افغانها، بازار کیف و کفش ایران را تصاحب کردند
صنعت تولید کیف و کفش ایران که زمانی بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور شناخته میشد، حال در آستانه فروپاشی قرار دارد.
تجارت نیوز: صنعت تولید کیف و کفش ایران که زمانی بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور شناخته میشد، حال در آستانه فروپاشی قرار دارد. تسلط بیسابقه اتباع افغانستانی بر بخش عمدهای از تولید کیفوکفش زنانه، به ویژه در تهران و افزایش قاچاق کالا، تولیدکنندگان و فعالان این عرصه را با چالشهای زیادی مواجه کرده است. تحریم، ممنوعیت واردات و نوسانات ارزی تنها بخشی از مشکلات این صنعت هستند. به دلیل این شرایط، آینده این صنعت هم در هالهای از ابهام قرار دارد.
تسلط اتباع غیرقانونی بر بازار کیفوکفش
سید محمود موسوی، رئیس اتحادیه سراجان تهران، درباره تولید کیفوکفش توسط اتباع افغانستانی به اقتصادآنلاین گفته است که درحال حاضر 80 درصد تولیدهای کیف زنانه در تهران توسط اتباع افغانستانی انجام میشود. این افراد سالهاست در این صنف مشغول فعالیت هستند. این افراد تمام امور مربوط به بنکداری، کارگری و باربری را خود انجام میدهند
وی درباره کیفیت تولیدات آنها اظهار کرد: هیچ یک از تولیدات آنها مجوز ندارند و همه این بنگاهها به صورت غیرقانونی فعالیت میکنند.
قاچاق و کاهش قدرت خرید؛ ۲ چالش بزرگ
قاچاق گسترده کیف و کفش از دیگر مشکلات این صنعت است. ورود بیرویه محصولات قاچاق با قیمت پایین، رقابت را برای تولیدکنندگان به امری دشوار تبدیل کرده است. از سوی دیگر، کاهش قدرت خرید مردم به دلیل مشکلات اقتصادی، تقاضا برای محصولات غیرحیاتی نظیر کیفوکفش را کاهش داده است.
پارس نماد داده ها
رئیس اتحادیه سراجان هم به با اشاره به موضوع قاچاق و تأثیر آن بر این صنف تصریح کرد: امسال تعداد زیادی کیف قاچاق وارد کشور شده که این امر بدهی زیادی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است. چراکه اگر قیمت کیف تولید داخل 500 هزار تومان باشد و کیف خارجی یک میلیون تومان، مردم خرید کیف قاچاق خارجی را ترجیح میدهند.
وی درباره ممنوعیت واردات در این حوزه تشریح کرد: واردات کیف در ایران از سال 97 ممنوع شد. به دلیل ورود اجناس قاچاق و همینطور فعالیت اتباع، مخالف آزادسازی قیمتها هستیم. چراکه درحال حاضر هم این صنف در معرض ورشکستگی قرار دارد.
صادرات کفش تنها نقطه روشن
در مقابل صنعت کفش ایران وضعیت بهتری دارد. چراکه طبق اطلاعات منتشرشده از سوی آنا و به گفته رئیس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران، متوسط صادرات سالانه کفش به 100 میلیون دلار میرسد. با این حال واردات غیرقانونی هم همچنان ادامه دارد. چراکه سال گذشته 45 میلیون دلار کفش قاچاق وارد کشور شده است.
تولیدکنندگان کیف و کفش، نگرانی زیادی بابت آینده این صنعت دارند. اگر به مشکلات فعالان این عرصه رسیدگی نشود، قطعا بسیاری از واحدهای صنفی تعطیل میشوند. برای بهبود این شرایط و جلوگیری از ورشکستگی فعالان این صنف راهکارهای متفاوتی وجود دارد. یکی از این راهکارها حمایت از تولیدکنندگان داخلی است که دولت میتواند با ارائه تسهیلات مالی، کاهش هزینههای تولید و حمایت از صادرات به تولیدکنندگان کمک کند.
علاوه بر این، دولت باید با کنترل بیشتر مبادی ورودی کشور در راستای کاهش ورود کالای قاچاق به کشور تلاش کند. همچنین دولت میتواند با واردات مواد اولیه با کیفیت و ابزار و ماشینآلات مورد نیاز، برای بهبود کیفیت کالای داخلی اقدام کند. علاوه بر موارد فوق، دولت باید با فعالیت اتباع غیر قانونی مقابله کند تا ابنگونه کسبوکارها آسیب نبینند.
صنعت کیف و کفش ایران با چالشهای جدی مواجه است که نیازمند توجه ویژه مسئولان و نهادهای مربوطه است. دولت میتواند با تصمیمگیری درست و اتخاذ سیاستهای مناسب در راستای حل این مشکل اقدام کند تا اینگونه این صنعت بتواند همچون گذشته در اقتصاد کشور سهم داشته باشد.
نظر کاربران
سلام جهت اطلاع که در شغل خیاطی هم زیاد شدند
دستاوردهای ابی 6کلاسه
سلام تمام15خردادبازاربازارمولوی بازارپامنار کوچه ومحله عودلاجان که یکی ازقدیمیترین محل های تهران هست تمام خانه هاش وتمام پاساژهاش درقرق افغانهاهست کاسب ایرانی مگس میپرانه
مبارک باشه
کجارابدست نگرفتند؟!!! لعنت برمسببین سرازیر شدن این مزاحمین بیگانه
افغانی ها بازار ایران رو به دست میارن کارگران ایرانی در معدن میمیرن انصاف نیست
افغانهارابدهید دست گشت ارشاد تا ازایران بیرون کنند چون کمتراز داعش نیستند
وقتی میبری شاگردی فکراینروزهم باش
ملت ایران در خواب عمیقی است ونمی داند افاغنه دولت ایران چه برسر اینها اورده است
تو کدوم قسمت وجود ندارن اون بگین
پاسخ ها
همه جاهستن دارین بیرون شون میکنین پس چرا پشت سرشون انقد حرف الکی میزنید
افغانی افغانیه مجاز وغیر مجاز نداریم همشون به حال مردم ضرر هست
همه خونه های منطقه 15تهران رو کارگاه خیاطی کردن با برق خانگی کارگاه تجاری راه اندازی کردن میرن کارگری میکن بعد خودشون همون کارو تولید میکنن و مشتریان صاحبکارشم میدزده اون آقای صاحبکار که با مزد کم استخدام میکنی فکر این روزا هم باشید چند نمونه من دیدم
ما مردم ایران خواستار بیرون کردن هرچی زودتر افغانها از تمامیه شهرهای ایران هستیم چه مجاز چه غیر مجاز
امروز دیدم یه زن افغانی داره رانندگی می کنه تو منطقه مرزداران دقیقا ساعت دوازده و ربع ظهر ، با سه ،چهار تا پسر کوچیک افغانی که تو ماشین نشسته بودند ،به اینا کی گواهی رانندگی و اجازه ی رانندگی داده ،ایران شده شهر هرت ،فقط نیروهای انتظامی ، پلیس و گشت ارشاد ، دنبال گرفتن ایرانی هستند ،با افغانی کار ندارند
نبود شغل و مسکن و کم بودن مزد کارگر ایرانی از نتایج حضور این هاست....اگه فریاد رسی هست به داد مردم برسه
پاسخ ها
عجله نکنین یه مدت دیگه این نامردا زن وبچه ایرانیهارو هم صاحب میشن
همه جا افعانی و ای بر ما و سر نوشت ملت ما پاکستانیها هم دارند میایند
انشاءالله همشون رو بیرون میکنیم چه با مدرک چه بی مدرک
تو کلاسهای درس هم زیادتد و برخی گستاهی را یاد بچههای نا هم میدهند اسیبهای فرهنگی بیشتر به نطام جمهوری اسلامی و ایرانی
اینها دارند همه کار ها رو تو ایران دست می گیرند اوضاع داره خطرناک میشه چرا فکری نمی کنید اینها تمام مشاغل رو دارند می گیرند
دولت باید کل افغانها ازجمله مجاز وغیر مجاز رو اخراج کنه ،لعنت به افغانها
واقعا همه کارها رو دارن صاحب میشن حتما ما خیلی ضعیف هستیم که نمیتونیم رقابت کنیم