خسرو معتضد: فرزند سرتیپ معتضد نیستم
خسرو معتضد نویسنده، تاریخ پژوه و روزنامه نگار معاصر - که به تازگی در برنامه «خندوانه» تلویزیون با اجرای رامبد جوان به لحاظ خوش خُلقی و خنده رویی و ارتباط عاطفی با مخاطب نیز مورد توجه و انتخاب بینندگان قرار گرفت - نسبتی با «سرتیپ معتضد» ندارد.
او در گفت و گویی درباره کتاب «تاریخ دریانوردی ایران» انجام شد از انتشار جلد اول این مجموعه سه جلدی خبر داد و گفت: دریانوردی ایران تاریخ طولانی و مفصلی دارد و در این سه جلد به نکات و اسنادی اشاره کرده ام که تا کنون کمتر به آنها پرداخته شده است.
خبرنگار ما در حاشیه این مصاحبه به شایعه نسبت خانوادگی او با «سرتیپ معتضد» نیز اشاره کرد و صحت و سقم آن را جویا شد زیرا در برخی متون انتقاد از او یا معرفی وی به این موضوع هم اشاره می شود.
معتضد توضیح داد: البته نام درست آن شخص «علی معتضد نخجوانی» است و سپهبد بوده نه سرتیپ، در حالی که پدرم «سرهنگ دکتر تقی معتضد» بود که مازندرانی بود نه اصفهانی.
وی گفت: این اشتباه را ویکی پدیا (دایره المعارف مجازی) رواج داده و هنوز اصلاح نکرده است. متاسفانه برخی از رسانه ها که همه اطلاعات ویکی پدیا را درست می دانند نیز بدون تحقیق یا استعلام از من این اشتباه را مدام تکرار و تکثیر می کنند و حتی از سرتیپ علی معتضد با نام قبلی شمس لاریجانی یاد می کنند در حالی که نام خانوادگی بستگان دیگر ما همچنان شمس لاریجانی است و تنها مرحوم پدرم آن را به «معتضد» تغییر داده بود.
خسرو معتضد اضافه کرد: این نکته هم برایم جالب است که اگر هم به فرض فرزند سپهبد «معتضد نخجوانی» بوده باشم بازهم این نسبت نباید مبنای قضاوت درباره آثار و گفته های من قرار گیرد در حالی که چنین نسبتی ندارم ولی هر جا که می روم یکی از پرسش ها درباره این موضوع است.
وی درباره نوشته ای منتسب به امیر کبیر هم که باز در ویکی پدیا از اشتباهات او ذکر شده توضیح داد: با توجه به وجود علایم جدید نگارشی در این متن من نیز اکنون اصالت آن را تایید نمی کنم ولی ویکی پدیا همچنان بر انتساب این موضوع به من اصرار دارد.
معتضد اظهار امیدواری کرد این دایره المعارف مجازی که اطلاعات گسترده ای را به صورت رایگان و به روز در اختیار همگان قرار می دهد در انتشار برخی موضوعات دقت بیشتری نشان دهد و البته از بخش کتاب شناسی آثار خود در ویکی پدیا به نیکی یاد کرد.
گفت و گوی عصر ایران با خسرو معتضد اما چنان که آمد درباره کتابی است که به تازگی درباره تاریخ دریانوردی و نیروی دریایی نوشته و در نمایشگاه کتاب امسال رونمایی شد و در قالب مصاحبه یا حاوی اطلاعاتی درباره آن منتشر خواهد شد.
نظر کاربران
سلام حالا گیریم خوسرومعتضدفرزند سپهبد فلانی باشد چه ربطی داره مگه فرقی دراصل تاریخ ایران بوجودآورده. چرا وقت خودتون ویک صفحه مجازی ومیلیونها کاریز بیکتروعلاف دوله را بااین نوشته هامیگیریدلطفا دنبال اشتقال برای ما بیکاران باشید به من وتو چه مربوط که خصرومعتضد آقاش این بود بااون اصل وجودباارزش ونازنین خودش است که با بیان شیوا ورسا وآقا باشیرینی عسل تاریخ را بازگو میکند واین قدرت وفن بیان ازیک ایرانی اصیل وشمالی گل وطن پرست برمیاد وسلام شدتمام