۱۴۹۰۳۶۴
۱۷۱
۱۷۱
پ

ترامپ جنگ علیه سازمان حقوق‌بشر را آغاز کرد!

رئیس‌جمهور آمریکا با امضای فرمان اجرایی، جنگ واشنگتن علیه سازمان ملل را با خروج از نهادها و آژانس‌های آن آغاز کرد.

میزان: رئیس‌جمهور آمریکا با امضای فرمان اجرایی، جنگ واشنگتن علیه سازمان ملل را با خروج از نهادها و آژانس‌های آن آغاز کرد.

633155_944-1-792

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، سه‌شنبه، ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ دستور خروج این کشور از نهاد‌های سازمان ملل را امضا کرد.

دستور یادشده همچنین از مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا می‌خواهد تا سازمان‌ها، کنوانسیون‌ها یا معاهده‌های بین‌المللی که آنچه را «ترویج احساسات ضدآمریکایی» خوانده شد، بررسی کند.

دستور ترامپ در روز سه‌شنبه تا حد زیادی منعکس‌کننده حرکت‌هایی بود که او در نخستین دوره ریاست‌جمهوری خود از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ انجام داد.

ترامپ که از مدت‌ها پیش جنگ خود را علیه سازمان ملل با انتقاد به نهاد‌ها و آژانس‌های مختلف آن آغاز کرده است، همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن دستور اجرایی خود را علیه سازمان ملل امضا کرد.

براساس این دستور، آمریکا از چند نهاد سازمان ملل ازجمله شورای حقوق بشر UNHRC و آژانس خدمات‌رسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) خارج می‌شود، مشارکت در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) را بررسی می‌کند و بودجه این کشور را برای این نهاد بین‌المللی مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

ترامپ هنگام امضای دستور خروج آمریکا از برخی از نهادهای سازمان ملل ادعا کرد که سازمان ملل ظرفیت فوق‌العاده‌ای دارد، اما به خوبی اداره نمی‌شود.

به ادعای ویل شارف، منشی کارکنان کاخ سفید، امضای دستور یادشده پاسخی به آنچه سوگیری ضدآمریکایی در سازمان ملل خوانده شد، است.

خروج آمریکا از شورای حقوق بشری ۴۷ عضوی سازمان ملل به معنای خاتمه مشارکت این کشور در فعالیت‌های شورای حقوق بشر شامل بررسی سوابق حقوق بشر کشور‌ها و اتهام‌های خاص در مورد نقض حقوق بشر است.

ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری خود نیز آمریکا را به بهانه آنچه سوگیری علیه رژیم صهیونیستی خوانده بود، از شورای حقوق بشر خارج کرده بود.

براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در شورای حقوق بشر، سازوکار یو.پی.آر (سازوکار دوره‌ای بررسی حقوق بشر) در اواخر سال جاری میلادی سابقه حقوق بشر آمریکا را بررسی کند.

گمانه‌زنی‌ها درباره خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل و تمدید قطع بودجه آنروا

در عین حال، خاتمه یافتن کمک‌های آمریکا به آنروا که زندگی میلیون‌ها فلسطینی به‌ویژه ۱.۹ فلسطینی ساکن غزه به آن وابسته است، بخشی از سیاست حمایت مستمر واشنگتن از رژیم صهیونیستی است.

رژیم صهیونیستی پس از سال‌ها اتهام زنی بی سند به آنروا، در نهایت در آبان سال جاری ممنوعیت این آژانس سازمان ملل را در اراضی اشغالی تصویب کرد؛ این قانون جنجالی و بحث‌برانگیز چندی پیش اجرایی شد.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، گفت: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، به‌طور خستگی ناپذیری برای افزایش کارایی و نوآوری کار کرده است.

فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آنروا هفته گذشته گفت که این آژانس هدف یک کارزار شدید اطلاعات نادرست قرار گرفته است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج