بلندترین درخت جهان که در عمیقترین دره جهان رشد کرد
ژرفدرهی یارلونگ سانگپو بزرگترین دره در خشکیهای زمین است که ۵۰۵ کیلومتر طول و تقریباً ۶۰۹۶ متر از بالا تا پایین در عمیقترین نقطه خود در منطقه خودمختار تبت ارتفاع دارد.
فرادید: ژرفدرهی یارلونگ سانگپو بزرگترین دره در خشکیهای زمین است که ۵۰۵ کیلومتر طول و تقریباً ۶۰۹۶ متر از بالا تا پایین در عمیقترین نقطه خود در منطقه خودمختار تبت ارتفاع دارد.
نام این دره برگرفته از رودخانه یارلونگ سانگپو است که ماجراجویان آن را «اورست رودخانهها» نامیدهاند، زیرا عمدتاً غیرقابلدسترس است و بالاترین میانگین ارتفاع (۴۰۰۰ متر) را میان رودخانههای اصلی روی زمین دارد. سرچشمه یا بالارودهای یارلونگ تسانگپو در غرب منطقه خودمختار تبت در یخچال انگسی واقع شده و رودخانه در سراسر فلات تبت به سمت شرق پیچ و تاب خورده و یکدفعه به سمت جنوب غربی خم میشود تا به رودخانه برهماپوترا بپیوندد.
ژرفدرهی یارلونگ تسانگپو ۵۰۵ کیلومتر طول دارد و شامل برخی از ناهموارترین و کمکاوششدهترین مکانهای جهان، از جمله یک بخش خطرناک در منطقه خودمختار جنوب شرقی تبت میشود که آنجا از بین دو قله مرتفع میگذرد: نامچا باروا که ۷۷۸۲ متر ارتفاع دارد و گیالا پری که کمی پایینتر، در ارتفاع ۷۲۹۴ متری قرار دارد.
دره در امتداد این قطعه، در عمیقترین نقطه خود و از بالا به پایین به ۶۰۰۹ متر یا سهبرابر عمق گراند کانیون میرسد. این ژرفدره به طور متوسط ۲۲۷۰ متر است.
افزون بر این، این دره خانه بلندترین درختی است که تا به حال در آسیا کشف شده، سروی با ۱۰۲ متر ارتفاع که مجسمه آزادی را کمارتفاع جلوه میدهد. یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه پکن، این درخت را ماه می۲۰۲۳ به عنوان بخشی از یک بررسی اکولوژیکی برای کمک به حفظ اکوسیستم منحصر به فرد منطقه خودمختار تبت اندازهگیری کردند.
معلوم نیست این درخت متعلق به کدام گونه است، هرچند انتشارات رسانههای دولتی چین در آن زمان حدس زدند این سرو ممکن است سرو هیمالیا (Cupressus torulosa) یا سرو تبتی (Cupressus gigantea) باشد.
در زیر تصویر تمامقد بلندترین درخت آسیا را مشاهده میکنید.
ارسال نظر