۲۹۰۲۶۷
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

مقابله با حوادث با بلندگو درمانی!

از ۳۱ حادثه طبيعي كه در كشور شناسايي شده است ۲۶ حادثه پايتخت ايران را تهديد مي‌كند، اگر حوادث غيرطبيعي را نيز به تهديدات تهران اضافه كنيم شايد رقم تهديداتي كه مي‌تواند براي بيش از ۱۲ ميليون نفر فاجعه آميز باشد به حدود ۵۰ تهديد برسد.

روزنامه آرمان - سندوس محمدي: از ۳۱ حادثه طبيعي كه در كشور شناسايي شده است ۲۶ حادثه پايتخت ايران را تهديد مي‌كند، اگر حوادث غيرطبيعي را نيز به تهديدات تهران اضافه كنيم شايد رقم تهديداتي كه مي‌تواند براي بيش از ۱۲ ميليون نفر فاجعه آميز باشد به حدود ۵۰ تهديد برسد. حال در نظر بگيريد كه مسئولان براي پيشگيري و مديريت بحران پايتخت دست به اقداماتي مي‌زنند كه به هيچ‌وجه پاسخگوي نيازهاي تهران در اين زمينه نيست. نصب ۸۰۰ بلندگوي هشداردهنده در معابر تهران يكي از اين اقدامات است.

شهر تهران در كمتر از يك قرن با رشدي باورنكردني مواجه بوده است به حدي كه رشد اين شهر پا را از پيش‌بيني‌ها هم فراتر گذاشت. در سال ۱۳۲۰ كل جمعيت كشور رقمي ۱۲ ميليوني بود، رقمي كه در حال حاضر جمعيت در حال انفجار پايتخت آن را به دوش مي‌كشد. اين بدان معناست كه در حال حاضر شهر تهران به تنهايي جمعيتي معادل كل جمعيت كشور در سال ۱۳۲۰ را در خود جاي داده است. در سال ۱۳۲۰ جمعيت شهر تهران رقمي حدود ۵۰۰ هزار نفر بود كه اين رقم بعد از گذشت ۷۵ سال يعني در سال ۹۵ به رقمي ۲۴ برابري رسيده است يعني شهر تهران در حال حاضر با جمعيتي ۱۲ ميليوني در آستانه انفجار جمعيتي است.

از همان روزهاي آغازين كه توسعه اين شهر فزوني يافت كارشناسان بارها بر اين نكته تاكيد كردند كه تهران ظرفيت اين ‌بار اضافي جمعيتي را ندارد و اين تمركز بيش از حد مي‌تواند مشكل ساز شود. اين مشكل ساز بودن زماني صورتي جدي به خود گرفت كه بلاهاي طبيعي و غيرطبيعي مختلفي كه تهران را تهديد مي‌كنند يكي پس از ديگري شناسايي شدند. تا چند سال پيش اكثر افراد زلزله را مهم‌ترين خطري مي‌دانستند كه شهر تهران را تهديد مي‌كند، ولي در حال حاضر صورت‌هاي جديدي از آسيب‌ها كه حتي قرباني هم گرفته‌اند، به نگراني‌هاي جديدي شكل داده‌اند.

تغييرات اقليمي باعث شده‌اند كه بعضي از بلاياي طبيعي مانند سيل و زلزله در سال‌هاي اخير در تهران مشاهده شوند و خسارات مالي و جاني زيادي هم بر جاي بگذارند. يكي از تازه‌ترين اين حوادث سيلاب تير ۱۳۹۴ محدوده كن - سولقان بود كه هشت كشته در استان تهران و خسارات مالي ۳۴۰ ميليارد ريال بر جا گذاشت. نمونه ديگري از اين حوادث طوفان خرداد ماه ۹۳ بود كه سه كشته و ۲۷ مجروح بر جاي گذاشت.

۲۶ حادثه طبيعي در كمين تهران

روز گذشته، مديركل مديريت بحران استان تهران با بيان اينكه ايران جزو ۱۰ كشور خطرپذير جهان است، گفت: در كشورهاي جهان ۴۰ نوع حادثه طبيعي شناخته شده است، اما در كشور ما تنها ۳۱ نوع از اين حادثه طبيعي وجود دارد و به تبع آن در استان تهران با ۲۶ حادثه طبيعي دست و پنجه نرم مي‌كنيم. به گزارش آنا، هادي رحمتي با بيان اينكه شرايط ويژه‌اي به واسطه تراكم جمعيتي ۹۰۰ نفر در كيلومتر مربع از كل كشور در استان تهران وجود دارد، اظهار داشت: سرانه جمعيتي در كشور ۴۱ نفر در كيلومترمربع است و به همين خاطر در استان تهران شرايط ويژه‌تري وجود دارد.

هشدار به موقع با استفاده از فناروي

با توجه به تهديداتي كه شهر تهران با آن دست و پنجه نرم مي‌كند، بررسي‌ها نشان داده است اگر پيش بيني درستي صورت بگيرد و به موقع به افراد هشدار داده شود خسارات جاني به ميزان زيادي كاهش مي‌يابند. به همين منظور در شهرهاي بزرگ دنيا سيستم‌هاي هشداردهنده‌اي وجود دارند كه در موقع بروز خطر به موقع به افراد هشدارهاي لازم را مي‌دهند. درست است كه نمي‌توان جلوی بسياري از حوادث و بلاياي طبيعي را گرفت اما فناوري مي‌تواند نقشي حياتي در مديريت بلاياي طبيعي ايفا كند و خسارات مادي و جاني آن را تا حد زيادي كاهش دهد.

نرم افزارهاي پيشگويي‌كننده وضعيت آب و هوايي، تصوير ماهواره‌اي و سيستم‌هاي هشداردهنده و اطلاع رسان مي‌توانند در كاهش اثرات اين بلاياي طبيعي نقش ايفا كنند، پس فناوري به ويژه در مناطق در معرض خطر حرف نخست را مي‌زند. با توجه به تكنولوژي‌هاي پيچيده‌اي كه در دنيا براي هشدار در هنگام خطر به كار مي‌روند به نظر مي‌رسد كه نصب ۸۰۰ بلندگوي هشدار‌دهنده حركتي پيش پا افتاده باشد كه به احتمال زياد نمي‌تواند در هنگام روي دادن بلاياي طبيعي دردي از مردم دوا كند.

نصب ۸۰۰ بلندگو هشداردهنده در معابر تهران

روز گذشته، رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران از راه‌اندازي و فعال‌سازي سامانه هشدار سريع سيل و زلزله براي پايتخت با نصب ۸۰۰ بلندگو هشداردهنده در معابر تهران خبر داد و گفت: اين سامانه‌ها زلزله و سيل را براي زماني كوتاه قبل از وقوع هشدار مي‌دهد. احمد صادقي افزود: شهرداري تهران براي تقويت ساختار مديريت بحران، موضوع سامانه‌هاي هشدار سريع سيل و زلزله را در دستور كار قرار داده و سال آينده سامانه هشدار سيل با نصب ۸۰۰ بلندگوي هشدار‌دهنده در معابر آغاز مي‌شود كه مي‌توان اين شبكه را تا چهارهزار بلندگو افزايش داد.

او تصريح كرد: بخشي از زيرساخت‌هاي سامانه هشدار سريع زلزله نيز ايجاد شده و دستگاه‌هاي حسگر زلزله و شبكه انتقال فركانس روي گسل مشا نصب و مورد بهره برداري قرار گرفته است كه بايد اين حسگرها در مناطق ديگر نصب و امكان بهره برداري از اين پيام‌هاي هشدار براي سازمان‌هاي خدماتي و ذي‌نفع فراهم ‌آيد. به گزارش تسنيم، صادقي گفت: اين سامانه‌ها مي‌تواند زلزله و سيل را براي زماني كوتاه قبل از وقوع هشدار دهد و باعث واكنش فوري دستگاه‌هاي خدماتي و حتي عموم مردم شود. البته مشروط بر آن كه زيرساخت‌هاي بهره برداري از اين پيش آگاهي در خدماتي همچون مترو، مراكز عرضه سوخت، شبكه انتقال آب، گاز، برق، صدا و سيما و غيره فراهم ‌آيد كه نياز به همكاري ميان بخشي و تعامل سازمان‌ها و نهادهاي مديريت شهري دارد.

تهران يك شهر بي‌دفاع است

يك عضو شوراي شهر با اشاره به اينكه كارآمدي مديريت بحران شهر تهران در هنگام روي دادن بلاياي طبيعي در حد صفر است به «آرمان» مي‌گويد: وجود هزاران كيلومتر لوله گاز، بلندمرتبه‌سازي‌ها و كوچه‌هاي تنگ و باريك نمونه‌هايي از مشكلاتي هستند كه شهر تهران در هنگام روي دادن يك بلاي طبيعي با آنها مواجه خواهد بود. محمد حقاني ادامه مي‌دهد: بسته‌هاي خدمت‌رساني در كشور ما در هنگام روي دادن بحران نمي‌توانند كمكي بكنند، زيرا قسمت زيادي از فضاي باز در شهر تهران به ساخت و ساز اختصاص يافته است و فضايي براي كمك نيست. يك جمعيت ۱۰ ميليوني را در شرايطي در اين شهر اسكان داده‌اند كه امكان تحرك در آن وجود ندارد.

او تهران را يك شهر بي‌دفاع در برابر بلاياي طبيعي مي‌داند. حقاني نصب ۸۰۰ بلندگوي هشدار‌دهنده در هنگام بحران را يك اقدام بي‌فايده مي‌داند و مي‌گويد: در هنگام روي دادن بحران، اطلاع‌رساني از طريق رسانه‌هايي مانند تلويزيون، راديو و ساير رسانه‌ها اثرگذارتر است و احتياجي به نصب بلندگو نيست. صدا و سيما بهترين وسيله براي اطلاع رساني به مردم است و با توجه به اينكه در مساجد ما هم بلندگو وجود دارد ديگر نيازي به نصب اين بلندگوها وجود ندارد، زيرا حتي اگر به بلندگو هم نياز باشد مي‌توان از بلندگوي مساجد استفاده كرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج