مراتع سیردان در آتش سوخت
سرپرست اداره کل حفاظت محیطزیست استان قزوین از آتشسوزی به مساحت ۵ هکتار در ارتفاعات شهر سیردان این استان خبر داد.
سیاوش شمسیپور اظهار کرد: در پی گزارش مردمی مبنی بر وقوع حریق در ارتفاعات شهر سیردان به سمت روستای کلج بلافاصله مأموران یگان حفاظت واحد سر محیطبانی طارم سفلی در منطقه شکار و تیراندازی ممنوع طارم حاضر شدند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون این دومین آتشسوزی رخداده در استان قزوین است، افزود: هفته گذشته نیز ۳ هکتار از مناطق طارم در آتشسوزی طعمه حریق شد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیطزیست استان قزوین با اشاره به آتشسوزی اخیر تصریح کرد: در نخستین لحظات وقوع حادثه مأموران یگان حفاظت به همراه کارکنان شهرداری و نیروهای مردمی در منطقهT حاضر و پس از دو ساعت موفق به مهار حریق شدند.
وی با تأکید بر ضرورت تأمین تجهیزات مورد نیاز برای اطفای حریق در مناطق تحت پوشش محیطزیست اضافه کرد: این اداره کل با خرید سیستمهای مهار آتش و برگزاری مانور تیم واکنش سریع در منطقه حفاظتشده باشگل میزان آمادگی خود را برای مهار آتش در منابع طبیعی افزایش داده است.
شمسیپور با اشاره به شروع فصل تابستان و خشک شدن مراتع ادامه داد: در این فصل احتمال ایجاد آتشسوزی در طبیعت به چندین برابر میرسد که به دو روش طبیعی و غیرطبیعی در مراتع و جنگلها رخ میدهد و مهار آن نیازمند آمادگی قوی است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیطزیست استان قزوین خاطرنشان کرد: آتشسوزیهای غیرطبیعی که منشأ انسانی دارد به سه دسته عمدی، غیرعمدی و زمان و فصل بحران آتشسوزی در جنگلها و مراتع تقسیم میشود.
وی یادآور شد: ایجاد آتشسوزی طبیعی در گیاهان خشک، خودسوزی جنگلها و مراتع در اثر وزش بادهای گرم، خودسوزی گیاهان در اثر شدت گرما و خشکی شدید گیاهان و علوفه مراتع و آتشسوزی به علت وجود اجسامی مانند بطریها در طبیعت از مهمترین عوامل آتشسوزیهای طبیعی است.
شمسیپور با اشاره به افزایش حضور مردم در طبیعت با شروع فصل تابستان توصیه کرد: نباید در جنگلها و مراتع آتش روشن کرد و در صورت ضرورت باید از سطوح بدون پوشش گیاهی استفاده شود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیطزیست استان قزوین از مردم درخواست کرد: پس از پایان گردش و تفریح خود و قبل از ترک منطقه، نسبت به خاموش کردن آتش اقدام کنند و در صورت مشاهده، مراتب را هرچه سریعتر به محیطبانان و یا این اداره کل اعلام کنند.
در این آتشسوزی تعداد زیادی گونههای درختی و بوتهای به مساحت ۵ هکتار طعمه حریق شده و از بین رفته است.
ارسال نظر