نقش کشور ترکیه در کمبارشیهای ایران چیست؟
در حالی مطابق آمار و اطلاعات سازمان هواشناسی بارشها در کشور ۴۵.۸ درصد کاهش یافته که رئیس سازمان هواشناسی توضیحاتی را درباره تاثیرگذاری ترکیه در کمبارشی ایران ارائه کرد.
تسنیم: در حالی مطابق آمار و اطلاعات سازمان هواشناسی بارشها در کشور ۴۵.۸ درصد کاهش یافته که رئیس سازمان هواشناسی توضیحاتی را درباره تاثیرگذاری ترکیه در کمبارشی ایران ارائه کرد.
سحر تاجبخش مسلمان در خصوص اینکه سال گذشته عنوان شد مقصر کمبارشیها در ایران، ارتفاعات ترکیه است، اظهار کرد: این ادعا اساساً نادرست بوده و چندین عامل در رخداد بارشها موثر است.
وی ادامه داد: برای اینکه بارش در جایی اتفاق بیفتد، باید عواملی وجود داشته باشد که باعث صعود و متراکم شدن هوا شود؛ وقتی هوا متراکم میشود بهصورت برف یا باران ریزش پیدا میکند.
اجاره خودرو - رنت سعادت
وی افزود: این عوامل میتواند سیستمهای جوی باشند، مانند سیستمی که در حال حاضر در منطقه ما فعال است، یا میتواند عوامل توپوگرافی باشد. مرز بین ایران و ترکیه بخشهایی از رشتهکوه آناتولی را در بر میگیرد و همین عامل باعث میشود که بارش در بخشهای جنوبی بیشتر از بخشهای شرقی باشد.
رئیس سازمان هواشناسی بیان کرد: از طرف دیگر، ارتفاع مناطق در سمت ایران، در بخشهای شرقی آناتولی، پایینتر از ارتفاع در سمت غربی است و همین امر باعث میشود که بارش در مناطق مرتفعتر معمولاً بیشتر باشد.
تاجبخش در اینباره به مثالی اشاره کرد و گفت: بهعنوان نمونه، ارتفاع دریاچه وان و دریاچه ارومیه با هم قابل مقایسه نیستند. همچنین دریاچه سوان در ارمنستان هم از ارتفاع بیشتری برخوردار است. بنابراین آن مناطق بارشهای بیشتری نسبت به ایران دارند.
وی اضافه کرد: به طور متوسط، بارش ایران حدود 200 تا 250 میلیمتر است، در حالی که در ترکیه این مقدار 500 تا 600 میلیمتر است که بخش زیادی از این تفاوت مربوط به توپوگرافی ترکیه است.
وی تاکید کرد: سیستمهای جوی معمولاً از غرب به شرق حرکت میکنند و وقتی به رشتهکوههای آناتولی برخورد میکنند، جریان هوا صعود کرده و متراکم شده و همین باعث بارش در سمت کوه میشود. در واقع، همیشه همینطور بوده است و رشتهکوه آناتولی به عنوان یک عامل مهم برای بارش شناخته میشود.
وی ادامه داد: اما این بدین معنا نیست که بارش در سمت ما همیشه کم بوده است. ما تصاویری از سالهای گذشته از جمله 2003 میلادی داریم که شرایط مشابهی با سال گذشته را در آن زمان تجربه کردهایم.
بر اساس دادهها و جدول اطلاعات پهنهای بارش سازمان هواشناسی، از ابتدای سال آبی جاری تا 5 دیماه 1403، بارشها در 30 استان کشور نسبت به دوره بلندمدت کاهش یافته است.
بارشها در کشور نسبت به دوره بلندمدت 45.8 درصد کاهش پیدا کرده است. در دوره بلندمدت، 63.2 میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که در بازه زمانی اشارهشده به 34.3 میلیمتر کاهش یافته است.
بیشترین کاهش بارشها با 93.5 درصد مربوط به استان سیستان و بلوچستان است. استان هرمزگان با کاهش 84.4 درصد در رتبه دوم کمبارشترین استان کشور قرار دارد.
نظر کاربران
تحلیل درستی بود آفرین به خانم رئیس
واقعا دربعضی امور حیف است وقت گذاشتن برای نظردهی
دلیل کم بارشی گناهان خود ما مردم است که از خدا دور شدیم.مردم امروز با مردم ۴۰ سال پیش زمین تا آسمان فرق کرده اند و الا ترکیه و ایران همون جغرافیای قدیم را دارند کره زمین هم همان کره زمینه
بی عرضی ونابلدی راگردن این واون ندارید آمریکا واسرائیل باعث تحریم درگیری بی حجابی این دفه ترکیه باعث کم بارشی پس شما چکاره اید بلد نیستید برید تا بلدا بیان
ببخشید خانم پروفسور زمان قدیم هم که همین کوهها و دریاها مگه وجود نداشتند الان که یهویی سبز نشده اند زمان قدیم چرا ایران همیشه پربارش بود دلیلش برمیگرده به سیاستهای اشتباه شما در حوزه مدیریت منابع طبیعی که با ساختن سدهای بیشمار و اشتباه کاری کردید تا تمام منابع آب زیرزمینی خشکانده بشه بواسطه دستور اشتباه برای رساندن کشور به خودکفایی در کشاورزی که باعث بوجود آمدن هزاران حلقه چاه عمیق شد و آبهای زیرزمینی تمام مناطق ایران خشکانده شده و به همین دلیل دریاچه ها و رودخانه های بیشماری خشک شد و باعث فرسایش در خاک و نابودی جنگلها و در کل نابودی اکوسیستم طبیعی ایران لر اثر مدیریت غلط شماها رقم خورد و به همین دلیل بارشها هم خیلی خیلی کم شدند
چرا وقتی توانای کاری ندارین آن را انکار میکنن
بگو ظلم زیاد شده و از اینرو خدا بارانش رو بر ما حبس کرده،!!مگه قبلا این کوه ها نبودن،؟یعنی این کوه ها الان ساخته شدن،چرا مزخرف میفرمایید!!!چرا قبلا زمستان از برج ۷ شروع میشد و تا برج ۳ بارندگی داشتیم و این بیست سال تو زمستان بارندگی درست و حسابی نداشتیم الکی گردن بعضی کشورها نندازید.
البته تحلیل پاچه خوارانه و قند تو دل مسئولان بی عرضه آب کن
اسدکه سرنگون شد که کارترکیه بوده
باران هم که نمیاد کار ترکیه ست
نکنه دلار هم که افسار رهاشده کارترکیه باشه؟
فقط کامنت های باب دل خودتون رو منتشر میکنید و حرف حساب رو قلم میگیرید حالا هر نوع خبری باشه. اینکه وضع هر روز بدتر از دیروز میشه.
دری وری نگو .این ارتفاعات از قرن ها قبل بوده.ترکیه نقش اصلی رو داره. اولا سدسازی هاش دوما مانع شدن ورود ابرهای بارشی.شماها هم چارقاچ نگاه میکنید و وراجی بلوف و گنده گویی و هارت و پورت بلدین.طالبان هم حق آبه هیرمند رو بست چیکارش کردین؟چون توان مقابله ندارین