۳ راهکار برای غلبه بر وسوسههای شکستن رژیم
محققان دریافتهاند نحوه تفکر شما در مورد پاداشها، مزایا و هزینهها میتواند بر احتمال پایبندی شما به رژیم غذایی تأثیر بگذارد.
روزیاتو: محققان دریافتهاند نحوه تفکر شما در مورد پاداشها، مزایا و هزینهها میتواند بر احتمال پایبندی شما به رژیم غذایی تأثیر بگذارد. علیرغم نیتهای مثبت اولیه، متعهد ماندن به سبک زندگی جدید و سلامت میتواند دشوار باشد، زیرا وسوسهی میانوعده های اشتها آور و سایر عادات بد همیشه در گوشه و کنار وجود دارند. خوشبختانه، محققان سه ترفند علمی اثبات شده یافتهاند که میتوانید از آنها برای ماندن در مسیر درست استفاده کنید.
۱. به مزایای کوتاه مدت فکر کنید
تحقیقات نشان میدهند در مورد خوردن غذاهای سالم، تمرکز بر طعم خوشمزه به جای مزایای سلامتی آنها برای کاهش وزن بهتر است. محققان دریافتند که ترغیب افراد به تمرکز بر مزایای کوتاه مدت در حفظ عادتهای سالم به آنها کمک می کند تا به این عادتها پایبند بمانند.
دکتر کیتلین وولی از دانشگاه کرنل میگوید: «پاداشهای فوری محرک های قویتری برای ادامه فعالیتها هستند تا پاداشهای به تعویق افتاده. مثلاً در تحقیقاتی وادار کردن شرکتکنندگان به انتخاب لذتبخشترین به جای مفیدترین ورزش یا خوشمزهترین به جای سالمترین هویج، موجب افزایش پایداری شد.»
تحقیقات دیگر نیز نشان دادهاند که استفاده از برچسب های غذایی که طعم خوشمزه غذاهای سالم به جای مزایای سلامتی تمرکز دارند، میزان خوردن آنها را در غذاخوریهای دانشگاهی افزایش میدهد.
۲. به مشکلاتی که در کوتاه مدت به وجود می آیند فکر کنید
همچنین، تمرکز بر مشکلاتی که در کوتاه مدت با مصرف میانوعدههای ناسالم به وجود می آیند، بهتر از تمرکز بر مشکلات بلندمدت آنهاست. به عنوان مثال، اگر معمولاً از نوشیدنیهای انرژیزا لذت میبرید، اما میخواهید مصرف آن را کاهش دهید، با تمرکز بر مشکلات فوری مانند سردردی که ایجاد میکنند، بیشتر میتوانید در برابر آنها مقاومت کنید تا اثرات بلندمدت آنها بر فشارخون را در نظر بگیرید.
در یک مطالعه، ۷ آزمایش روی بیش از ۴,۰۰۰ نفر انجام شد تا ببینند چگونه پیامدها بر افراد تاثیر می گذارند. در یکی از این آزمایشها از مردم خواستند تا پس از دیدن دو تبلیغ از معایب نوشیدنی انرژیزا بگویند و سپس بگویند آیا حاضرن آن را بخرند یا نه. تنها ۴۶ درصد پس از دیدن تبلیغی از معایب کوتاه مدت آن مانند تپش قلب و اضطراب، تصمیم به خرید گرفتند. در مقایسه، ۶۲ درصد پس از دیدن برخی از مشکلات بلندمدت مانند دیابت و چاقی، آن را انتخاب کردند.
۳. به پاداشها فکر کنید
آخرین ترفند علمی برای مقابله با وسوسه ها، پاداش است. پایبندی به رژیم غذایی را نیز میتوان با برنامهریزی پاداشهایی برای مقاومت در برابر وسوسه آسانتر کرد. نتیجه تحقیقاتی نشان داد، پاداشهای کوچک و منظم برای تشویق تعهد بلندمدت بهتر از پاداشهای بزرگ و غیرمنظم هستند. دکتر وولی در مقالهای پیشنهاد کرده است که برای هر روز ورزش ۲۰ دقیقه برنامه تلویزیونی لذتبخش مورد علاقهتان را تماشا کنید به جای اینکه در پایان هفته ۸۰ دقیقه تلویزیون به عنوان پاداش ۴ جلسه ورزش خود در نظر بگیرید.
پاداش دادن بیش از حد زودهنگام ممکن است به ضرر باشد. به نظر میرسد پاداشها زمانی کارآمد هستند که مردم باید تلاش اولیه ای داشته باشند تا آنها را به دست آورند و پس از آن به طور منظم پاداشهای کوچک دریافت کنند. به عبارت دیگر، انجام تلاش اولیه بدون دریافت پاداش و سپس دریافت پاداشهای کوچک و مداوم، مؤثرترین روش ساختار پاداشدهی است.
ارسال نظر