصد بازگشت به یک نوت پایدار را دارند.

فرهنگ تاثیر بسزایی در ذائقه موسیقی انسان دارد

مردمی که با فرهنگ غرب زندگی کرده اند و یا در معرض آن قرار گرفته اند معمولاً با آکوردهای ناهنجار که معمولا برای موسیقی هایی با تاثیرات احساسی به کار می روند، دفع می شوند. بر اساس تئوری موسیقی، اینکه یک آکورد در گوش انسان چطور شنیده شود متاثر از فاکتورهای بیولوژیکی شامل ذات انسان است.

با این وجود محققین کشف کرده اند که افراد قبیله Tsimane میزان لذت بخش بودن هر دو صدای ناهنجار و موزون را در یک سطح رده بندی کرده اند. از سوی دیگر شرکت کنندگان بولیویایی علاقه خود به صداهای موزون را ابراز کرده اند اگرچه اختلافات دیده شده بین آنها درست مثل مردم آمریکا زیاد نبوده است.
به گفته Josh McDermott یکی از پروفسورهای دانشگاه MIT، این تحقیق می گوید که ترجیح صداهای موزون به صداهای ناهنجار به اشباع شدن با فرهنگ موسیقایی غرب بستگی دارد و این ترجیح ذاتی نیست.

درست به همین دلیل است که محققین یک تئوری در مورد تفاوت آرایش موسیقایی هر فرهنگ ارایه داده اند. موسیقی قبایل Tsimane بر خلاف موسیقی فرهنگ های غربی بر مبنای هارمونی ساخته نشده است. علاوه بر استفاده از آکوردها، آنها بیشتر به نواخته شدن یک نوت در یک زمان خو گرفته اند. در مجموع این تحقیق نشان می دهد که فرهنگ انسان ها نقش مهمی در چگونگی شکل گیری ذائقه موسیقی بازی می کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج