نجفی: بورسیه ۱۶۰۰ نفر ایراد دارد
سرپرست وزارت علوم٬ تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه ملاک در تعیین وضعیت بورسیهها آییننامه وقت است٬ گفت: از بین ۱۶۰۰ نفری که بورسیه آنها دچار ایراد است حدود ۴۸۰ نفر مربیان دانشگاهها بوده که به آنها بورس ادامه تحصیل دادند.
محمدعلی نجفی درباره آخرین وضعیت کمیته بررسی مصادیق بورسیهها افزود: بر اساس اقداماتی که انجام شده تاکنون ۳۷۰۰ نفر از دانشجویان مورد بررسی قرار گرفتند که البته این افراد در سمتهای مختلفی قرار داشتند؛ بدان معنا که برخی از آنان مربیان دانشگاهها بودند که به آنها برای ادامه تحصیل، بورس دادند و عدهای دیگر کسانی هستند که بورس خارج کشور به آنها داده شده اما بعد از مدتی این بورس را به داخل تبدیل کردند.
وی ادامه داد: بررسیهای اولیه ما نشان میدهد که از این ۳۷۰۰ نفر٬ حدود ۲۱۰۰ نفر طبق ضوابط و آییننامههای وقت مشکلی ندارند؛ البته ناگفته نماند که اگر اکنون وزارت علوم بخواهد آیین نامهای تنظیم کند شاید سختگیری بیشتری از نظر سطح علمی و معدل داشته باشد به گونهای که این افراد نیز نتوانند بر اساس آییننامه جدید بورسیه شوند.
سرپرست وزارت علوم٬ تحقیقات و فناوری٬ با بیان اینکه در حال حاضر ملاک این وزارتخانه برای بررسی وضعیت بورسیهها آییننامه وقت است٬ یادآور شد: پیشبینی و محاسبات اولیه ما نشان میدهد که حدود ۱۶۰۰ نفر از بورسیهها با توجه به آییننامه زمان خود ایراداتی دارند به گونهای که ممکن است این ایرادات منجر به محرومیت آنها از تحصیل شده یا اینکه در نهایت موجب تبدیل بورس آنان به ادامه تحصیل با هزینه شخصی شان شود.
نجفی درباره وظیفه تعیین شده برای تشکیل کمیته ۵ نفره نسبت به بررسی وضعیت دانشجویان بورسیه٬ تصریح کرد: وظیفه این کمیته٬ تطبیق وضعیت تک تک افراد بر اساس دستورالعملی است که از سوی وزارت علوم تنظیم شده است. بر اساس این آییننامه وزارت علوم ۳۷۰۰ نفر را در چند گروه کلی تقسیمبندی کرده که قرار است پرونده هر فرد در کمیته ۵ نفره بررسی و در نهایت اگر مشکلی در تحصیل آنها وجود نداشته باشد به خودشان و دانشگاه اعلام شود.
کمیته بررسی مصادیق بورسیهها به جد پیگیر تخلفات است
وی ادامه داد: در این بررسیها اگر افراد جزو گروههایی باشند که به عنوان مثال از نظر سنی مطابق آییننامه نیست٬ معدلشان مطابق آییننامه نبوده یا مدرک قبلی آنها دارای ایراد است٬ کمیته نسبت به برخورد با آنها تصمیمگیری خواهد کرد.
سرپرست وزارت علوم٬ تحقیقات و فناوری٬ با یادآوری تعیین تکلیف مربیان دانشگاهی که به آنها بورسیه تعلق گرفته است٬ افزود: از بین ۱۶۰۰ نفری که بورسیه آنها دچار ایراد است حدود ۴۸۰ نفر مربیان دانشگاه بوده که با آنها بورسیه ادامه تحصیل دادند٬ بر این اساس پروندههای این تعداد طبق قانون و بر اساس اعلام دیوان محاسبات٬ باید در هیات امنای دانشگاههای مربوطه تصمیمگیری و تصویب شود زیرا این تعداد مربیان٬ پیمانی بوده و طبق قانون نمیتوان به مربی پیمانی بورس تحصیلی داد مگر اینکه هیات امنای دانشگاه آن را تایید کند.
نجفی ادامه داد: با توجه به بررسیهای انجام شده از دو هفته گذشته پرونده این ۴۸۰ نفر تفکیک و برای هیات امنای دانشگاهها نیز ارسال شده است و حال پروندههای دیگر بورسیهها در کمیته ۵ نفره در حال بررسی است.
کمیته بررسی بورسیههای تشکیل شده در کمیسیون آموزش مجلس برای نظارت بر کار است
وی با یادآوری تشکیل کمیتهای در کمیسیون آموزش و تحقیقات برای بررسی وضعیت دانشجویان بورسیه٬ یادآور شد: کمیتهای که کمیسیون آموزش مجلس تشکیل داده برای نظارت بر کار است و حق دخالت در تصمیمگیری اجرایی ندارد زیرا از نظر قانون اساسی نیز تفکیک قوا ایجاب میکند تا کار اجرایی و تصمیمگیری بر عهده بخش اجرایی باشد.
سرپرست وزارت علوم٬ تحقیقات و فناوری تصریح کرد: کمیتهای که مجلس تشکیل داده حق نظارت بر تصمیمگیریهای کمیته وزارت علوم را دارد که این وزارتخانه نیز به آنها اعلام کرده هر اطلاعاتی به صورت کتبی یا حضوری در زمینه نظارت بر کار را در اختیارشان قرار خواهیم داد.
نجفی با بیان اینکه دو نفر از اعضای کمیته ۵ نفره وزارت علوم نمایندگان مجلس هستند٬ گفت: البته این نمایندگان به حیث نمایندگی در این کمیته نیستند بلکه به عنوان شخص انتخاب شدند اما چون نماینده هستند میتوانند اطلاعات را به کمیسیون آموزش منتقل کرده و نظرات نمایندگان را به کمیته ارجاع دهند که بر این اساس تعاملی بین وزار تخانه و مجلس ایجاد خواهد شد.
زمان معرفی گزینه پیشنهادی وزارت علوم معلوم نیست
سرپرست وزارت علوم٬ تحقیقات و فناوری درباره زمان احتمالی معرفی گزینه پیشنهادی این وزارتخانه گفت: به طور حتم قبل از پایان مهلت سه ماهه گزینه پیشنهادی مجلس معرفی خواهد شد اما در مورد زمان دقیق آن اطلاعی ندارم.
ارسال نظر