۱۸۲۲۵۹
۱ نظر
۵۰۰۳
۱ نظر
۵۰۰۳
پ

حجم نقدینگی در کشور رکورد شکست

حجم نقدینگی در پایان دی ماه سال جاری با رشد ۲۲.۷ درصدی به ۶۸۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید.

خبرگزاری ایسنا: حجم نقدینگی در پایان دی ماه سال جاری با رشد ۲۲.۷ درصدی به ۶۸۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید.

پیمان قربانی - معاون اقتصادی بانک مرکزی - اعلام کرد: رشد نقدینگی در دی ماه سال ۱۳۹۲ نسبت به دی ماه سال قبل ۲۷.۹ درصد بوده است.

وی با اشاره به این که حدود ۳.۱ واحد درصد از رشد نقدینگی سال گذشته به افزایش پوشش آمارهای پولی بانک مرکزی و لحاظ آمارهای پنج بانک و دو موسسه اعتباری در آمارهای پولی و بانکی مربوط بوده، گفت: براین اساس رشد نقدینگی در یک ساله منتهی به پایان دی ماه سال ۱۳۹۳ در مقایسه با رقم مشابه سال قبل ۲.۱ واحد درصد کاهش داشته است.

قربانی با اعلام رشد ۱۵.۶ درصدی نقدینگی در ۱۰ ماهه منتهی به دی ماه سال ۱۳۹۳، گفت: این رشد نقدینگی به ترتیب از رشد ۰.۶ و ۱۵.۰ درصدی پایه پولی و ضریب فزاینده نقدینگی ناشی بوده است.

وی با اشاره به کاهش نرخ تورم به۱۵.۸ درصد در بهمن ماه سال جاری و همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه ۱۶.۲ درصدی در این ماه، اظهارکرد: تورم ماهانه در بهمن ماه سال جاری ۰.۸ درصد بوده که بعد از تورم ماهانه ۰.۳ درصدی دی ماه، کمترین میزان تورم ماهانه سال جاری به شمار می‌آید.

قربانی با بیان اینکه در ۱۰ ماهه سال جاری۲۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش های مختلف پرداخت شده است، افزود: سهم بخش کشاورزی از تسهیلات اعطایی ۷.۱ درصد، صنعت و معدن ۳۱ درصد، مسکن و ساختمان ۱۲ درصد و ۴۹.۹ درصد مربوط به بخش خدمات، بازرگانی و تسهیلات متفرقه بوده است.

وی توضیح داد: ۵۹.۹ درصد تسهیلات اعطایی به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص داشته و سهم سرمایه در گردش از تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن در این دوره معادل ۸۰.۷ درصد بوده است.

قربانی در مورد سهم ۱۲ درصدی بخش مسکن و ساختمان از تسهیلات پرداختی ۱۰ ماه سال ۱۳۹۳ و تفاوت آن با سهم این بخش از مانده تسهیلات اعطایی شبکه بانکی، عنوان کرد: سهم بخش مسکن و ساختمان از مانده تسهیلات اعطایی شبکه بانکی در سال‌های گذشته همواره در نوسان بوده است. تا پیش از اجرای طرح مسکن مهر، سهم این بخش از مانده تسهیلات اعطایی حدود ۲۵ درصد بوده که با اجرای طرح مسکن مهر این سهم به ۳۰.۷ درصد در سال ۱۳۹۱ رسیده است، لیکن این بدان معنا نیست که سهم این بخش از تسهیلات پرداختی نیز لزوماً باید در همین سطح باشد.

وی ادامه داد: همانطور که در تشریح عمکرد شبکه بانکی مورد اشاره قرار گرفت، حدود ۶۰ درصد از تسهیلات اعطایی شبکه بانکی به تامین سرمایه در گردش اختصاص داشته است. بنابراین باید انتظار داشته باشیم بخشهایی نظیر صنعت و معدن که دارای سهم سرمایه در گردش بالاتر و در نتیجه گردش تسهیلاتی بیشتری هستند متناسباً از تسهیلات پرداختی بیشتری نیز برخوردار شده باشند. سهم سرمایه در گردش در بخش مسکن و ساختمان به دلیل بلندمدت بودن تسهیلات پرداختی و در نتیجه چرخش پایین تسهیلات اعطایی در این بخش، ماهیتاً در پایین‌ترین سطح نسبت به سایر بخش‌ها قرار دارد؛ در حالی که سهم مزبور در بخش صنعت و معدن معادل ۸۰.۷ درصد بوده است. بنابراین در ارزیابی سهم ۱۲ درصدی بخش مسکن و ساختمان از تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۳، نباید سهم این بخش از مانده تسهیلات را مبنای مقایسه قرار داد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی همچنین درباره تحولات نرخ دلار در بازار آزاد گفت: متوسط نرخ دلار در بازار آزاد در ۱۲ ماهه منتهی به بهمن ماه ۱۳۹۳ معادل ۳۲۴۹ تومان بوده که در مقایسه با رقم مشابه سال گذشته (۳۲۲۸۹ ریال) تنها ۰.۶ درصد رشد داشته است.

وی یادآوری کرد: بانک مرکزی با توجه به اهمیت و جایگاه بخش مسکن در اقتصاد کشور و پیوندهای پسین و پیشین گسترده آن با سایر فعالیتهای اقتصادی و در قالب راهبرد حمایت از ابداعات مالی در کشور اعلام کرده است که طرح‌های اعتباری حمایت از بخش مسکن را با دید مثبت به شرط برخورداری از تعادل مالی و عدم تاثیرگذاری بر پایه پولی مورد بررسی و تایید قرار خواهد داد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    باین حساب بایدفاتحه اینوبخونیم که تورم پایین بیادو ارزش پول ملی به 4سال پیش برگرده هرچقدر نقدینگی بیشتربشه تورم بالاخواهدرفت وارزش پول ملی پایین خواهدآمددلیلش هم اینه که وقتی پول توی دست وبال مردم زیادبشه پول هم بی ارزش میشه براستی یاده 10سال پیش بخیرکه با100هزارتومان میشدکلی خریدکردولی الان چی هیچی نمیشه خرید3کیلوگوشت میشه خرید ترالخداارزش پول ملیرابالاببرید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج