سفارت مجازی آمریکا در تهران افتتاح شد
وزارت خارجه آمریکا به صورت رسمی سفارت مجازی خود در تهران را افتتاح کرده است .
افتتاح سفارت مجازی آمریکا در تهران به همراه ایجاد یک خط تلفن اضطرای بین مقامات ایران و آمریکا، مجموعه اقداماتی بود که از حدود دو ماه پیش در دو سطح دیپلماسی عمومی و دیپلماسی متعارف در دستور کار وزارتخانه های خارجه و دفاع ایالات متحده آمریکا قرار گرفت .
در راستای انجام این برنامه ابتدا «دیوید پترائوس» ، فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در خلیج فارس ، پیشنهاد برقراری یک خط تلفن اضطراری بین ایران و آمریکا ، برای تماس رهبران دو کشور در شرایط اضطراری را داد . خط تلفنی که مشابه آن در زمان جنگ سرد بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق برقرار بود.
این خط ارتباطی در آن زمان به «تلفن سرخ» موسوم شده بود و مهم ترین رسالتش هم این بود که از وقوع جنگ هسته ای بین دو ابر قدرت یا اردوگاه شرق و غرب جلوگیری کند . این پیشنهاد آمریکایی ها که در سطح دیپلماسی متعارف دنبال می شد با واکنش منفی ایران روبرو شد و پس از بحث های اولیه درباره آن حداقل در عرصه رسانه ها به فراموشی سپرده شد .
اما قدم دوم آمریکایی ها در این زمینه ایجاد یک سفارتخانه مجازی در ایران بود . آمریکایی ها این اقدام را در راستای دیپلماسی عمومی و به عنوان ابزاری که در واقع آن را نفوذ بر مردم کشور ها مختلف می نامند ، مطرح کردند . در دیپلماسی عمومی اصل بر این است که بدون تحمل هزینه زیاد و یا انجام یک جنگ ، ذهن و ارزش های مردم یک کشور در جهت مطلوبیت های مورد نظر خود سوق داده شود .
عموما در این گونه دیپلماسی نقاط قوت ، جذابیت و مطلوبیت های یک کشور برجسته سازی می شود و اگر هم مقدور باشد سعی بر برجسته سازی نقاط ضعف کشورهای دیگر هم می شود ، این نوع دیپلماسی اگر با ظرافت و هنرمندی انجام شود ، منافع زیادی را عاید کشورهایی خواهد کرد که به دنبال انجام چنین دیپلماسی هستند .
با این وجود تردیدی نیست که افتتاح سایت سفارت خانه مجازی آمریکا در تهران اگر چه در قالب دیپلماسی عمومی هم مطرح شده باشد ، اما به صورت ضمنی حاکی از تلاش آمریکاییان برای باز کردن دریچه ای به سوی بخش های رسمی حکومت در ایران نیز هست .
برخی از تحلیل گران بر این باورند که از زمان اخراج دیپلمات های انگلیسی از ایران آمریکایی ها تلاش هایی را برای بهبود با ایران آغاز کرده اند . رئیس حزب کارگر انگلیس هم در پارلمان این کشور گفته بود که نبود دیپلمات های انگلیسی در ایران به نفع آمریکا خواهد بود.
گو اینکه خود انگلیسی ها نیز از این که آمریکا با ایران رابطه ندارد چندان ناراحت نیستند. به همین دلیل از خبر سقوط هواپیمای آمریکایی در مرزهای شرقی ایران به شدت استقبال کردند و با پوشش گسترده آن، کوشیدند اخبار مربوط به تصرف سفارت خود را از مرکز اخبار خارج کنند.
غربی ها عملا نا امیدی خود را از تقابل سی ساله با جمهوری اسلامی ایران اعلام و در پی راهی برای ارتباط با آنند. آیا متولیان امر برای تدبیر درست این امر در راستای منافع مردم و آرمان های انقلاب آماده اند و بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت برای آن برنامه روشن دارند؟
منبع: تابناک
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
نظر کاربران
بیا دیدی گفتم هنوز دو سه روز نمیگذره .گفتم فک کن که اونا پایگاه جاسوسی خودشون رو تو ایران از دس بدن.
به نظر من امریکا و انگلیس که الان با هم دارن تو یه ظرف غذا میخورن شرایط رو خوب ببینن کاسه غذا رو از هم میدزدن یه چی هم بگم برام مهم نیست کامنت هایی که میذارم چند نفر باهاش موافقن چند نفر مخالف من عادت دارم تو دانشگاهم که بودم از 40 تا هم دوره ای هام 1 نفر بهم فقط جزوه میداد با هم دوست بود.و از جانب بقیه بایکوت بودم
و بابت همین از خدا شاکرم
پاسخ ها
lol ما هم صرفا جهت آگاهی هم اندیشانتان به بعضی از رموز کامنت های شما کلید می دهیم!
راستی دوست مترجمتون چیکار میکنن؟
من کاری ندارم تو دانشگاه چه جوری بودی ولی من قبول دارم نظرتو بدددد... (; به نظرم روشن فکری
آقای ناشناس کاشکی اسمت رو میگفتی من عادت دارم به این تیکه ها من نه خود رای هستم نه مغرور من سعی میکنم بادی به هر جهت نباشم و مهشید جان ازت ممنونم من روشنفکر نیستم ولی سعی میکنم هر چیزی رو که میخوام بگم در موردش اطلاعاتم کامل باشه و نیام تو سایت واسه...یاد بگیریم به هم احترام بذاریم.