اختلاف درباره نتیجه جلسه هیأت امنا
فرهاد دانشجو: من رئیس جدید دانشگاه آزاد هستم/ جاسبی: چنین مصوبه ای نداشتیم!
دولتی های حاضر در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی پس از پایان جلسه امروز هیات امنا اعلام کردند فرهاد دانشجو به عنوان رئیس پیشنهادی این دانشگاه به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شده است.
در این جلسه که نزدیک به ۳ ساعت به طول انجامید فرهاد دانشجو ۵ رأی موافق داشت و در آن آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، حجت الاسلام سید حسن خمینی، حمید میرزاده به عنوان نمایندگان هیئت مؤسس دانشگاه آزاد و حجتالاسلام محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، کامران دانشجو، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان اعضای حقوقی این هیئت و فرهاد دانشجو، بهمن یزدی صمدی و فریدون عزیزی به عنوان ۳ هیئت علمی عضو در هیئت امنای دانشگاه آزاد و نیز عبدالله جعفر علی جاسبی به عنوان رئیس سابق دانشگاه آزاد و دبیر هیئت امنا حضور داشتند.
جاسبی: جلسه جمع بندی نداشت
در واکنش به اخبار منتشره در خبرگزاری ها ، ارگان رسانه ای دانشگاه آزاد اسلامی (آنا) اعلام کرد: شصت و یکمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی برای انتخاب رئیس دانشگاه بدون جمع بندی و مصوبه قانونی خاتمه یافت.
عبدالله جاسبی دبیر هیات امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پس از پایان جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: از طرف آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس هیات امنا مامور شدم تا در این مصاحبه شرکت کنم و شرح جلسه را اعلام کنم.
دکتر جاسبی خاطر نشان کرد: در جلسه امشب ۲ نظریه مطرح شد یکی آنکه کسانی که کاندیدای ریاست دانشگاه هستند برنامه های شان را اعلام کنند تا سپس تصمیم گیری شود و عده ای دیگر از اعضا اصرار داشتند که بدون اینکه برنامه کاندیداها اعلام شود باید رای گیری کنیم و سرانجام این پیشنهاد که کاندیداها برنامه های شان را اعلام کنند مورد قبول وزرای دولت قرار نگرفت.
جاسبی افزود: من پیشنهاد دادم که از ریاست دانشگاه آزاد استعفا کنم و آیت الله هاشمی رفسنجانی یک سرپرست برای دانشگاه انتخاب کنند تا در یک فرصت مناسب در خصوص انتخاب رئیس دانشگاه آزاد تصمیم گیری شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: اعلام انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان رئیس دانشگاه بدون مصوبه رئیس هیات امنا از سوی برخی از اعضا اعلام شده است و با توجه به اینکه انتخاب فرهاد دانشجو به تایید آیت الله هاشمی رفسنجانی نرسیده است ،این جلسه جمع بندی و مصوبه قانونی نداشته است.
واکنش فرهاد دانشجو: رئیس جلسه کامران دانشجو بود که دستور رأی گیری داد و من انتخاب شدم
در همین حال فرهاد دانشجو بعد از جلسه هیات امنا اعلام کرد که منتخب قانونی آن است.۲۱ روز قبل اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد تصویب کردند که مشخصات و شرح حال علمی و اجرایی کاندیداها برای همه اعضای هیئت امنا ارسال شود.
وی افزود: در طول این ۲۱ روز اعضای هیئت امنا بررسیهای لازم را انجام دادند تا در این جلسه رأیگیری صورت بگیرد.
دکتر فرهاد دانشجو تصریح کرد: در جلسه امروز قرار بود رأیگیری برای تعیین ریاست دانشگاه آزاد انجام شود که تنها ۴ نفر از اعضای هیئت امنا موافق با رأیگیری نبودند و اعلام کردند که باید تک تک کاندیداها حضور داشته باشند تا در جلسه امروز و هفته آینده شرح حال علمی خود را بیان کنند.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد تاکید کرد: با توجه به اینکه ارائه برنامه نیاز به اطلاعات دارد و باید اطلاعات تشکیلاتی و سازمانی و سیاستهای هیئت امنا مشخص شود تا برنامهها به هیئت امنا پیشنهاد شود لذا مانند سایر دانشگاهها اول باید رئیس دانشگاه مشخص شود و آن موقع در جلسات بعدی رئیس جدید دانشگاه برنامه خود را برای اجرای سیاستهای دانشگاه اعلام کند.
دانشجو افزود: ۴ نفر از اعضای هیئت امنا اصرار داشتند جلسه به تاخیر بیفتد تا تمامی گزینهها برنامههای خود را به صورت حضوری مطرح کنند که اکثریت اعضا این تاخیر را صلاح و نیاز ندانستند. لذا بر اساس اعلام رئیس جلسه که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شده است اعلام شد تا رأیگیری انجام شود و هر کس مایل به رای گیری است رای خود را اعلام کند.
وی در ادامه گفت: تا پیش از نماز مغرب و عشاء رأیگیری انجام شد که نتیجه آن مشخص شده و بنده رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد شدم و نتیجه آن به شورای عالی فرهنگی ارسال میشود.
دکتر فرهاد دانشجو اظهار داشت: توصیه میکنم همه اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد نظر اکثریت اعضا را که رسم مردم سالاری دینی است قبول داشته باشند و در نهایت هر چه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم بگیرد، همان است.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد تصریح کرد: مایل نبودم رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد شوم و اعلام کرده بودم که بر اساس تکلیف یا اجماع مایل به کاندیداتوری هستم اما امروز جلسهای با آیت الله هاشمی رفسنجانی داشتم و از وی خواستم اگر وی واقعا مخالف کاندیداتوری من است اعلام کند تا من کاندیدا نشوم که وی اعلام کرد که همه اعضا میتوانند کاندیدا شوند.
دانشجو اظهار داشت: در حال حاضر اجماع حاصل نشد اما تکلیف شد که کاندیدای ریاست دانشگاه آزاد شوم. در این مدت رویکرد هیئتهای علمی دانشگاهها تشکلهای دانشگاه آزاد و مسئولان دانشگاه آزاد و نیز جامعه دانشگاهی این بود که به این مسئولیت تن در بدهم و کاندیدا شوم لذا در معرض رأی قرار گرفتم و احساس مسئولیت کردم.
دولت احمدی نژاد از سال ها پیش به دنبال برکناری جاسبی از این سمت بود و در این مسیر تقابلات زیادی بین هاشمی رفسنجانی و محمود احمدی نژاد به وجود آمد.
به نظر می رسد با وضعیت جدید دور تازه ای از اختلافات عمیق چند ساله در این باره شکل بگیرد .
فرهاد دانشجو کیست؟
فرهاد دانشجو متولد دامغان و دارای رتبه استاد تمامی در رشته مهندسی سازه و مهندسی زلزله از گرایش های رشته مهندسی عمران در دانشگاه تربیت مدرس است.
فرهاد دانشجو دارای مدرک کارشناسی مهندسی عمران و کارشناسی ارشد مهندسی سیستم های اطلاعات از دانشگاه Queen Mary College انگلستان است و دکتری خود را در رشته مهندسی عمران در گرایش مهندسی سازه و مهندسی زلزله از دانشگاه Westminister University Central London Polytechnic کشور انگلستان دریافت کرده است.
فرهاد دانشجو برادر کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت دهم و خسرو دانشجو عضو شورای اسلامی شهر تهران است.
منبع: عصر ایران
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر