۲۶۷۸۵۱
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

نقدینگی ۱۵ هزار میلیاردی با وام ۲۵ میلیونی

رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد اسلامی دانشگاه شهید بهشتی گفت: دولت ۲۵۰۰ میلیارد تومان وام خودرو داد که ضرب در ضریب فزاینده ۶ می شود ۱۵ هزار میلیارد تومان افزایش نقدینگی در جامعه.

خبرگزاری تسنیم: حسین صمصامی در نشست تخصصی "شفافیت و سالم سازی اقتصاد" اظهار داشت: در نبود شفافیت اقتصادی سیاست های ما به کدام سو می رود؟ شفافیت یعنی روشن شدن نقش و عملکرد نهادها و بازیگران عرصه اقتصاد؛ ما برای سیاست گذاری در عرصه اقتصاد و نظارت و کنترل اقتصاد نیاز به شفاف سازی داریم.

وی افزود: وقتی یک پزشک می خواهد بیماری را درمان کند، ابتدا باید تشخیص درستی از بیماری وی دهد و بعد نسخه بپیچد؛ در اقتصاد نیز به همین منوال است، ابتدا باید وضع اقتصاد به درستی روشن شود و اگر می خواهیم مثلا برای رکود اقتصادی برنامه بریزیم باید بدانیم که علت رکود چیست و پس از آن ببینیم ابزارهای سیاست گذاری برای درمان چه خواهد بود.

رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با طرح این سوال که "آیا حمایت از خودروسازان اقتصاد را از رکود خارج می کند؟"، تصریح کرد: دولت ۲۵۰۰ میلیارد تومان وام خودرو داد که ضرب در ضریب فزاینده ۶ می شود ۱۵ هزار میلیارد تومان افزایش نقدینگی در جامعه؛ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان که وام خودرو است، باید دید ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان کجا می رود و نظام بانکی این پول را چه خواهد کرد؟

صمصامی با بیان اینکه "دولت در فضای تاریکی دارد قدم برمیدارد و هیچ اطلاعات شفاف اقتصادی ندارد"، گفت: اقتصاد ایران به یک سکان‌دار قوی نیاز دارد که اطلاعات دقیقی از اوضاع داشته باشد که برای این کار نیاز به تشکیل بانک اطلاعاتی و شفافیت اقتصادی است و پس از آن باید با تحلیل های درست فضای اقتصادی را شفاف کرد.

وی ادامه داد: غیرشفاف ترین نهاد اقتصاد ما نظام بانکی است، به همین خاطر هر فسادی که رخ می دهد، یک ریشه اش در بانک ها است.

سرپرست سابق وزارت اقتصاد با اشاره به معوقات گسترده سیستم بانکی گفت: بانک ها با استمهال وام ها، نقدینگی را بی خاصیت می کنند.

وی افزود: توان مالیاتی در اقتصاد ما حداقل ۲ برابر وضع موجود است، ما اکنون ۸۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داریم که در صورت ایجاد فضای شفافیت اقتصادی می توانیم این رقم را ۲ برابر کنیم.

صمصامی با بیان اینکه "به دلیل عدم نظارت دقیق، بانک های ما به مکان خوبی برای پولشویی تبدیل شده اند"، گفت: ما داریم به سمتی می رویم که هر روز کنترل و نظارتمان در اقتصاد کمتر و کمتر می شود.

وی افزود: در سال ۸۹ میزان بدهی دولت به بانک ها ۲۹ هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۹۳ به ۱۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و این یعنی دولت دارد امور جاری اش را به سختی می گذراند و از منابع بانک ها استفاده می کند.

این کارشناس اقتصاد با اشاره به افزایش بدهی بانک ها به بانک مرکزی گفت: افزایش بدهی دولت به بانک ها و افزایش بدهی بانک ها به بانک مرکزی یغنی افزایش پایه پولی و افزایش نقدینگی؛ یعنی دولت دارد با افزایش نقدینگی خودش را اداره می کند.

وی در پاسخ به اینکه "آیا سیاستمداران مانع اصل ایجاد شفافیت اقتصادی هستند"، گفت: شما اگر بخواهید اقتصاد را شفاف کنید، حتما منافع عده ای به خطر می افتد و طبیعتا آنها تمام تلاش خود را خواهند کرد که برای مقابله اقداماتی انجام دهند؛ ما نیاز به عزم ملی برای ایجاد شفافیت اقتصادی داریم؛ عزمی فراتر از دولت.

صمصامی افزود: بازارهای پولی باید به گونه ای درست شوند که پول را گیر نیندازند یعنی پول باید از تولید بدست آید نه از سود پول.

سرپرست سابق وزارت اقتصاد تصریح کرد: می توان از افزایش دو برابری نقدینگی در دو سال گذشته و افزایش تکیه دولت به بانک ها نتیجه گرفت که تورم تک رقمی امکان ندارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج