تاثیر تحویل اس-۳۰۰ ها به ایران بر مذاکرات
یک سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه گفت تصمیم مسکو برای تحویل سامانه دفاعی اس-۳۰۰ به ایران، هرچند مایه نگرانی است، اما تأثیری بر مذاکرات هستهای ندارد.
یک سخنگوی فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این رابطه گفت تصمیم مسکو «نگرانکننده» است، اما تأثیری بر مذاکرات هستهای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ ندارد.
شب گذشته مری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز موضع مشابهی در این رابطه گرفته بود. جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز در گفتوگوی تلفنی با همتای روسیاش، نسبت به تصمیم مسکو ابراز نارضایتی کرد.
روز گذشته ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد. دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین هم اعلام کرد که تحویل این سامانه میتواند هر لحظه صورت گیرد.
اس-۳۰۰ سامانه موشکی سطحبههوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاعهاست که در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشکهای کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشکهای بالیستیک نیز به آن افزوده شد.
روسیه به موجب قراردادی که در سال ۲۰۰۷ با ایران امضا کرد باید دستکم پنج سامانه دفاع هوایی اس ـ ۳۰۰ را به ایران تحویل میداد. مسکو در سال ۲۰۱۰ با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه چهارم شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.
وزارت دفاع ایران به دنبال فسخ قرارداد تحویل ۵ سامانه موشکی «اس-۳۰۰» به این کشور از سوی دولت روسیه به ارزش حدود ۸۰۰ میلیون دلار، از طرف روسی به دادگاه بین المللی ژنو شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل ۴ میلیارد دلار شده بود.
ارسال نظر