دلیل ورود مستقل علی لاریجانی به انتخابات
علی لاریجانی، رئیس مجلس نهم هفته گذشته پس از ثبتنام در دهمین دوره انتخابات مجلس در فرمانداری قم در جمع خبرنگاران گفت: اینبار هم بسیاری از علما و مراجع و اقشار مختلف مردم به اینجانب لطف داشته، به این دلیل از حوزه انتخابیه قم برای حضور در مجلس ثبتنام کردم. وی همچنین بر این نکته تأکید کرد که مستقل وارد انتخابات شده است.
علاوه بر این یکی از نمایندگان تصمیم لاریجانی برای حضور مستقل در انتخابات را متاثر از تصمیم شورای مرکزی فراکسیون رهروان عنوان کرده بود.
در همین رابطه؛ غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، عضو فراکسیون رهروان ولایت و نماینده مردم رشت در مجلس با تأیید این موضوع تصریح کرد که در جلسه این فراکسیون تصمیم حضور مستقل رهروان و علی لاریجانی در انتخابات آتی به رأی گذاشته شد و این موضوع با اجماع نظرات نمایندگان صورت گرفته است.
دلیل ورود مستقل لاریجانی به انتخابات مجلس دهم چیست؟ آیا این تصمیم فراکسیون رهروان ولایت بوده است؟ چراکه یکی از اعضای این فراکسیون عنوان کرده است که لاریجانی تصمیم خود را برای ورود مستقل به رأی فراکسیون گذاشته است. این موضوع صحت دارد و چنین رأیگیریای در فراکسیون انجام شده است؟
بله این رأیگیری انجام شد و رهروان مجموعا بهطور مستقل به انتخابات ورود پیدا میکنند چراکه دغدغه ما این بود که حضور در دو طیف در مجموعه ائتلاف اصولگرایان بسیار نگرانکننده است. یکی اعضای جبهه پایداری و منتسبین به این جریان افراطی و دیگری جریان خزنده انحرافی که از دولت احمدینژاد وارد این ائتلاف شدهاند.
از اینرو، لازم است که ائتلاف اصولگرایان نیز این دو جریان را از خود دور کند تا بتواند پرچم واقعی اصولگرایی را بلند کرده و این جریان را زیر چتر رهبری هدایت کند. این دغدغه رهروان است که هنوز هم وجود دارد و متاسفانه تاکنون ائتلاف اصولگرایان نتوانسته آن را برطرف کند.
به نظر ما جریان انحرافی با مهرههای خود در مجموعه اصولگرایان نفوذ کرده و اصولگرایان نتوانستهاند آنها را شناسایی کنند درحالیکه در دولت قبل این جریان بیشترین خسارت را به جریان اصولگرایی و منافع کشور زد.
از سوی دیگر جریانی در این ائتلاف حضور دارد که از رهبری نیز جلوتر حرکت میکند و در مجلس نهم و بهخصوص جریان مذاکرات هستهای که منجر به تصویب برجام شد، شاهد حرکتهای تند این افراد نظیر حمایت از تجمع مقابل مجلس برای فشار به نمایندگان بودیم؛ بنابراین در شرایط حساس انتخابات، فراکسیون رهروان ولایت نمیتواند با این افراد دور یک میز بنشیند؛ ضمن اینکه عدم حضور رهروان ولایت و شخص دکتر لاریجانی در ائتلاف اصولگرایان، نتیجه نامطلوبی را برای آنها رقم خواهد زد.
یکی از اعضای ائتلاف اصولگرایان گفته است که ما رهروان را حزب سیاسی نمیدانیم و به همین دلیل از آنها برای حضور در ائتلاف دعوت نکردهایم، همانگونه که از اعضای فراکسیون اصولگرایان دعوت نکردهایم. نظر شما در اینباره چیست؟
حرف ما این است از فراکسیون دعوت نمیکردند اما از آقای لاریجانی که میتوانستند برای حضور در جلسات دعوت کنند. حداقل این کار را که میتوانستند انجام دهند. ضمن اینکه روحانیتی که در ائتلاف اصولگرایان حضور دارد، مگر حزب و تشکیلات سیاسی دارند که از آنها دعوت کردهاند؟! بنابراین اینگونه نیست و من فکر میکنم که این حرفها بهانه است.
اینکه رهروان ولایت در انتخابات به صورت مستقل عمل میکند، به این معناست که لیست انتخاباتی مجزا خواهد داد؟
ما در این انتخابات مجموعهای از اعتدالیون و کسانی که مشی معتدل دارند و هم قانون اساسی و هم ولایت مطلقه فقیه را پذیرفتهاند، زیر یک چتر جمع خواهیم کرد و اتفاق بسیار خوب و مبارکی خواهد بود.
حتی از کسانی که خارج از فراکسیون رهروان هستند برای حضور در این لیست دعوت میکنید؟
بله کسانی که بیرون از مجلس مایل باشند به ما بپیوندند. ما از حضور این افراد استقبال میکنیم چون درِ لیست ما به روی کسی بسته نیست و هر روز امکان دارد افراد جدیدی به این لیست ورود پیدا کنند.
با توجه به اینکه شما بهعنوان رهروان ولایت هنوز مجوز تشکیل حزب نگرفتهاید، آیا امکانپذیر خواهد بود بتوانید لیست بدهید؟
بله ضرورتی برای تشکیل حزب وجود ندارد چون ما یک جریان فکری هستیم و کار حزبی انجام نمیدهیم.
ارسال نظر