سخان زاکانی در همایش «لوزان بدون روتوش»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدهای پس از بیانیه سوییس میخواهند جامعه را دوقطبی کنند گفت: ما باید در مقابل اجماع داخلی خود را حفظ کرده و مطالبات خود را منصفانه بیان کنیم و همزمان حمایتهای خود را از تیم مذاکره کننده ادامه دهیم
وی در ادامه افزود: ما باید از حواشی این توافق، امکان بالایی برای انقلاب اسلامی و توسعه این انقلاب خلق کنیم . ما همچنین باید منافع ملی خود را نیز مدنظر داشته باشیم. اکنون کاهش ایران هراسی، اثبات صداقت ایران و از بین رفتن اجماع دولتهای ظالم امکانی را برای توسعه انقلاب فراهم کرده است.
زاکانی با اشاره به نقش مجلس در این مذاکرات اظهار کرد:مجلس باید به مساله مذاکرات ورود پیدا کند مگر اینکه تصمیمات براساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی و با تایید رهبری باشد . من معتقدم مجلس باید به مذاکرات ورود جدی کند و با کمک عناصر حقوق دان روند مذاکرات را دنبال کند. البته ما تاکنون به تیم مذاکره کننده اعتراض کردهایم که چرا نسبت به مواضع نادرست آمریکاییها موضعی نمیگیرند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ما باید دنبال نقد منصفانه باشیم خاطرنشان کرد: بزرگترین اشکال این مذاکرات نوع نگاه اعضای تیم هستهای با قدرتهای جهانی و کدخدا نامیدن آنهاست، زیرا این نگاه با انگاه انقلاب اسلامی در تعارض است البته خوشبختانه تیم هستهای اخیرا بارها اعلام کرده که آنها به آمریکا بی اعتمادند. در این مذاکرات دادههای ما از ستاندههای ما بیشتر بوده و تعهدات ما شفاف است ولی تعهدات طرف مقابل کلی و مبهم است.
زاکانی همچنین افزود: بیانیه سوییس دارای تناقضاتی است و محتوای آن اشکالات جدی دارد پس مجلس باید به این مذاکرات ورود کند تا این اشکالات اصلاح شود ما نباید فقط بخش خالی لیوان را ببینیم بلکه باید به دنبال نقد منصفانه تیم مذاکره کننده بوده و البته حمایتهای خود را نیز از آنها ادامه دهیم.
در ادامه این برنامه صادق زیباکلام با اشاره به این که بیانیه لوزان یک نقطه عطف محسوب میشود گفت: اگر مخالفان مذاکرات مشکلاتی را ایجاد نکنند این توافق نتایج خوبی در میان مدت خواهد داشت اکنون بعد از ۳۶ سال از انقلاب، گروهی در ایران و آمریکا حاضر شدهاند که نظر متفاوتی با هم داشته و نگاه بیاعتمادی و دشمنی را کنار بگذارند. برای اولینبار است که یک دولت در ایران حاضر شده نگاه سنتی پر از کینه به آمریکا را کنار بگذارد و ببیند که آیا میتواند به آمریکا اعتماد کند یا خیر؟ در طرف مقابل هم همین دیدگاه وجود دارد.
این استاد دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: عدهای به این دلیل با بیانیه لوزان مخالفت میکنند که میدانند این مذاکرات میتواند به عنوان یک نقطه عطف تکثیر شود یعنی گفتهها درباره آمریکا در طول ۳۶ سال زیر سوال میرود و این پرسش مطرح میشود که آیا میتوان در موارد دیگر هم با آمریکا به توافق رسید؟
وی در ادامه با بیان این که دولت یازدهم نمیخواهد از پرونده هستهای بهرهبرداری جنایی کند، خاطرنشان کرد: یک دستاورد بزرگ مذاکرات این است که برای اولینبار در جمهوری اسلامی یک گروه به نام دلواپس جرات کرد که از سیاستهای کلی نظام انتقاد کند.
براساس این گزارش در ادامه مهرداد بذرپاش، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این که ما به دنبال استفاده سیاسی از پیشرفت ملت هستیم اظهار کرد: عدهای فکر میکنند با تعطیلی همه تاسیسات هستهای میتوانند موجب اعتلای کشور شوند. بسیاری از دستاوردهای امروز حاصل تلاشهای دولت قبل بوده اما چون دولت فعلی برای آنها زحمت نکشیده میخواهد آنها را به راحتی تعطیل کند.
او در ادامه افزود: اکنون مقامات آمریکایی ادعاهایی را مطرح میکنند و مقامات ما هم پاسخ آنها را نمیدهند و به ما میگویند به مواضع آنها توجهی نکنیم. سوال ما این است که چرا ما فکت شیت خود را اعلام نمیکنیم.
بذرپاش همچنین با اشاره به این که ما وقتی اعتراض میکنیم به ما پاسخ میدهند که شما به غرب بیشتر اعتماد دارید افزود: باید مردم را در جریان مذاکرات قرار داد.
در ادامه این برنامه زهرهوند از اعضای تیم مذاکره کننده قبلی، حکیمی نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی، علی خلیلی و حسین طالبی از اساتید دانشگاه و پیام فضلینژاد روزنامهنگار به بیان انتقادات خود از بیانیه لوزان پرداختند.
ارسال نظر