۲۹۸۰۳۶
۱۰ نظر
۵۰۲۴
۱۰ نظر
۵۰۲۴
پ

چرا مهران مدیری سقوط کرد؟

برای مدتی طولانی شاید ۱۶ سال، مهران مدیری مرد اول تلویزیون بود و به موازات سوپر‌استارهای سینما با حضور مداوم و موفق در قاب جادویی این جام جهان‌نما، محبوبیت فوق‌العاده‌ای جمع کرده بود.

روزنامه وقایع اتفاقیه: برای مدتی طولانی شاید ۱۶ سال، مهران مدیری مرد اول تلویزیون بود و به موازات سوپر‌استارهای سینما با حضور مداوم و موفق در قاب جادویی این جام جهان‌نما، محبوبیت فوق‌العاده‌ای جمع کرده بود.

مدیری که با تئاتر شروع کرده و بازیگری را در سریال‌های تلویزیونی تجربه کرده بود، خیلی زود و هم‌زمان با بازیگری، دنبال ساخت مجموعه‌های جنگ‌مانند با تم طنز متفاوت رفت که خیلی زود گرفت. بعد از پرواز 57، جنگ ساعت خوش در بین مخاطبان تلویزیون به محبوبیت فوق‌العاده‌ای دست یافت اما این تازه ابتدای راه مدیری و تیمش بود که عطش زیادی برای موفقیت داشتند.

در ادامه سال خوش نوروز ۷۶، جنگ ۷۷ هم با همین مضمون روی آنتن رفت و طرفداران زیادی داشت. حتی وقتی مدیری روی کارهای طنز با تم مشاغل و مضامین اجتماعی شیفت کرد و برنامه‌هایی مانند «ببخشید شما» و «پلاک» را ساخت، باز هم محبوب و در اوج بود. دهه ۸۰ اما زمان ورود این آرتیست به دنیای سریال‌های طنز داستانی بود که اتفاقا شروع فوق‌العاده‌ای داشت.

«پاورچین» که با قلم برادران قاسم‌خانی جان گرفت، سریالی تماشایی بود که همین حالا هم برای خنداندن مخاطب تلویزیون کارکرد دارد. «نقطه‌چین» و «جایزه بزرگ» که همین اواخر از تلویزیون بازپخش شد، کارهای بعدی او بودند که این دو مجموعه هم به موفقیت دست یافت.

مدیری که با این مجموعه‌ها توانایی‌های خود در ارائه کارهای متفاوت را اثبات کرده و به چهره موفقی تبدیل شده بود، دو سریال مشابه به نام‌های «گنج مظفر» و «باغ مظفر» را ساخت که دومی از تلویزیون پخش نشد و بعد‌ا از شبکه نمایش خانگی سردرآورد که البته این دو کار نسبت به سه سریال قبلی ضعیف‌تر بود.

او بعد از این چند سریال، دنبال ساخت کار متفاوت‌تری رفت و با داستان «برره»، باز هم از مردم نمره قبولی گرفت. وی برای فرار از انتقاد مشاغل و قشرهای گوناگون جامعه با خیال‌پردازی‌های دلچسب برادران قاسم‌خانی، روستایی فرضی ترسیم کرد و هر آنچه در طنز بلد بود با این سریال ارائه کرد. دوگانه «مرد هزار چهره» و «دو هزار چهره» هم که در نوروز سال‌های 87 و 88 پخش شد، ازجمله کارهای موفق مدیری به حساب می‌آید که او را در اوج نگه داشت. بعد از این همه اثر موفق و تماشایی، مدیری سر از شبکه نمایش خانگی در آورد و با «قهوه تلخ» کولاک کرد اما بعد از این سریال دوران سراشیبی وی آغاز شد.

از آن روز به بعد، مدیری چند سریال در شبکه نمایش خانگی ارائه کرد و از نوروز امسال به تلویزیون برگشت اما سقوط وحشتناکی داشت تا‌جایی‌که حالا همه فراموش کرده‌اند روزگاری مهران مدیری، در تلویزیون تبدیل به یک برند شده بود که برای تماشای کارهایش از چندین ماه قبل همه منتظر می‌ماندند.

شاید بد نباشد روند سقوط سوپر‌استار سابق را مرور کنیم؛ مردی که به واسطه درخشش در تلویزیون، آلبوم موسیقی منتشر می‌کرد و کنسرت می‌گذاشت و حتی برای فیلم‌های سینمایی و سریال‌های دیگر کارگردان‌ها می‌توانست متضمن فروش بیشتر باشد، حالا تمام‌ شده و به نظر می‌رسد فقط یک نام و پیشینه درخشان از خود بر جای گذاشته است.

«ویلای من»: اصلا ماهیت به وجود‌آمدن این سریال درست و منطقی نبود. مدیری این مجموعه را فقط به خاطر پاک‌کردن اتفاقات عجیب اواخر توزیع «قهوه تلخ» که چند قسمت پایانی‌اش پخش نشد، به بازار شبکه نمایش خانگی ارائه داد. این سریال تقریبا با همان عوامل «قهوه تلخ» به سرانجام رسید و به صورت منظم توزیع شد اما به‌هیچ‌وجه در ‌اندازه ضعیف‌ترین کارهای قبلی مدیری هم نبود.

«شوخی کردم»: یک سال بعد از «ویلای من»، مدیری دنبال ساخت طنز آیتمی برای شبکه نمایش خانگی رفت و مجموعه 12 قسمتی «شوخی کردم» را با همان نویسندگان، یعنی امیر مهدی‌ژوله و خشایار الوند ارائه داد که این کار هم نگرفت. هر چند دوستداران پرتعداد مدیری به خاطر اسم این برند، حداقل دی‌وی‌دی‌ها را می‌خریدند اما وقعیت این بود که کار استاد کیفیت نداشت و شاید اگر آیتم‌های اتاق عمل خود مدیری و انسان‌های اولیه مانند مهران غفوریان نبود، دوستداران متعصب مدیری هم این مجموعه را تهیه نمی‌کردند.

«در حاشیه»: فرزند تلویزیون بعد از پنج سال دوری به رسانه ملی برگشت و همه منتظر بودند ببینند در این بازگشت دوباره، مدیری چگونه می‌خواهد به قله برگردد و همان مرد محبوب دهه قبل شود. سریال «در حاشیه» اما چیزی نشد که دوستداران مدیری دنبالش بودند، این سریال در ادامه دوران نزول او نقطه تاریک دیگری در کارنامه‌اش بود.

در این سریال فقط شخصیت زهتاب با لهجه قمی و بازی جواد رضویان، اتفاق نویی بود که خیلی کم می‌خنداند و مخاطب برای اندکی لبخند، باید منتظر پشت‌صحنه‌های هر قسمت در پایان پخش قسمت‌های مختلف می‌ماند. البته این سریال مانند نامش حاشیه‌های بسیاری داشت و در روند فیلمنامه‌نویسی و ساخت وقفه افتاد و بعد از پخش هم با اعتراض گسترده جامعه پزشکی مواجه شد.

«عطسه»: در همین سال ۹۴ مهران مدیری در ادامه مجموعه «شوخی کردم»، مجموعه طنزآیتمی دیگری در شبکه نمایش خانگی ارائه داد که «عطسه» نام دارد و تاکنون ۱۰ قسمت از آن پخش شده است.

این مجموعه از «شوخی کردم» هم ضعیف‌تر بود و بعد از جدایی خشایار الوند از تیم نویسندگان و اضافه‌شدن چند نویسنده جوان، حرفی برای گفتن نداشت. حالا دی‌وی‌دی‌های «عطسه» را حتی طرفداران قدیمی مدیری هم تهیه نمی‌کنند؛ چون هیچ چیز تازه‌ای برای گفتن ندارد و تنها کاری که نمی‌کند، خنداندن است. این سریال هم البته حاشیه‌هایی داشت و بعد از انتساب نام کوروش به یک سگ در آیتمی از این برنامه، حملات تندی علیه مدیری شد.

«در حاشیه ۲»: فصل دوم سریال «درحاشیه ۲» برای مدیری و تیمش یک سقوط کامل بود و او را تا حد یک چهره شکست‌خورده پایین برد. مدیری که برای ساخت سه فصل از این سریال با تلویزیون قرارداد بسته و به نوعی مجبور بود این کار را روی آنتن ببرد، با‌وجود استفاده از لوکیشن زندان و اختیار بیشترش برای شوخی‌های کلامی گسترده‌تر، اصلا دیده نشد تا قضاوت شود اما اندک افرادی هم که پای این سریال نشستند، به‌هیچ‌وجه از کیفیت کار راضی نبودند.

ساعت پخش نه چندان مناسب، حضور‌نداشتن مدیری به عنوان بازیگر، تکراری‌شدن کاراکترها حتی شخصیت زهتاب و البته ایرادهای بزرگی که به داستان، شخصیت‌پردازی و موقعیت‌های این مجموعه وارد بود، باعث شد «در حاشیه 2» کاملا در حاشیه قرار بگیرد و هیچ‌کس یادش نماند که مدیری چنین سریالی هم ساخته است. از طرفی حاشیه‌ای که در سریال عطسه رقم خورد نیز از میزان محبوبیت مدیری به شکل قابل‌توجهی کاست تا بینندگان کارهای او ریزش بسیاری داشته باشند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مرتیکه به خاطر توهینش به کوروش دیگه هیچ جایی بین مردم نداره

  • دانیال

    تعارف که نداریم . من تا قبل از توهین او به کوروش بسیار قبولش داشتم . اما حالا نه و ضمنا نه به خاطر اینکه بگم من کوروش ستان سختی هستم فقط به خاطر اینکه این توهین به جامعه بزرگ دوست دارن کوروش یعنی همان هم وطن های من بود .این اشتباه از همچین آدمی هرگز سهوی نبوده . قابل قبول نیست

  • بدون نام

    سقوط ؟!!!!!

  • بدون نام

    باز یه عده میان میگن نه کاره موفقی بوده
    تا کی تعصب

  • علی جاورسیان

    بله موافقم.....در حاشیه 2 رو که من یکی دوتا قسمتش رو دیدم اصلا نخندیدم...به نظرم کمتر کسی هم باشه بخنده شاید بعضی ها خندیده باشن اونم فقط به پشت صحنه اش که آخرش پخش میشه وگرنه خود سریال که هیچ جذابیتی نداره...از وقتی مهران مدیری از قاسم خانی ها جدا شد هر روز کارهای ضعیف تری ساخت.

  • سعید

    ولی اینم یادمون نره که کاراکتر نادر تو در حاشیه2(همونی که میگه کوچولوتم)جدید ترین دستپخت مهران مدیری برای طنز کشوره

  • حامد

    اصلا سقوط مهران مدیری رو قبول ندارم . اتفاقا خیلی هم رشد کرده منتها اگه قیچی های سانسور پاره پاره نکنند آثارش رو

  • سام

    بله این کارهای اخیرش ضعیف بودن اما مدیری توانش رو داره که بعد از مدتی با انگیزه و شور و حال و تنوع بیشتر برگرده و مثل اولش بدرخشه.

  • مانی

    دم هرکی این متن رو نوشته گرم عین حقیقت رو گفته . من بعد از اون قضیه سریال عطسه دیگه پیگیریش نکردم و نخواهم کرد تا وقتی که بیاد عذر خواهی کنه

  • محمد صالح

    آقا یه اسم گذاشته دیگه شما کلا میخاین گیر بدین وگرنه هممون میدونیم یه نویسنده باید یه اسم روی اون حیون میذاشت اگه هر اسم دیگه ای میذاشت همین مشکلو داشت بدبخت مثل اون کسایی میمونید که هر فیلمیو میبینن سیاسیش میکنن و بهش توهین میکنن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج