تدابیر شدید امنیتی در پاریس
کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس موسوم به «کُپ۲۱» (COP۲۱) امروز (دوشنبه) با حضور سران ۱۵۰ کشور جهان تحت تدابیر شدید امنیتی کار خود را آغاز می کند.
در این کنفرانس با حضور ۱۵۰ تن از سران کشورهای جهان تلاش می شود تا توافقی برای محدود کردن میزان افزایش جهانی دمای کره زمین به ۲ درجه تا سال ۲۱۰۰ میلادی، حاصل شود.
مذاکرات این کنفرانس از دیروز (یکشنبه) آغاز شده اما مراسم رسمی افتتاحیه آن برای امروز برنامه ریزی شده است.
دیروز «فرانسوآ اولاند» رئیس جمهوری پاریس با بیان این که «مساله آینده جهان مطرح است'، بار دیگر از انعقاد توافقی بلندپروازانه در مورد تغییرات آب و هوایی دفاع کرد.
به گزارش ایرنا، اولاند ساعت 8 صبح به وقت پاریس (10 و 30 دقیقه) در محل برگزاری کنفرانس حضور می یابد و از سران کشورهای مدعو به این کنفرانس استقبال خواهد کرد. این کنفرانس بدون در نظر گرفتن مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بزرگترین کنفرانس دیپلماتیک دنیا محسوب می شود.
مراسم رسمی افتتاحیه در ساعت 11 به وقت پاریس (13 و 30 دقیقه به وقت تهران) در سالن اصلی و با یک دقیقه سکوت برای گرامیداشت قربانیان حملات تروریستی 13 نوامبر (22 آبان) پاریس آغاز می شود و پس از آن، اولاند و «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد سخنرانی خواهند کرد.
این مراسم با ضیافت نهار ادامه می یابد و پس از آن هر یک از مقامات سه دقیقه برای بیان موضع خود در مورد تغییرات آب و هوایی زمان خواهند داشت.
بیشتر مقامات تا امشب، فرانسه را ترک خواهند کرد و میدان را به مذاکره کنندگانی می سپارند که تلاش دارند در 11 روز آینده به توافقی دست یابند.
پیش بینی می شود هر روز 45 هزار نفر از این نمایشگاه که دو هزار و 800 پلیس نظامی و انتظامی تامین امنیت آن را برعهده دارند، بازدید کنند.
کنفرانس آب و هوایی پاریس پس از امضای بیانیه جهانی حقوق بشر در پاریس در سال 1948 میلادی، بزرگترین کنفرانسی محسوب می شود که تاکنون در پاریس برگزار شده است.
«لوران فابیوس» وزیر امور خارجه فرانسه ریاست این کنفرانس را بر عهده دارد.
کنفرانس آب و هوایی پاریس در محلی به مساحت ۱۶۰ هزار مترمربع، پذیرای ۴۰ هزار نفر شامل نمایندگان ۱۹۵ کشور جهان و اعضای اتحادیه اروپا، نمایندگان ۲۰ هزار انجمن و سازمان غیردولتی، نزدیک به ۳۰ هزار خبرنگار و ۲۰ هزار بازدیدکننده خواهد بود.
مقامات فرانسه انتظار دارند که از این کنفرانس بر خلاف کنفرانس ۲۰۰۹ کپنهاگ، نتیجه ای ملموس و توافقی الزام آور حاصل شود.
کارشناسان پیش بینی می کنند در صورت محقق نشدن هدف محدود کردن افزایش دمای جهانی به ۲ درجه، روند آب شدن یخ های کره زمین سرعت گیرد و این امر، بالا آمدن سطح آب اقیانوس ها را در پی خواهد داشت.
ارسال نظر