۱۵۳۰۱۳
۳ نظر
۵۰۱۲
۳ نظر
۵۰۱۲
پ

مرتضی رفت، با دیگران این کار را نکنیم!

"مرتضی پاشایی خواننده جوان موسیقی پاپ کشورمان لحظاتی پیش، پس از مدت‌ها مبارزه با بیماری مهلک سرطان درگذشت."این خبری بود که روز جمعه گذشته (۲۳ آبان) به سرعت در خبرگزاری‌ها و البته شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و بیشتر هواداران این خواننده پاپ در کمتر از چند دقیقه در جریان مرگ وی قرار گرفتند.

خبرگزاری ایسنا: "مرتضی پاشایی خواننده جوان موسیقی پاپ کشورمان لحظاتی پیش، پس از مدت‌ها مبارزه با بیماری مهلک سرطان درگذشت."

این خبری بود که روز جمعه گذشته (۲۳ آبان) به سرعت در خبرگزاری‌ها و البته شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و بیشتر هواداران این خواننده پاپ در کمتر از چند دقیقه در جریان مرگ وی قرار گرفتند. طبیعی است که هنرمندان در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر، شهرت و محبوبیت خاصی بین عامه مردم دارند و همین موضوع حاشیه‌هایی را نیز برای آنها به دنبال دارد.

به عنوان مثال مردم همیشه به عکس‌های خصوصی افراد مشهور علاقمندند و گاهی این عکس‌ها را دست به دست می‌چرخانند و لایک می‌زنند. گاهی هم حاشیه‌هایی از زندگی افراد مشهور در جامعه پخش می‌شود که در بسیاری موارد نیز کذب هستند؛ مانند ازدواج فلان بازیگر سینما.

اگرچه انتشار عکس‌های خصوصی یک فرد، بازیگر یا یک فرد عادی، یا شایعه‌سازی حول یک فرد مشهور کاری اخلاقی نیست، ولی به هر حال در جوامع مختلف و به ویژه ایران به گونه‌ای با این موضوع کنار آمده‌ایم و گاه و بی‌گاه با طرح یک شکایت از سوی یک هنرمند، قضیه فیصله داده می‌شود.

در سال‌های اخیر و با توسعه ارتباطات اجتماعی به برکت گسترش ابزارهای ارتباطی، حواشی حول هنرمندان در ایران نیز شکلی جدید به خود گرفته، به گونه‌ای که گاهی خبر فوت یک بازیگر و یا خواننده چندین و چند بار منتشر و تکذیب می‌شود! "محمدعلی کشاورز درگذشت!"؛ "عزت‌الله انتظامی درگذشت!"؛ "شهاب حسینی سکته کرد!" و نمونه‌های مشابهی که روزانه از طریق شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای تلفن همراه بین مردم دست به دست می‌شود و خیلی از ما نیز بدون تحقیق درباره صحت آن، این مطالب را برای ده‌ها نفر دیگر ارسال می‌کنیم.

این اواخر هم که مرتضی پاشایی و خبر درگذشتش که چندین بار منتشر و تکذیب شد و پس از مرگ وی نیز عکسی از لحظات آخر عمر این هنرمند منتشر شد و مادر او را گله‌مند کرد!

البته شبکه‌های اجتماعی، واتس‌آپ، وایبر و دیگر ابزارهای ارتباطی امکان و فرصتی هستند که نباید آنها را نادیده گرفت و از دیدگاه ارتباطی، بحث فیلترینگ از اساس نادرست است، ولی اگر از این وسایل و ابزارها استفاده می‌کنیم، بهتر است اندکی تامل کنیم. در احادیث اسلامی آمده است که پیش از آن‌که صحبت کنی، اندکی تأمل کن. این تأمل، به تفکر منجر می‌شود و در نتیجه کلامی که از دهان بیرون می‌آید، کلامی سنجیده خواهد بود. همان‌گونه که کلام در ارتباطات مستقیم انسانی، ابزار ارتباط است، در ارتباطات مجازی نیز متن و تصاویر این نقش را بازی می‌کنند، در نتیجه پیش از انتشار آنها نیز باید اندکی تأمل کرد.

بسیاری موارد دیده می‌شود که افراد و استفاده‌کنندگان از ابزارهای ارتباطی پیش از آن‌که مطلبی را کامل بخوانند و درباره صحت و سقم آن تحقیق کنند، آنها را به همه شماره‌های موجود در تلفن همراه خود بازنشر می‌دهند و همین می‌شود زمینه‌ای برای نشر اکاذیب در جامعه.

اگر خبر درگذشت هنرمندی را بر روی تلفن همراه خود دریافت کرده‌ایم، بهتر است پیش از بازنشر آن، اندکی وقت صرف کرده و با استفاده از همان تلفن همراه، منابع موثق موجود در فضای مجازی، مانند خبرگزاری‌های رسمی و یا وب‌سایت آن شخص را مطالعه کنیم و اگر از صحت مطلب مطمئن شدیم، آن‌گاه منتشر کنیم.

همین‌طور زمانی که عکسی را دریافت می‌کنیم، ابتدا از خود بپرسیم که چه دلیلی برای نشر این تصویر وجود دارد و سپس آن را برای دوست‌مان ارسال کنیم.

گاهی هم باید خودمان را جای خانواده دیگران بگذاریم؛ آیا اگر فردی از خانواده خودمان در بستر بیماری باشد به گونه‌ای که رنج بیماری در چهره‌اش نمایان شود و در نهایت فوت کند، آیا موافقیم که تصویرش را برای دیگر اعضای خانواده ارسال کنیم، یا ترجیح می‌دهیم همان چهره زیبا و جوان وی در ذهن دیگران باقی بماند؟!

به هر حال مرتضی پاشایی رفت و خبر، این‌بار تکذیب نشد؛ با دیگران این کار را نکنیم...
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    يکي از دلايل اين مسائل رسانه ملي است که خوب عمل نميکنه و متاسفانه خبرهاي داخل کشور رو به درستي در اختيار مردم نميگذارد و مردم ناخوداگاه مجبور ميشوند از شبکه هاي اجتماعي استفاده ميکنند

  • طُرفه

    شنيدن کی بُوَد مانند دیدن! هر چیزی را که میشنوید در ابتدا باور نکنید. چون دنیای امروزی دنیای دروغ و بازیست! صبر کنید تحقیق کنید بعد در باره موضوعی اظهارنظر کنید.

  • حدیث

    از این نرگس محمدی بدم میاد .. اونم عکسو گذاشته بود...
    وقتی بیچاره نمیتونست چیزی بخوره مشخصه ک اون چهره پاکو اون خنده ها دیگه نیستن ... بمیرم هیچوقت اینقد ناراحت نبودم اصلا نمیفهمم چیکار میکنم اینروزا.. چطو بعضیا میتونن اینقد حیوون صفت بشن...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج