تلاش ظريف و وقت گذرانی كری!
ملاقات و گفتوگوهاي محمدجوادظريف و جان كري درباره رفع مشكلات موجود بر سر راه مبادلات بانكي و مالي ايران و اروپا به چند دليل به مقصد مطلوب نخواهد رسيد. نخست آنكه؛ اكثر جمهوريخواهان در مجلس سنا به ويژه كميته روابط خارجي مجلس سنا كه بيشتر آنها جمهوريخواه و لابيهاي يهودي هستند به هيچوجه اجازه نميدهند موانع بانكي از سر راه ايران برداشته شود.
ديگر آنكه تا پايان رياستجمهوري اوباما تقريبا ۵ ماه باقي مانده است و جان كري هم به دليل روابطي كه با ظريف دارد، نميخواهد در اين مدت به طور مستقيم به او پاسخ دهد. بنابراين با وقت گذاراني ميخواهد از اين مرحله نيز عبور كند. بر اين اساس همه علائم و نشانهها حكايت از آن دارد كه نفوذ بسيار بالاي لابيهاي يهودي كنگره از يك سو و از طرف ديگر فشارهايي كه از سوي عربستان و شيخ نشينان خليج فارس بر آمريكا وارد ميشود، مانع ديگري براي گشايش موانع بانكي است. در اين ميان اگرچه عربستان اندكي از آمريكا فاصله گرفته است اما به همان اندازه به رژيم صهيونيستي نزديك شده و با اين رژيم روابط گسترده و پنهاني دارد. رژيم صهيونيستي در بسياري از كشورهاي حاشيه خليج فارس دفترهاي بازرگاني تاسيس و در آنجا شروع به فعاليت كرده است. همچنين طي دو روز گذشته وزير دفاع عربستان با وزير دفاع آمريكا گفتوگو كردند تا فشارهاي خود را نسبت به ايران افزايش دهند.
بنابراين علتهاي مذكور سبب ميشود كه مقامات داخلي نسبت به رفع موانع بانكي ايران و اروپا و نتيجه مذاكرات ظريف و كري چندان خوشبين نباشند. از طرفي در راستاي لغو محدوديتهاي پروازي ايران اير بايد اذعان داشت كه پس از توافق به دنبال رايزنيهاي كارشناسان اروپايي و متخصصان داخلي لغو محدوديتهاي پروازي و امكان پرواز ايران اير به همه مقاصد اروپايي صورت پذيرفت. چراكه محدوديتهاي پرواز هواپيماهاي ايراني به ويژه ايران اير به مقصد اروپا مشكلاتي را به وجود آورده بود و با توجه به اينكه از همان اوائل انقلاب قرار بود ناوگان هواپيمايي هما مورد مرمت قرار بگيرد اين كار انجام نگرفت اما اكنون اين مساله در دستور كار ايران قرار داشته و همچنين مذاكرات ايران با ايرباس تقريبا به مرحله اجرايي رسيده است.
در اين ميان باز هم كنگره موانعي بر سر فروش هواپيماهاي آمريكا به ايران ايجاد كرده است و به همين دليل جنجالي ميان بوئينگ و كنگره به وجود آمده كه تصور نميرود شركت هواپيمايي بوئينك هم بتواند حريف كنگره شود، چراكه شركت بوئينگ هم نميخواهد فروش هواپيمای ۲۵ ميليارد دلاري را به ايران از دست بدهد. به دليل اين اختلافات ميان شركت هواپيمايي بوئينگ و كنگره اتحاديه اروپا تحت رهبري فرانسه و آلمان به دليل مشكلات مالي اروپا و سياستهاي ناسازگار و مخالف واشنگتن با كشورهاي اروپايي اندكي از آمريكا فاصله گرفتند و محدوديت پروازي ايران اير به مقاصد اروپايي را لغو كردهاند. آنان به دنبال فروش هواپيماهاي خود به ايران هستند.
از اين رو به نظر ميرسد كه نخستين معامله ايران با شركت هواپيمايي ايرباس باشد و با توجه به اين خريد، كشور فرانسه كه در حقيقت سرمايهگذار اصلي اين هواپيماست اجازه داد پروازهايي كه به لحاظ امنيتي اطمينان بيشتري نسبت به آنها وجود دارد در برخي از فرودگاههاي اتحاديه اروپا به زمين نشسته و از خدمات فرودگاهي آنها بهره ببرند.
نظر کاربران
آقای ظریف! هر بچه ای می تواند بفهمد که غرب قابل اعتماد نیست ........