عسگراولادی: خدا كند احمدی نژاد نيايد
«حبيبالله و اسدالله» عسگراولادي نه تنها براي قوم سياستمدار و اهل بازار كه براي مردم كوچه و بازار هم نام آشنايند.
دو برادر؛ «حبيبالله و اسدالله» عسگراولادي نه تنها براي قوم سياستمدار و اهل بازار كه براي مردم كوچه و بازار هم نام آشنايند. نامشان كه برده ميشود كمتر كسي است كه از تبار فكري و سياسي آنان سوال كند. هر چه باشد رفت و آمد و نشست و برخاست آنان سالهاي سال است كه عيان و پنهان با امورات سياسي و مناسبات اقتصادي گره خورده است.
هر چند «حاج حبيب» اصولگرايان بيش از دو سال و نيم است كه رخت حيات بربسته و جايش در صدر مجالس راست نشينان سياست خالي است اما برادر كوچكترش؛ اسدالله عسگراولادي در ٨٣ سالگي همچون ايام شباب، به رتق و فتق تجارت خانهاش ميانديشد و گاهي هم به خواست و توصيههاي پر رمز و راز با كفش تجارت به ميدان سياست پا ميگذارد. همين است كه هرچه قدر مرحوم حبيبالله عسگراولادي در سياست پرآوازه بود، اسدالله عسگراولادي در بازار و تجارت و صادرات از مشاهير است.
هرچند خودش را نه ثروتمند كه «كاسب جزء» ميداند كه ٢٠ درصد درآمدش همواره هزينه وجوهات شرعي ميشود و ٢٠ درصد ديگرش پس انداز. شايد اگر برادرش حبيبالله عسگراولادي نبود همچون ديگر تجار، كار و بارش با رفت و آمد دولتها بالا و پايين نميشد اما با توجه به تبار فكري او و حمايت از اقتصاد بازار، توسعه صادرات و حمايت از بخش خصوصي با دولتهايي كه نگاهي سوسياليستي به اقتصاد دارند، آبش به يك جوي نميرود.
يكي از عمدهترين تجادلهاي اسدالله عسگراولادي با محمود احمدينژاد و دولت نهم و دهم همين مساله بود. جايي كه اسدالله عسگراولادي با وجود راياي كه در انتخابات ٨٤ به احمدينژاد داده بود، تند و بيپروا از او انتقاد و اعلام كرد «سياست اقتصادي احمدينژاد فشل است.» تيغ تيز نقد تاجر پرآوازه جناح بازار از دولت محبوب اصولگرايان كار را به جايي رساند كه اعوان و انصار سياسي و رسانهاي احمدينژاد تصميم به تقابل با اسدالله عسگراولادي گرفتند. گزارشهايي كه روزنامه ايران و سايتهاي وابسته به دولت دهم در افشاگري عليه حزب موتلفه و اسدالله عسگراولادي و روابط تجاري او با انگليس منتشر كردند ريشه در مواضع ضد احمدينژادي اسدالله عسگراولادي داشت.
هرچند برخي تحليلگران سياسي، مدلول افزايش ضريب سطح تجادل دولت احمدينژاد با موتلفه را مواضع حبيبالله عسگراولادي درباره ميرحسين موسوي و مهدي كروبي اعلام كردند. اسدالله عسگراولادي در آن ايام و همچون امروز كه عضو اتاق بازرگاني تهران، رياست اتاق بازرگاني ايران با انگليس، چين، روسيه، استراليا و كانادا بود و بهتر از هر سياستمداري ميدانست حال و روز اقتصاد ايران و ايراني چگونه است تصميم گرفت تا به مديران و مسوولان كشورهشدار دهد كه استمرار صدور قطعنامه عليه ايران در شوراي امنيت و افزايش تحريمهاي بينالمللي چه هزينههايي را براي ايران و ايراني به همراه دارد.
همين بود كه پس از شدت گرفتن تحريمهاي غرب در زمستان ١٣٩٠ هشدار داد: «تا شش ماه ديگر در ايران قحطي ميشود!» همين هشدار اسدالله عسگراولادي، هوشياري را به جناح راست بازگرداند و تا پيش از انتخابات رياستجمهوري ٩٢ اصولگرايان براي اعلام برائت از احمدينژاد صفي طولاني تشكيل دادند. هرچند حالا بيش از سه سال است كه از آن روزها ميگذرد اما «كاسب جزء جناح راست» از بازگشت احمدينژاد نگران است و ميگويد: «خدا كند كه نيايد.» او در مصاحبه با افكار نيوز گفته است كه: «دعا ميكنم كه احمدينژاد برنگردد.»
براي اين حرفش هم دليل دارد: «احمدينژاد هشت سال امتحان داد و نتيجه نگرفتيم و ميبينيم معاون او الان درزندان است و برخي وزرايش زيرسوال هستند. حتي رييس بانك مركزي او رفته و نماينده مجلس شده است، احمدينژاد با درآمدهاي كشور چه كرد؟» هرچند اسدالله عسگراولادي و اعلام نگراني او از احمدينژاد تا حدودي باعث تغيير رويكرد جناح راست نسبت به احمدينژاد شد اما در ادامه اين مصاحبه گفته بعيد نميداند كه برخي اصولگرايان در انتخابات رياستجمهوري سال ٩٦ پشت سر احمدينژاد بايستند.
به اعتقاد اسدالله عسگراولادي «مملكت از هشت سال رياستجمهوري احمدينژاد منفعتي نبرد.» تاجر پرآوازه جناح راست كه پيش از رحلت مرحوم حبيبالله عسگراولادي و به خواست او براي كمك مالي به حزب موتلفه اسلامي به عضويت شوراي مركزي اين حزب درآمده بود هنوز هم كه هنوز است از بازگشت احمدينژاد و بازگشت تحريم هانگران است: «در هيچ دورهاي به اندازه زمان آقاي احمدينژاد قطعنامه صادر نشد. خدا پدر آقاي ظريف را بيامرزد كه قطعنامهها را حل كرد. تفكر آقاي احمدينژاد در مقابل قطعنامهها اين بود كه كاغذ پاره است، اينچنين آدمي اگر بخواهد رييسجمهور شود واقعا چه ميشود؟»
نگراني اسدالله عسگراولادي را نميشود ناديده گرفت. او تاجري است كه سلول به سلول اقتصاد و تحريم را ميفهمد و بلد است. اگرچه بارها اعلام كرده از سياست چيزي نميداند اما در كاربلدي و خبرگي او همين بس كه همين چند ماه پيش ولاديمير پوتين به پاس كمكهاي او به روسيه در تحريمهاي غرب عليه اين كشور، نشان دوستي روسيه را به او اعطا كرد، جايي كه لوان جاگاريان، سفير روسيه در ايران در تمجيد از او گفت: «جناب آقاي عسگر اولادي هيچ احتياجي براي معرفي كردن ندارند و همه او را به خوبي ميشناسند وآقاي پوتين رييسجمهور روسيه نشان دوستي و تقدير نامه به امضاي خودشان را به من دادند تا به ايشان تقديم كنم.» آيا صداي نگراني تاجر سرشناس جناح راست از بازگشت احمدينژاد بازهم به گوش اصولگرايان ميرسد و اثري در آنان خواهد داشت؟
نظر کاربران
درسته دوره ی احمدی نژاد مشکلات زیادی داشت که همشون جای بحث دارن .. اما حداقل اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم بهتر بود
پاسخ ها
ابن بدبختی از همون زمانه دیگه
بهتر یعنی چی؟ و برای چه کسانی بهتر بود؟
اگر منظورتون رشد قیمت ها ست که این رواله مادام العمره و ربطی به دولت ها نداره. همیشه افزایش قیمت ها بیشتر از افزایش درآمدهاست و همواره اوضاع معیشت مردم سخت تر میشه.
هیچ دوره ای نبوده که "بهتر " از دوره قبلی شده باشه! به زبان ساده هرگز چیزی اینجا ارزون نمیشه!
یعنی چی که نیاید
اگر کاری کرده که باید محاکمه بشه که هر چه زودتر این اتفاق بیفته
واگر کاری نکرده که بزارین بیاد لولو خورخوره که نیست
پاسخ ها
درستش اینه که فرصت به دیگران داده بشه. کسی که رفته و دستاورد شاخصی هم نداشته دیگه نباید برگرده... این تکراره اشتباهه
آره بیاد که کار خیلی هاتون زاره .
نگراني اقاي اسدالله عسگراولادي كه مرد باتجربه وخبره اي است كاملا بجاست چون ايشان بخوبي ميدانند وقتي پاي پول وقدرت براي اصولگرايان پيش بيايد کسی جلودارشان نيست
وضعیت اقتصادی و اشتغال در دوره احمدی نژاد خیلی بهتر بود، اینو بوضوح میشه دید ، الان اکثرا بیکارن نگین که قبول ندارین ، بیشتر شرکتا دارن تعدیل نیرو میکنن حتی خیلیا کارشونو از دست دادن، بعد دولت الان تمام کمکاریاشو میذاره به حساب دولت قبل، یعنی دولت عرصه نداره اشتغال زایی کنه؟
هر جا کم میارن این دولت میندازن تقصیر دولت قبلی! ممکنه دولت قبلی اشتباه داشته باشه ولی قرار نیس جواب دولت به مردم این باشه کم من نبودم دستم بوود...
آقای روحانی به عنوان یه جوون دارم میگم ، ما بیکاریم ، با مدرک ارشد از یه دانشگاه معتبر بیکارم، و خیلی از دوستام همین وضعیتشونه، اصراف چی میتونه باشه بغیر از همین که شما قدر جووناتونو نمیدونین، چند سال دیگه پیر میشیم و شما ادعا میکنین نیروی کار و جوون ندارین