۱۴۰۸۳۵۷
۱۱ نظر
۱۲۴۶
۱۱ نظر
۱۲۴۶
پ

بررسی مرگ ناگهانی خانم دکتر جوان از پنج منظر

وب سایت خبرآنلاین، در یادداشتی به قلم دکتر ملیحه کدیور، استاد سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرگ نابهنگام پرستو بخشی، دکتر جوان را از پنج منظر بررسی کرده است.

وب سایت خبرآنلاین، در یادداشتی به قلم دکتر ملیحه کدیور، استاد سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرگ نابهنگام پرستو بخشی، دکتر جوان را از پنج منظر بررسی کرده است.

بررسی مرگ ناگهانی خانم دکتر جوان از پنج منظر

در این یادداشت آمده:

در شروع سال جدید متأسفانه خبر درگذشت نابهنگام یک خانم دکتر جوان متخصص قلب تمامی رسانه‌ها را در بر گرفت.

مرگی که بی‌شک نباید اتفاق می‌افتاد.ضمن عرض تسلیت به خانواده این خانم دکتر جوان و آرزوی صبر و شکیبایی برای بازماندگان محترم، اگر آن چه که در رسانه‌ها در این خصوص بیان شده درست باشد، بررسی دقیق موضوع و واکاوی آن ضروری است:

آیا ایشان از وضعیت روحی روانی شرایط مناسبی برای حضور در شهری دور از خانواده را داشته‌اند؟

هر فردی از جمله یک پزشک برای ارائه خدمات نیاز به حال خوب (well being) دارد. آیا مسائل خانوادگی ذکر شده در مورد این پزشک جوان برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معیاری برای در نظر گرفتن شرایط مناسب‌تری در تعیین محل گذرانیدن طرح نبوده است؟ شوربختانه این در حالی است که فرزند برخی از مسئولین دوره طرح خود را در مراکزی نزدیک به شهرهای اصلی و یا مراکز استان ها می‌گذرانند.

آیا سوءرفتار صورت گرفته در محیط دانشگاهی و یا مرکز محل تعهد منجر به بروز این حادثه شده است؟

خشونت آکادمیک (Academic mobbing) به هرگونه رفتار آزاردهنده چون تحقیر، توهین، تهدید، تمسخر، ایجاد هراس، انگ زدن،... گفته می‌شود که توسط یک فرد دانشگاهی نسبت به دیگر همکار خود در آن محیط صورت می‌گیرد. قلدری (bulling) می‌تواند به اشکال مختلفی در محیط‌های گوناگون اتفاق بیفتد. متأسفانه در محیط های آکادمیک دانشگاهی و یا در میان جامعه پزشکی هم چنین کژرفتاری‌هایی مشاهده می‌شود. قربانیان خشونت آکادمیک اکثرا افرادی جوان، کم سابقه و دارای شخصیت افسرده یا مضطرب، یاهوش و ... هستند. این که قلدری و خشونت چه پیامدهایی برای فرد قربانی در پی داشته و چرا افراد قلدری می‌کنند، نیازمند توجه جدی و پیشگیرانه است.

آیا در محل مأموریت به وضعیت و شرایط روحی و عاطفی ایشان توجه مناسبی شده است؟

یکی از مسائل مهم، نگاه پیشگیرانه و توجه به علائم و ورود به هنگام و انجام پشتیبانی‌های لازم است. پزشک جوانی که با مشکلات خانوادگی درگیر است که عمدتا مرتبط به از دست دادن والدین ایشان بوده که در طول سه سال اخیر اتفاق افتاده، دوره طرح ایشان با یک سال تأخیر آغاز می‌شود، به محلی به دور از خانواده اعزام می‌شود، با این پیشینه قابل تأمل، در تعطیلات نوروز هم مشغول اراِئه خدمت است، آن هم در شهری غریب و ... مواردی که می‌توانند همگی زمینه ساز افسردگی شده که متأسفانه منجر به تصمیمی سخت و دهشتناک شود.

با کمال تاسف تا کنون شاهد هیچ واکنشی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص مرگ این پزشک جوان نبوده‌ایم! ظاهرا متولیان امور خود را پاسخگو نمی‌دانند و یا توان پاسخگویی ندارند.

با کمال تأسف این حادثه منحصر به فرد نیست و در طول سالیان گذشته شاهد مرگ پزشکان جوان و دستیاران پزشکی زیادی در کشور بوده‌ایم. پرسش کلیدی این است که چرا پزشکانی که قرار بوده زندگی بخش باشند، به جایی می‌رسند که به مرگ خود فکر می‌کنند. متأسفانه آمار دقیقی از مرگ پزشکان جوان موجود نیست، ولی در حالی که سکوت وزارت بهداشت در این قبیل حوادث ادامه دارد، اما این وقایع از چنان اهمیتی برخوردار هستند که مجله معتبر پزشکی لنست (Lancet) چندی قبل به مرگ کادر پزشکی در ایران پرداخته بود. اما بیانیه‌های مکرر انجمن‌های روانپزشکی و روانشناسی کشور در این میان تاکنون بی پاسخ مانده است.

از هر گونه قضاوت پرهیز و به حریم خصوصی احترام گذاشته شود.

در این حال از نظر اخلاقی نیاز است که به حریم خصوصی این خانم دکتر جوان حتی پس از مرگ احترام گذاشته شود.

امید که واکاوی هر یک از این مرگ ها بتواند موجب پیشگیری از مرگ عزیز دیگری شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    اینهمه گمانه زنی‌ها چرا چیزی از خانواده اش نمی گید چرا از
    .پزشکی قانونی نمی گید فقط در حال خوراک درست کردن برای دشمنان کشور هستید وهمه تلاشتان اینه از آب گل آلود ماهی بگیرین

    پاسخ ها

    • ناشناس

      این حرفها را مصیبت کشیده های این راه درک میکنند

  • ناشناس

    والاه، تا اینجا که ما دیدیم، سایت برترینها همیشه قشر فرهیخته و زحمتکش پزشک را مفت خور معرفی می کرد، چی شده که الآن بدلیل فوت یک خانم دکتر جوان طرف دار شده نمی دانم، شاید به دلیل زن و جوان بودن ایشان و یا مخالفت با طرح اجباری خدمت در مناطق محروم دولت است، که عرض کنم از سالیان دراز این طرح وجود دارد، اینکه فقط گروه پزشکی(دولتی و آزاد) باید خدمت مفت بدهند، چرا فارغ‌التحصیلان دانشگاه غیر پزشکی دولتی شامل این طرح نیستند، نمی دانم.

  • ناشناس

    دکتر قنادی و دکتر امیری او را مسخر ه میکردند گزارشهای اکوکاردیوگرافی او را پاره میکردند .ایشان سابقه چنین رفتارهایی را دارند.خودکشی رزیدنت چشم پزشکی و متخصص پوست در اهواز هم از همین دست است.باید با عوامل اینگونه رفتارها برخورد قانونی شود

  • ناشناس

    چرا نمیگین خودکشی؟

  • ناشناس

    مرگ این دکتر جوان بی ارتباط با مشکلات ایشان نیست! قوه قضاییه بعنوان مدعی العموم می بایست ورود کرده و علل سکوت وزارت بهداشت در این خصوص را جویا شود. ممکن است این آخرین حادثه نباشد!!!

  • ناشناس

    خانم دکتر عزیز فیلد کاریش رو اشتباه انتخاب کرده بوده, تو این مملکت باید میرفت ناخن‌کار میشد.

  • ناشناس

    امیدوارم کسانی که مسبب شدن خانم دکتر به اخرخط برسه شبها راحت بخوابن

  • شهرام

    خودکشی یعنی یعنی یعنی فقدان عقل و بس . اگر ایشون هم بله !

  • ناشناس

    مسلمانی یعنی رحم و مروت که امثال شما ندارید

  • شکیبه

    خودکشی یعنی مرا دریابید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج