نام ۱۰ نماینده در بین بورسیه های غیرقانونی
حامد قادرمرزی نایب رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس نخستینبار به «شرق» خبر داد نام ١٠ نماینده مجلس در فهرست بورسیههای غیرقانونی است: «تا جایی که اطلاع داریم، نام ۱۰نماینده مجلس در میان فهرست سههزار بورسیه غیرقانونی است که وزیر علوم بهتازگی آن را افشا کرده و جالبتر اینکه بدانید برخی از همین نمایندگان پای نامه استیضاح وزیر را امضا نکردهاند.»
حجتالله درویشپور، عضو کمیسیون آموزش مجلس، ازجمله نمایندگانی است که پیگیر ماجرای بورسیهها بوده و حالا در راهروی مجلس اینها را پشت سر هم میگوید. لغو استخدام دکتراهای رانتی را تأیید کرده و از پیگیری همهجانبه برای مشخصشدن آنچه در پرونده این رانت آکادمیک اتفاق افتاده، خبر میدهد.
نهتنها فرزندان و برخی مسئولان دولت گذشته که اسامی برخی نمایندگان مجلس نهم لابهلای فهرست بورسیههای غیرقانونی به چشم میخورد، اما به گفته عضو کمیته عالی کمیسیون آموزش مجلس، اسامی نمایندگان مندرج در این فهرست، محرمانه خواهد بود و افشا نخواهد شد. اینکه اسامی نمایندگان مجلس هم در فهرست بورسیهها گزارش شده، نخستینبار از سوی شخص او و حامد قادرمرزی اطلاعرسانی شد، البته تا به اینجای کار، بورسیه برخی نمایندگان، با پیشگامی خودشان لغو شده؛ نمونهاش ملغیشدن بورسیه یک نماینده با توضیح «کبر سن». همین یکی، دو روز پیش نتیجه نخستین دیدار مجلسیها با وزارت علوم خبر از آن داشت که هزارو ٢٠٠ دکترای رانتی لغو استخدام شده و امکان استخدام آنها فراهم نخواهد شد.
جواد هروی همچنین از ورود سه هزار دکترای رانتی از حیاط پشتی به فضای دانشگاههای ایران خبر داده بود؛ مسئلهای که ریشه در تلاش بیمحابا برای ترویج عدالتورزی در دولت محمود احمدینژاد داشته است.
دکترای تقلبی نوش جانشان!
حالا درویشپور تأکید دارد حتی در صورت قطعیشدن وضعیت پرونده بورسیه غیرقانونی نمایندگان، اسامی آنها خوانده نخواهد شد و مسئله محرمانه باقی خواهد ماند. او درباره اینکه تکلیف بورسیههای غیرقانونی چه میشود، نیز گفته «دکترای تقلبی نوش جانشان! ولی بابت شغل، اجازه نخواهیم داد فردی که غیرقانونی انتخاب شده، جای فرد توانمندی را بگیرد.»او درباره اینکه آیا ملاحظهای برای برخورد با پرونده تخلف مسئولان دولت گذشته یا نمایندگان مجلس در نظر گرفته میشود، نیز تأکید دارد «فرقی نمیکند، چه نماینده، چه مسئولانی از دولت قبل، کسی که خلاف ضابطه عمل کرده، بورسیهاش لغو خواهد شد.»
اسامی مسئولان و نمایندگان خوانده میشود
او درباره تعداد نمایندگانی که اسامیشان در فهرست بورسیهها مشاهده شده، میگوید «تعداد مشخص نیست، ولی هم برای حیثیت افراد و هم برای اینکه جوسازی نشود، اسامی اعلام نخواهد شد و محرمانه میماند، اما به خود فرد لغو بورسیه به طور شخصی اعلام میشود». جواد هروی نیز تأکید دارد در موضوع اسامی مسئولان مندرج در فهرست بورسیهها «با هیچکس تعارف نداریم، اسامی خوانده خواهد شد. دولت در معرفی اسامی بورسیههای غیرقانونی باید ضربالاجلی تعیین کند، چراکه اگر اینطور نباشد، این آقایانی که غیرقانونی بورسیه شدهاند، دکترا را گرفته و بعد هم عضو هیأت علمی میشوند».
نام ١٠ نماینده در میان بورسیههای غیرقانونی
حامد قادرمرزی نایبرئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس نخستینبار به «شرق» خبر داد نام ١٠ نماینده مجلس در فهرست بورسیههای غیرقانونی است: «تا جایی که اطلاع داریم، نام ۱۰نماینده مجلس در میان فهرست سههزار بورسیه غیرقانونی است که وزیر علوم بهتازگی آن را افشا کرده و جالبتر اینکه بدانید برخی از همین نمایندگان پای نامه استیضاح وزیر را امضا نکردهاند و از وزارت علوم قول گرفتهاند تا در صورت افشای اسامی، نامی از آنها برده نشود.»
درویشپور عضو کمیسیون آموزش نیز پیشتر گفته بود: «اسامی در اختیار ماست اما به دلایلی فعلا نمیخواهیم نامی را افشا کنیم. البته اگر غیرقانونیبودن بورسیه اینها مشخص شود، هیچ بخشش و مصونیتی در کار نیست چراکه اتفاقا نماینده مجلس بیشتر باید به قوانین و رعایت آن ملزم باشد».به گفته او، علاوه بر بحث اسامی نمایندگان، اتفاقا اسامی فرزندان برخی وزرا و مسئولان دولت احمدینژاد هم در فهرست بورسیههای غیرقانونی آمده که به وقت مقتضی اعلام خواهد شد.
هزینه سیاسی افشاگری بورسیهها برای فرجیدانا
پرونده تخلف بورسیهای شامل ٣٧٠٠ بورسیه مورداتهام است و کماکان پیگیری ابعاد مختلف این مسئله در جریان است. در میان بورسیههای غیرقانونی، برخی رشتههای عجیب از جمله دکترای «نهجالبلاغه» به چشم میخورد. از سوی دیگر بر اساس اعلامنظر نمایندگان پیگیر پرونده، ٧٢٩میلیاردتومان هزینه بورسیه غیرقانونی برخی از دانشجویان به خارج از کشور شده است.
پیش از آنکه رضا فرجیدانا بخواهد ماجرای بورسیهها را اطلاعرسانی کرده و در نهایت موجی علیه او در «بهارستان» شکل بگیرد، رئیس وقت «دیوان محاسبات» از تخلفهای اداری صورتگرفته در بورسیهها خبر داده بود. رحمانیفضلی برای نخستینبار ١٦ماه پیش از روز استیضاح وزیر علوم دولت روحانی، درباره فساد گسترده در بورسیهها اطلاعرسانی کرد، اما درنهایت قرعه فال به نام فرجیدانا افتاد تا به شکل منسجم از فساد گسترده علمی صورتگرفته در دوران کامران دانشجو در وزارت علوم دوره احمدینژاد سخن بگوید.
نظر کاربران
خداییش اینا چجوری جواب خدا و ملتو اون دنیا میدن؟؟؟
پاسخ ها
بامدرک دکترا جواب اون دنیا هم میدن نترس به فکر خودت باش
چرا برای حفظ آبرو چیزی اعلام نمی شود؟!!! مگر تخلف نکرده اند؟ مگه به بیت المال دست اندازی نشده؟ مگر خیانت در امانت نشده؟ چرا بازهم باید آبروشون حفظ شه؟ وا اسفا از اینهمه فساااااد
چطوری؟ وای به وقتی که بگندد نمک
اینها نمایندگان ملت هستند. وای به دیگران. کاش مطبوعات ازاد داشنیم. مثل افغانستان . مثل ترکیه. به امید اینده.
کمترین بهای نداشتن تریبون ازاد این گونه فسادهای بغض آور است.
اگر می خواستید محرمانه باشد نباید این موضوع را هم اعلام می کردید ، پس باید اسامی آنها را اعلام کنید.
سلام تاکی خطا،دزدی،اختلاس،ونریختن ابرو،،ایااگراینهاابروداشتند این کاروباملت ایران میکردند