۲۸۳۴۶۸
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

جهانگیری: عربستان ضرر می کند

معاون اول رئیس جمهور در واکنش به اقدام عربستان در قطع روابط دیپلماتیک با ایران با بیان اینکه این عربستان است که از قطع رابطه با ایران ضرر می‌کند، خطاب به سران سعودی، خاطرنشان کرد: از کارهای عجولانه و بی‌منطق دست بردارید.

ایسنا: معاون اول رئیس جمهور در واکنش به اقدام عربستان در قطع روابط دیپلماتیک با ایران با بیان اینکه این عربستان است که از قطع رابطه با ایران ضرر می‌کند، خطاب به سران سعودی، خاطرنشان کرد: از کارهای عجولانه و بی‌منطق دست بردارید.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که صبح امروز(دوشنبه) در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی سخن می‌گفت، با اشاره به اقدام عربستان در قطع رابطه دیپلماتیک با ایران، با بیان اینکه ایران کشور قدرتمند و بزرگی است و تاریخ تمدن و بزرگی ایران نیز در کشورهای منطقه روشن است، اظهار کرد: به سران سعودی نصیحت می‌کنم از این کارهای خرابکاری و کارهای عجولانه، بی‌منطق، احساسی و به دور از مدیریت خود دست بردارند.

وی با اشاره به سیاست‌ها و اقدامات عربستان در منطقه طی سال‌های اخیر خطاب به سران سعودی گفت: ببینید که طی چند سال اخیر چه آشوب‌هایی در منطقه ایجاد کرده‌اید؛ آن کارتان در راه‌اندازی گروه‌های تروریستی جز به هم ریختن منطقه و به آشوب کشیدن دارایی‌های مردم سوریه، عراق و جاهای دیگر چه نتیجه‌ای به همراه داشته است؟ کارتان در یمن جز نابود کردن مردم مسلمان یمن و زیرساخت‌های این کشور چه نتیجه‌ای داشته است؟ یا کارتان در بحرین و شهید کردن آن روحانی مجاهد و همچنین کار عجولانه دیگری که انجام داده‌اید؟

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه این عربستان است که از قطع رابطه با ایران ضرر می‌کند، اظهار کرد: ایران بزرگ منطقه است و باید با بزرگ به بزرگی رفتار کرد؛ اگر بزرگی با خویشتنداری با شما رفتار می‌کند شما هم باید این رفتار را یاد بگیرید.

جهانگیری با بیان اینکه مردم عربستان همواره مورد احترام جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند، خاطرنشان کرد: ما نمی‌خواهیم به عربستان لطمه بخورد بلکه آنها را نصیحت می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم تقدیر و معرفی افراد در حوزه‌های مختلف،‌ گفت: متأسفانه گاهی اوقات معرفی نمونه‌ها آنطور که باید باشد انجام نمی‌گیرد و اثربخشی‌های لازم را ندارد.

وی با بیان اینکه در قانون اساسی گفته شده که دولت‌ها می‌توانند «نشان» بدهند و افراد را با نشان نمونه معرفی کنند، اظهار کرد: چنانچه این اصل از قانون اساسی به خوبی معرفی شود و در جامعه مورد پذیرش قرار بگیرد، کسانی که نشان دریافت می‌کنند به عنوان الگوهای موفقیت می‌توانند اثربخشی داشته باشند. الگوها زمانی که به درستی انتخاب و معرفی می‌شوند قطعاً حرکت‌آفرین خواهند بود.

جهانگیری با انتقاد از اعطای برخی نشان‌ها در گذشته، اظهار کرد: متأسفانه در دوره‌ای آنچنان در این زمینه عمل می‌شد که طنزهای تاریخی در این‌باره مطرح شد. در آن دوره عده‌ ای دور یک میز می نشستند و با رأی دادن به یکدیگر به هم نشان اعطاء می‌کردند.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه کشور در شرایط اقتصادی و سیاسی ویژه‌ای قرار گرفته است، گفت: امروز کشور نیازمند انجام کارهایی جدی است. در حال حاضر دو سه چالش جدی روبروی کشور قرار دارد که از همه آنها مهم‌تر موضوع بیکاری جوانان جامعه است.

وی خاطرنشان کرد: چالش بیکاری جز با تولید و سرمایه‌گذاری برطرف نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، جهانگیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به جلسه شب گذشته هیأت دولت در مورد برنامه ششم توسعه، با بیان اینکه بر اساس سیاست‌های ابلاغی رهبری کشور نیازمند رشد ۸ درصدی است بر لزوم توجه و تبیین چشم‌انداز کشور تاکید و اظهار کرد: امروز ۱۰ سال از چشم‌انداز بیست ساله کشور گذشته است اما متأسفانه در این مدت شکاف میان ایران و کشورهای رقیب بیشتر از قبل شده و آنها از ما پیشی گرفته‌اند.

وی با تأکید بر اینکه کشور برای دستیابی به چشم‌انداز خود راهی جز حاکمیت مدیریت صحیح پیش پای خود نمی‌بیند، گفت: منابع کشور توسط مدیران کارنابلد به هدر می‌رود. همچنین آینده کشور توسط این افراد به خطر می‌افتد و عزت ملت آسیب ‌می‌بیند. در این شرایط آنچه که می‌تواند یک کشور را به جایگاه صحیح خود برساند نه پول و سرمایه بلکه مدیریت صحیح است.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم متوجه شده‌ایم که دستیابی به رشد ۸ درصد کار بسیار دشواری است؛ چرا که در چهارساله اول برنامه پنج‌ساله پنجم به جای رشد ۸ درصد در اقتصاد شاهد رشد منفی نیم درصد بوده ایم.

جهانگیری با بیان اینکه استعداد و توانمندی و منابع و همچنین نیروی انسانی ایران قادر به تحقق رشد بالای 8 درصد است، گفت: بر اساس محاسبات انجام شده این امکان فراهم است که 3 درصد از 8 درصد رشد مورد نظر از محل افزایش بهره‌وری تحقق یابد. این اقدام یعنی کاری که نمونه‌ها انجام می‌دهند؛ چرا که حتی در برخی از کشورها شاهد بوده‌ایم که حتی بالای 70 درصد از رشد اقتصادی‌شان را از طریق افزایش بهره‌وری تحقق بخشیده‌اند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ۵ درصد باقیمانده نیز باید از طریق سرمایه‌گذاری و به صحنه آمدن پول و نیروی انسانی انجام شود، اظهار کرد: بر اساس گفته کارشناسان، سالیانه۸۰۰ هزار میلیارد تومان باید در کشور سرمایه‌گذاری شود تا بتوانیم به رشد ۵ درصد دست یابیم. همچنین گفته شده که بازار سرمایه‌گذاری ۸۹ هزار میلیارد تومان و همچنین بودجه عمرانی دولت باید ۷۰ هزار میلیارد تومان پول بیارود. این در حالی است که بر اساس آنچه که مشخص است ما فکر می‌کنیم بودحه عمرانی دولت حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری باشد.

وی گفت: در نهایت گفته شده که 570 هزار میلیارد تومان پول از سوی دولت تأمین شود و کسری آن که حدود 280 هزار میلیارد تومان یعنی حدود 80 میلیارد دلار است را نیز از خارج تأمین کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه بر اساس تجربیاتی که ما و کشورهای دیگر داشته‌ایم در دورانی که رابطه خوبی میان و دنیا حاکم بود تنها ۱۰،۱۲ میلیارد دلار دلار تأمین اعتبار از خارج داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: تأمین اعتبار از خارج از کشور یک سری الزامات در بخش‌های سیاست خارجی، فرهنگی، سیاست داخلی و... دارد و همه چنانچه به ایران علاقمند هستند باید به آنها پایبند باشند.

جهانگیری افزود: همه برای تحقق این الزامات باید بسیج شوند و نمی‌شود که فردی بگوید می‌خواهم با دنیا رابطه دوستانه داشته باشم اما فرد دیگری برود و سفارتی را آتش بزند. همگان باید ببینند که دولت چه حرکتی را در پیش گرفته است و از آن حرکت تبعیت کرده و در آن مسیری قرار بگیرند که سربلندی و عزت ایران در آن است. چرا که حرکتی که دولت پیش می‌گیرد مورد تأیید رهبری است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان باید اینکه بتوانیم کشور را در زمینه مسائل بین‌الملل،‌ اقتصادی و کشاورزی به توسعه برسانیم، اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه توجه به بخش کشاورزی یکی از بحث‌های کلیدی کشور است.

وی با تأکید بر لزوم توجه به موضوع امنیت غذایی و تولیدات استراتژیک و همچنین توجه به محدودیت‌های آبی کشور و تأکید بر مصرف بهینه و صرفه‌جویی آب، خاطرنشان کرد: توجه به مسائل خاک کشور یکی دیگر از موضوعاتی است که مورد تأکید دولت قرار دارد. نباید بگذاریم که پوشش گیاهی کشور به کویر تبدیل شود.

جهانگیری با بیان اینکه توفان‌های شن که راه می‌افتند ملت آزار می‌بینند، افزود: سازمان جنگل‌ها و مراتع باید با همکاری با سایر نهادها جنگل‌کاری و بیابان‌زدایی را در دستور کار خود قرار دهد. دولت نیز باید از سرمایه‌گذاری در این بخش حمایت کند.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید به سمت کشاورزی اقتصادی حرکت کنیم، گفت: باید به سمتی برویم که در آن مسیر تولیدات کشاورزی اقتصادی باشد.

وی در پایان بر لزوم کاهش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی تأکید کرد و افزایش تولید در واحدهای تولیدی و همچنین استفاده از تکنولوژی‌های برتر در بخش کشاورزی را از جمله راه‌های کاهش قیمت محصولات برشمرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج