چه بر سر ارکسترهای ملی و سمفونیک آمد؟
در حالی سه روز از ماجرای قهر علی رهبری و فرهاد فخرالدینی از ارکسترهای ملی و سمفونیک میگذرد، همچنان روایتهای متفاوتی از آنچه در این جلسه گذشت، شنیده میشود و دست کم روایت محمد سریر، رییس این جلسه با روایت رهبران مستعفی ارکسترها در تضاد است.
فرهاد فخرالدینی و علی رهبری، شنبه ۱۸ اردیبهشت با شورای اجرایی ارکسترها جلسه داشتند اما به دلیل مباحث مطرح شده جلسه را نیمه تمام رها و از رهبری ارکستر ملی و سمفونیک استعفا کردند. داود گنجهای، حمیدرضا نوربخش، فریدون شهبازیان، شریفیان، محمد سریر، بهرام جمالی مدیرعامل بنیاد رودکی به همراه علی رهبری و فرهاد فخرالدینی اعضای این شورا را تشکیل میدهند.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای حضور در جلسه شورای عالی هنرمندان به سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان رفته بود، پس از پایان این جلسه در مورد اتفاقات رخ داده در سومین جلسه شورای اجرایی ارکسترها گفت: از این مباحث در بین همه هنرمندان زیاد است و این اتفاقات باعث ایجاد مشکلاتی نمیشود که قابل حل نباشد.
البته وزیر ارشاد به این نکته هم اشاره کرد که پاسخ به مشکلات موجود در ارکستر ملی و سمفونیک در تخصص آقای مرادخانی است و ریز جزییات را ایشان میدانند.
علی مرادخانی: ممکناست مسائل دیگری در میان باشد
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد آنچه در این جلسه گذشته، به خبرآنلاین گفت: موضوع حقوق و شورایی شدن ارکستر اینقدر حاد نیست که حاشیهساز باشد، ممکن است مسائل دیگری در میان باشد و چون قابلطرح نیست، این موضوعات پررنگ شده باشند.
علی مرادخانی ضمن تاکید بر حل مشکل پیش آمده میان رهبران و شورای اجرایی ارکسترها، افزود: ما فکر کردیم تشکیل شورای اجرایی ارکسترها موجب استفاده از عقل جمعی میشود چرا که در تصمیمهای فردی هر کس نظری دارد و رسیدن به اتفاق نظر دشوار است. البته برخی مسائل داخل سیستمی است و لزوما رسانهای نمیشود که بتوان درباره آن صحبت کرد.
او ادامه داد: ما از افراد خواستیم که مشکلات را در مذاکره با یکدیگر حل کنند و ازآنجاییکه همواره میانشان بحثهای داغی وجود داشته، این مذاکره منجر به برخی کدورتها شده است. گاهی باید اجازه دهیم تا با گذشت زمان، از کدورتها کاسته و مشکلات تا حدودی حل شود، بعد ببینیم نتیجه چه خواهد بود.
مرادخانی درباره انتقادات مطرحشده به بنیاد رودکی گفت: بیصلاحیت بودن شورای اجرایی ارکستر نظر شخصی افراد است، باید دید آیا این شورا به لحاظ علمی مشکلی دارد یا خیر؟ ضمن اینکه بحث حقوق اعضای ارکستر هم در یک چارچوب حل میشود. من سالها درگیر این موضوع بودهام و البته همه این مسائل بهقدری حاد نیست که این اندازه حاشیهساز باشد. ممکن است مسائل دیگری در میان باشد و چون قابلطرح نیست موضوع حقوق و شورا پررنگ شده باشد.
او درباره مصاحبه فرهاد فخرالدینی که حاکی از رفتنش از ارکستر ملی بود، گفت: من باید با آقای فخرالدینی صحبت کنم. البته صحبت کوتاهی داشتیم و امیدوارم با ادامه این صحبتها مشکلات موجود حل شود.
سریر: پرسش درباره وظایف مدیران هنری، موجب ناراحتی رهبران شد
محمد سریر بهعنوان رییس جلسه شورای اجرایی ارکسترها درباره دلیل ادامه این جلسه با وجود اعتراض دو تن از اعضای شورا و ترک جلسه از سوی آنها گفت: معمولا تمامی جلسات حتی با ترک جلسه از سوی برخی افراد ادامه مییابند چرا که ممکن است برخی فرصت حضور در جلسه را نداشته باشند.
او افزود: در این جلسه تصمیمگیری خاصی که مغایر با نظرات رهبران ارکستر باشد گرفته نشد و تمامی تصمیمات اخذ شده مواردی هستند که مورد نظر دو رهبر ارکستر هم بودند. این تصمیمگیری در واقع به اتفاق نظر بیشتر، میان اعضای شورا کمک میکند.
این آهنگساز در پاسخ به دلیل ترک جلسه از سوی رهبری و فخرالدینی گفت: زمانی که جلسات عمومی است و افراد مختلفی در جلسات حضور دارند به هر حال سوالاتی مطرح و نظراتی ابراز میشود. باید در این جلسات گفتوگو کرد. هر بحثی به معنای مخالفت یا موافقت با فرد خاصی نیست بلکه گاهی سوالی تنها از روی کنجکاوی پرسیده میشود. بهطور مثال درباره وظایف مدیر هنری پرسشهایی شد تا متوجه شویم شورا تا چه میزان میتواند در راستای بهبود شرایط ارکسترها کمک کند. همین موجب دلگیریهایی شد چراکه دوستان احساس کردند شورا قصد دخالت در برخی مسائل رهبران ارکستر را دارد.
او در ادامه تاکید کرد: البته فرهاد فخرالدینی درباره مسائل دیگری حرف زد که بیشتر جنبه خستگی داشت و گویا دوست نداشت خیلی درگیر برخی امور باشد. قطعا فعالیتها میتواند زیر نظر ایشان باشد و برخی بخشهایی که جزئی از مدیریت ارکستر است و سرعت عمل در آن اهمیت دارد، توسط دیگران پیگیری شود. بخشی از دلخوریهای علی رهبری هم به همین خستگی از انجام کارهای جانبی بازمیگشت، به این شکل به راههایی فکر کردیم تا رهبران ارکستر بتوانند کارشان را راحتتر انجام دهند اما همین بحثها عدهای را دلخور کرد.
ارسال نظر