نوسازی ناوگان هوایی در پنج سال آینده
وزیر راه و شهرسازی گفت: در پنج سال آینده، ناوگان هوایی ایران را در حوزه دوربرد، میان برد و کوتاه برد نوسازی می کنیم.
«عباس آخوندی» در مراسم بهره برداری از پیاده راه فرهنگی کلانشهر رشت در میدان شهدای ذهاب با اشاره به آغاز نوسازی ناوگان هوایی ایران از سال گذشته افزود: سال ها بود که مردم از کیفیت نازل هواپیماهای ایران رنج می بردند.
وی اظهار کرد: اندیشه نوسازی ناوگان با ۱۳۸ فروند هواپیما، اندیشه بزرگی بود که در فضای سیاسی و مطمئن، بایستی شکل می گرفت که این اندیشه پس از برجام مطرح شد.
وزیر راه و شهرسازی تعداد فرودگاه های کشور را ۶۰ فرودگاه بیان و خاطرنشان کرد: از این تعداد، ۱۰ فرودگاه فعال و ۵۰ فرودگاه نیمه فعال هستند که در بعضی از آنها حتی در ماه، یک پرواز هم انجام نمی گیرد.
آخوندی بیان داشت: با تجهیز ناوگان هوایی با هواپیماهای سبک، تمام فرودگاه های کشور به ناوگان مدرن دسترسی پیدا می کنند و موفق خواهیم شد از ایران به تمام نقاط جهان پرواز داشته باشیم.
وی با بیان این که سال گذشته چهار میلیارد دلار بلیط از ناوگان خارجی خریداری شده، گفت: با تجهیز ناوگان هوایی، دوباره موقعیت راهبردی ایران به دست می آوریم.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به آغاز به کار احداث دو پایانه مسافری بزرگ اشاره و اضافه کرد: این پایانه ها با ظرفیت پنج میلیون و 22 میلیون مسافر، به بهره برداری خواهند رسید.
آخوندی همچنین در مورد توسعه ریلی کشور گفت: مراکز شش استان از جمله رشت، به شبکه ریلی ایران وصل می شوند.
وی با بیان این که تمام زیرسازی شبکه ریلی از قزوین تا رشت اجرایی شده، تصریح کرد: خرید ریل به صورت انبوه انجام شده و در سال جاری و حداکثر اوایل سال آینده، ریل را به رشت مرکز استان گیلان می رسانیم.
وی نوسازی ناوگان ریلی ایران را از دیگر برنامه ها بیان کرد و افزود: بعضی از ناوگان ها عمر بالای 50 سال دارند که موظفیم برای نوسازی آنها اقدام کنیم که البته این ایده، در طول سال گذشته آغاز شده است.
آخوندی با بیان اینکه با توسعه شبکه ریلی کشور، نه تنها در ایران بلکه به شبکه ریلی آسیا متصل می شویم، اظهار کرد: ما به راحتی می توانیم با همت بزرگ، تا نجف اشرف و کربلا معلی شبکه ریلی داشته باشیم.
وی همچنین به موفقیت های ایران در سال 94 اشاره و اظهار کرد: موفقیت ایران در نشست هایی با قدرت های جهانی در ارتباط با انرژی صلح آمیز هسته ای، پیروزی سیاسی بزرگی برای ایران بود.
وی یادآور شد: با این پیروزی، همه دنیا پذیرفتند که امنیت و توسعه در منطقه با محوریت ایران صورت می گیرد و این، افتخار بزرگی برای ماست.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: به دنبال این موفقیت ها پس از برجام، توانسته ایم طرح ها و اندیشه های بزرگ را در حوزه های مختلف آغاز کنیم.
وی بازآفرینی شهرها را از برنامه های این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: هنوز مراکز شهرها، ظرفیت پذیرش جمعیت زیادی دارند.
به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و فرارسیدن روز جمهوری اسلامی ایران، طرح پیاده راه سازی کلانشهر رشت عصر چهارشنبه با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.
این طرح به عنوان اولین طرح بازآفرینی بافت مرکزی در سطح کلانشهرهای کشور است که برای احداث آن حدود ۱۷ هزار مترمربع محوطه سازی انجام و در بافت مرکزی رشت (میدان شهدای ذهاب) افتتاح شده است.
در افتتاح این پیاده راه فرهنگی برنامه های مختلفی از جمله اجرای نمایش بانوی آب و آیینه به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا، اجرای شعر گیلکی، برپایی ایستگاه کتاب به شکل باغ سنتی همراه با پرچین در فضای ۵۰ مترمربع و ارائه مجله، کتاب و روزنامه برگزار شد.
ارسال نظر