مداح معروف: به خدا من خواننده نیستم!
غلام کویتیپور گفت: به خدا خودم را یک خواننده ارزشی نمیدانم، من یک خواننده ایرانی هستم که البته یک رگم هم عرب محسوب میشود اما عاشقانه و با احترام به آب و خاکم برای دلهای مردم میخوانم.
این مداح قدیمی که قرار است به زودی اولین کنسرت خود را برگزار کند در توضیح این اجرا در سخنانی گفت: ترجیح میدهم قطعاتی که قرار است در این کنسرت اجرا شود را پنهان کنم، به هر حال قطعاتی داریم که تعدادی از آنها را اهالی موسیقی نشنیدهاند و فکر میکنم قطعات غیر منتظره باشد، اجرا جذابتر است.
او ادامه داد: خیلی از این قطعات پیش از این اجرا شده است اما اجرای دوباره آن لطف خودش را دارد.
کویتیپور درباره فعالیتش در زمان جنگ نیز یادآور شد: سرنوشت طوری بود که شهرهای مرزی وارد جنگ شدند و اهالی آن در به در شدند. از طرفی فضایی برای کار موسیقی وجود نداشت.
وی افزود: آن زمان بدون اینکه در کنار سازهای موسیقی قرار بگیرم به بیان اشعار حماسی روی آوردم. آن زمان که جوان هم بودم فکر میکردم که باید چه ملودیهایی را در کنار اشعار حماسی بگذارم تا تاثیرگذار باشد، این کارها آن زمان تاثیر داشت.
این مداح قدیمی درباره حضورش در عرصه موسیقی اظهار کرد: با توجه به نگاهی که به عرصه موسیقی دارم فکر میکنم فقط سی درصد در این زمینه حرکت کردم.
او در بخش دیگری از این نشست درباره دلیل برگزاری کنسرت نیز گفت: میخواهم برای انرژی شخصیام روی صحنه بروم که حداقل ۳۷ سال گذشته را از ذهنم پاک کنم.
من در این سالها موقعیت مناسبی نداشتم که موسیقی را دنبال کنم. در شهر مرزیام جنگ شده بود هم بازیهایم به خون نشستند و از طرفی متلکهای مردم را هم میشنیدم، موقعیتهایی که داشتم مرا از موسیقی دور نگه داشت.
این هنرمند در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر انتشار آلبوم «غریبانه ۲» با صدای یک خواننده دیگر و به اسم کویتیپور گفت: من اهل قهر کردن نیستم اما باید بگویم که آشفته بازاری است، سالهای گذشته وقتی این آلبوم به نام من منتشر شد گفتم که اصلا ثابت کنید این آلبوم صدای من هست یا خیر.
او ادامه داد:این آلبوم از یک سیستم اداری وارد بازار شده بود و من میخواستم به طور قانونی جلوی این کار گرفته شود آن هم نه به خاطر کویتیپور بلکه به خاطر ملودیهایی که صاحب اصلیاش خدا است.
کویتیپور تصریح کرد: این ملودیها شبهای عملیات خوانده شده است و برای من قداست دارند. این کار با یک شوخی شروع و با یک جدی تمام شد. صدا و سیما هم دارد از این قطعات استفاده میکند. بارها گفتهام که شما با کویتیپور صحبت میکنید اما صدای کس دیگر را پخش میکنید. اما کم کم دارم این موضوع را فراموش میکنم.
او درباره غیبتش در این سالها نیز توضیح داد: من چارچوبی برای خودم دارم در این سالها فعالیت نداشتم زیرا فکر میکنم بالا رفتن از پلههای بازار موسیقی سخت است. البته پیشنهادهایی هم داشتهام مثلا میبینم گاهی یک شعر و ملودی آماده را به من میدهند و میخواهند که آن را بخوانم اما من میگویم که این ملودی به درد صدای یک هنرمند دیگر میخورد و آنها هم گفتند که بله اتفاقا قطعات برای همان شخص نوشته شده است اما ایشان سفر هستند و شما این کار را بخوانید!
این مداح تاکید کرد: من خیلی سخت ملودیها را میپذیرم خیلی وقتها از من خواستهاند کاری را انجام دهم که فضای آن باب میل من نبوده است.
به گزارش ایسنا، کویتیپور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه بعضی از کسانی که با جنگ درگیر بودند میگویند که کویتی پور با کارهایش بچههای مردم را به کشتن داد، بیان کرد: من تمام قد به احترام تمام کسانی که نفس دادهاند، میایستم خب به هر حال در مناطق جنگی از این شوخیها با من میشد.
او در عین حال بیان کرد: من هرچند وقت یکبار، این کارها را از روی ذوقی که داشتم انجام میدادم. همین الان هم رفاقتی کار میکنم. در دوران جنگ نیز رفاقتی از من دعوت میکردند، همه آگاهانه به جنگ رفتند همه ما میدانیم که فرهنگ ایرانی زیر بار زور نمیرود.
غلام کویتیپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اگر شرایط جنگ پیش نمیآمد به سراغ موسیقی میرفت یا خیر؟گفت: این سرنوشت است و نمیدانم که اگر جنگ نبود چه میشد، من از گذشتهام پشیمان نیستم حتی اگر از آشفتگیهای هم میگویم از آنها احساس پشیمانی نمیکنم.
وی افزود:این معرفت مردم است که ما را به اینجا رسانده است، من هیچ وقت به باورهای مردم از بالا نگاه نکردهام. جنگ خاطرات ما را زیر خاک برد اما اگر خداوند نفس دهد باز هم میخوانم و درمناطق جنگی نیز با افتخار اجرا خواهم داشت.
اودرباره جزئیات کنسرتش نیز گفت: در این کنسرت یک قطعه عاشورایی هم اجرا خواهم کرد. از طرفی قطعات اجتماعی و حماسی هم بخش دیگری از اجرای ما را تشکیل میدهد. در واقع قطعات از حماسه این مملکت دور نیست. قطعه عاشقانه هم اجرا خواهیم کرد اما عشق ما با همان ذکری است که دلهای ما را به خدا وصل میکند.
در نشست خبری که صبح ۱۷ آذر ماه در سالن وزارت کشور برگزار شده بود، بهنام صبوحی رهبر ارکستر کویتیپور نیز که قرار است در این اجرا او را همراهی کند در سخنان کوتاهی گفت: ساز بندی این اجرا تلفیقی از سازهای پاپ و چند ساز ایرانی به صورت سلو است. سعی کردیم از نوازندگان خوبی استفاده کنیم و گروه کُر نیز در کنار ما حضور دارند.
محمود سراجی کنسرتگزار این اجرا نیز با اشاره به تغییر تاریخ و مکان این کنسرت که قرار بود در ابتدا در برج میلاد برگزار شود، گفت: دلایل حضور نداشتن آقای کویتیپور در برنامه خیمهها و نجواها که در ایام سوگواری در برج میلاد برگزار شده بود، این نبود که ما نخواهیم در چنین برنامهای حضور داشته باشیم. بلکه مشکلات ما از نظر محل تمرین و تست صدا بود که باعث شد زمان و مکان کنسرت را تغییر دهیم.
کنسرت کویتیپور ۲۶ و ۲۷ آذر ماه در تالار وزارت کشور برگزار میشود.
ارسال نظر