۱۴۷۷۳۲۷
۹ نظر
۱۰۰۹۸
۹ نظر
۱۰۰۹۸
پ

از شنبه دلار نیمایی به تاریخ می‌پیوندد

فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی به‌دنبال حذف تعدد نرخ‌ها در بازار ارز است؛ گفته بود: سیاست ارزی بانک مرکزی در زمان حاضر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تغییر کند.

خبرگزاری تسنیم: بنا بر اعلام بانک مرکزی، با راه اندازی بازار ارز معاملات تجاری، از روز شنبه ۲۴ آذر، صادرکنندگان در سامانه نیما می توانند با نرخ توافقی معاملات خود را انجام دهند. این تصمیم به معنی حذف نرخ ارز نیمایی از شنبه هست.

2010528_753

اطلاعیه شماره یک بانک مرکزی در خصوص شکل‌گیری و تعمیق بازار یکپارچه ارز در کشور بیانگرآن است که از روز شنبه مورخ 24/09/1403 عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان در سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) می‌توانند نسبت به انجام معامله بر اساس نرخ‌های توافقی اقدام نمایند.

پیش از این فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی به‌دنبال حذف تعدد نرخ‌ها در بازار ارز است؛ گفته بود: سیاست ارزی بانک مرکزی در زمان حاضر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تغییر کند.

او گفته بود که دلار نیما به بازار توافقی ارز خواهد رفت و تأکیدکرد: نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‎‌گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می‌کنیم نرخ در یک کانال حرکت کند.

گفتنی است، ، تمام واردکنندگانی که از ارز نیمایی استفاده نمی‌کنند از سوم دی‌ماه 1403 باید ارز خود را از سامانه ارز توافقی دریافت کنند.

پیرو بخشنامه بانک مرکزی، صنایع روانکار، دوده، کامپاند، سیمان، سرامیک و انواع لبنیات از تاریخ سوم آذرماه 1403 ملزم به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله ایران به واردکنندگان بر اساس نرخ توافقی و سازوکار اجرایی این مرکز هستند. سایر صادرکنندگانی که در گروه های مذکور قرار ندارند فعلا می توانند واگذاری ارز حاصل از صادرات خود را طبق روال سابق انجام دهند یا به صورت اختیاری در سامانه ارز تجاری عرضه کننداما از 26 آذرماه کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان غیر نیمایی ملزم به خرید و فروش ارز در این سامانه هستند.

طبق اعلام بازرگانان نرخ‌های خرید و فروش در این بازار حدود 61 تا 62 هزار تومان می‌باشد. به‌نظر بازرگانان واردکننده، به‌دلیل کشش‌های قیمتی بازار، امکان خرید ارز به‌نرخ‌های بیش از نرخ‌های مذکور وجود ندارد، چرا که با توجه به قیمت تمام‌شده اگر بیش از این اقدام به خرید کنند، نمی‌توانند کالای خود را به فروش برسانند.

برخی بازرگانان به خبرنگار تسنیم گفتند: هیچ‌کس در این بازار بالاتر از نرخ 61 تا 62 هزار تومان خریدار نیست.

گفتنی است، مقرر شده سایر صادرکنندگان مشمول بند (1) ماده (8) آیین‌نامه مذکور شامل شرکت‌های صادرکننده محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی، از تاریخ 01/11/1403 در چهارچوب آیین‌نامه مذکور و تصمیمات کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات، از طریق بانک‌ های عامل نسبت به عرضه ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام نموده و رفع تعهد صادراتی نمایند.

همچنین حسب هماهنگی‌ با وزارتخانه‌های مرتبط و وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردکنندگانی که دارای تخصیص معتبر با محل تأمین ارز از طریق مرکز مبادله ارز و طلا هستند، باید از تاریخ 01/11/1403 و از طریق بانک‌های عامل نسبت به خرید ارز از بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام نمایند.

گفتنی است، این تصمیم به معنای حذف نرخ ارز نیمایی از شنبه 24 آذرماه و حذف سامانه نیما از اول بهمن ماه سال جاری است.

تاکنون 22 بانک به سامانه معاملات ارز تجاری متصل شده و 19 بانک نیز تاکنون اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده اند.حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا 20 آذرماه، 301 میلیون درهم، 51 میلیون دلار، 10 میلیون یوآن و 1.1 میلیون یورو بوده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

نظر کاربران

  • چشم سوم

    رانت کم میشه.ولی گرانی داریم.

    پاسخ ها

    • ناشناس

      فرمولهای اقتصادی تو ایران جواب نمیدن

  • بهرام

    حالا این خوبه یا بده؟ تأثیری روی قیمت دلار آزاد داره؟

  • داو

    این یعنی هرکی هرکی

  • ناشناس

    تمام کالاها 300در صد افزایش پیدا میکنن

  • امید

    با سلام به دوستان کمتر از یک هفته پس از اجرایی شدن این قاعده شاهد دلار ۸۰ هزار تومانی و بالا تر خواهیم بود

  • ناشناس

    این فقط به نفع دولت است که ارز خودش را گران تر وارد بازار کرده و در واقع یک ارز نیمایی ۶۱ هزار داریم و هیچ تاثیری جز تأثیر منفی در بازار آزاد نخواهد داشت. باز دلار توافقی در اختیار افراد رانت خوار قرار خواهد گرفت و بازار آزادی که دولت کنترلی روی آن ندارد دست این رانت خواران خواهد افتاد.

  • الف _ ر

    همه چیز را یواشکی گران میکنند از برق و گاز واب ولبتیات ودارو که برای بازنشستگان تامین اجتماعی که در سنین بالا واحتیاج به دارو ودکتر وآزمایشات دارند واقعا مشکل است متنا سب سازی ما ۱ ملیون و ۲۰۰ هزار تومان شده درعوض داروها گرانتر بنده حقوقم در۲۲ /۹ واریزشده وبرای یکماه آینده ۳ ملیون باقیمانده چون بعلت پیشخور کردن مجبور شدم بدهیهایم رابپردازم وچیزی نمانده است بازنشسته تامین اجتماعی

  • الف _ ر

    همه چیز را یواشکی گران میکنند از برق و گاز واب ولبتیات ودارو که برای بازنشستگان تامین اجتماعی که در سنین بالا واحتیاج به دارو ودکتر وآزمایشات دارند واقعا مشکل است متنا سب سازی ما ۱ ملیون و ۲۰۰ هزار تومان شده درعوض داروها گرانتر بنده حقوقم در۲۲ /۹ واریزشده وبرای یکماه آینده ۳ ملیون باقیمانده چون بعلت پیشخور کردن مجبور شدم بدهیهایم رابپردازم وچیزی نمانده است بازنشسته تامین اجتماعی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج