دلیل مرمت نشدن میدان حسن آباد بعد از آتش سوزی
بنای تاریخی میدان حسن آباد پس از آتش سوزی سال ۹۸ هنوز در بلاتکلیفی میان سازمان میراث فرهنگی و مالکان خصوصی به سر میبرد.
همشهری آنلاین: بنای تاریخی میدان حسن آباد پس از آتش سوزی سال ۹۸ هنوز در بلاتکلیفی میان سازمان میراث فرهنگی و مالکان خصوصی به سر میبرد.
۴ سال از آن شب تابستانی که میدان حسن آباد طعمه حریق شد، میگذرد اما هنوز رد آتش بر تن این بنای تاریخی عیان است و ضلع شمال غربی و ۲ گنبد تاریخی میدان حسن آباد همچنان در میان دوده باقی مانده از آن سال در انتظار مرمت به سر میبرند.
آتش سوزی در یک انبار ۵۰۰ تا ۶۰۰ مترمربعی در طبقه دوم، دلیل اصلی حادثه بود و در آن زمان اعلام شد که خرپای چوبی در وهلهی اول سوخته و از بین رفته است، در ادامه سقف طبقه بالا نیز به طور کامل فرو ریخت و در برخی از نقاط در طبقه اول مانند بانک شهر و بانک صادرات، ریزش آوار مشاهده شده بود.
در تمام این سالها، بسیاری از اهالی شهر با سئوال از سرنوشت این بنای تاریخی آسیب دیده از کنار میدان حسن آباد عبور میکنند، برخی شهرداری را مسئول بازسازی بنا میدانند اما اصل ماجرا این است که به دلیل مدیریت این بخش از بنا به وسیله مالکان خصوصی و قرار گرفتن میدان حسن آباد در دسته میراث تاریخی شهر، داستان مرمت روند دیگری پیدا میکند.
انسیه قربانی نیا معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۱۱ در گفتگو با همشهری به تشریح آخرین اقدامات انجام شده برای مرمت حسن آباد پس از آتش سوزی سال ۹۸ پرداخت و گفت: مرمت این بنا باید زیر نظر سازمان میراث فرهنگی انجام شود اما مسئله اصلی در حال حاضر مربوط به اختلاف نظر مالکها است.
او افزود: بخش آسیب دیده میدان حسن آباد ۷ مالک دارد، مالکان باید به توافق برسند و براساس وکالتی که به یک مالک میدهند، برای بازسازی بنا اقدام کنند. به گفته نماینده سازمان میراث فرهنگی، بودجه کافی برای این موارد در اختیار سازمان نیست، بنابراین مرمت باید از سوی خود مالکان انجام شود.
به گفته قربانینیا«موضوعی که باعث شده است از سال ۹۸ تا به امروز این موضوع به سرانجام نرسد، مربوط به اختلاف نظر میان مالکان است، آنها هنوز نتوانستند در رابطه با انتخاب یک نماینده به توافق برسند و از سوی دیگر مالکان این انتظار را دارند که هزینه مرمت از سوی میراث فرهنگی پرداخت شود.»
معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۱۱، تأکید کرد: برنامه این است که پس از انتخاب یک نماینده از میان مالکان، فعالیت مرمت تحت نظر میراث فرهنگی آغاز شود و در گام بعدی هزینهای که از سوی یک مالک پرداخت شده است، میان تمام مالکان تقسیم شود.
قربانی نیا توضیح داد: شهرداری متولی مرمت املاک میراثی نیست و همچنین بودجهای نیز در این خصوص در اختیار ندارد، برای تعیین تکلیف موضوع، بهبود سیما و منظر شهری نسبت به برگزاری جلسهای در محل شهرداری منطقه ۱۱ و با حضور نمایندگان این منطقه، بین مالکان و نماینده سازمان میراث فرهنگی اقدام کردهایم.
او افزود: بدون شک هزینه بازسازی این بنا بالا است چرا که دو گنبد از هشت گنبد تاریخی میدان آسیب دیده است و این آسیب دیدگیها که از آتش سوزی سال ۹۸ به جای مانده است، باید رفع شوند.
ارسال نظر