تصاویر جدیدی از عربستان که حسرت ایرانیها را برانگیخت
تفاوت آب و هوایی و محیطزیستی میان ایران و عربستان با واکنشهای فراوانی همراه شده است که در مطلب زیر آن را مورد بررسی قرار دادهایم.
برترینها: در حالی که ایران در چهارمین سال پی در پی خشکسالی است و بر اساس آمار در یکی از بدترین سالها از نظر بارش باران و برف قرار دارد، در یک اتفاق نادر بارش برف شدید در عربستان به عنوان همسایه ایران ارتفاعات این کشور را سیفد پوش کرد! این تفاوت آب و هوایی و محیطزیستی میان ایران و عربستان با واکنشهای فراوانی مواجه شده است که در مطلب زیر آن را مورد بررسی قرار دادهایم.
ایران در دوران سخت و طاقت فرسای خشکسالی
امسال برخلاف پیشبینیها، بارشهای قابل توجهی را در فصل پاییز شاهد نبودیم و حتی اکنون که در روزهای آغاز زمستان به سر می بریم نه تنها خبری از برف و باران نیست، بلکه از سرمای هوا هم خبری نیست.
تغییر و تحولات ناپایدار هوا در سالیان گذشته و دخالتهای اشتباه بشر در اکوسیستم حیاتی، برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی و کشتهای غرقابی به همراه نابودی محیط زیست جهانی و گرمای بی سابقه کره زمین… از جمله عوامل کاهش بارانها در طی سالیان اخیر است.
بارش شدید برف در عربستان همه را غافلگیر کرد
این روزها تصاویری از کشورهای همسایه ایران در فضای مجازی منتشر میشود که بارش برف در صحراهای بیآب و علف عربستان را نشان می دهد. در آن سو در ایران خبری از قطره بارانی هم نیست!
احمد عبرالرضایی پژوهشگر هواشناسی درباره تعییر اقلیم در عربستان این همسایه عمدتا صحرایی ایران گفته است:
* افزایش دمای کره زمین منجر به تغییر در زمان و شدت بارندگی در عربستان سعودی نیز شده است که طبیعتا بر کشاورزی، منابع آب و اکوسیستم تاثیر خواهد داشت.
* انصافا این کشور برای مقابله با این چالشها و اقداماتی مانند حفاظت از آب و توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر سرمایهگذاری های بسیاری زیادی کرده و فعالانه برای رسیدگی به تغییرات آب و هوا و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در عرصه های بین المللی مشارکت دارد.
* چیزی که اکنون در فضای مجازی درباره عربستان منتشر می شود در واقع چیز جدیدی نیست و در واقع چندین سال است که عربستان سعودی تغییراتی را در الگوهای بارندگی خود تجربه می کند، منتها در حال حاضر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
* در سالهای اخیر برخی از مناطق عربستان شاهد افزایش بارندگی بوده و برخی دیگر نیز اتفاقا شرایط خشکسالی بیشتر را تجربه میکنند. این امر را تنها می توان به تغییر آب و هوا نسبت داد که منجر به رویدادهای شدید آب و هوایی و نوسانات بارندگی می شود.
* بصورت طبیعی، مناطق کوهستانی این کشور، مانند کوه های "اسیر" در جنوب غربی عربستان در طول ماه های زمستان شاهد بارش برف است. با این حال، با افزایش دما به دلیل تغییرات آب و هوایی، فراوانی و شدت بارش برف در این مناطق ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.
عربستان باران دارد و ایران ندارد؟
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در واکنش به تصاویر منتشر شده از خاک عربستان مدعی شده است:
* در برخی اخبار به بارندگیهای مناسبی در عربستان اشاره شده که ایران آن را تجربه نمیکند این در حالیست که این کشور در دهههای اخیر بهطور میانگین شش میلیمتر کاهش بارندگی نسبت به بلندمدت داشته است. بر اساس آمارها میانگین بارندگیهای سالانه این کشور حدود ۶۰ میلیمتر ثبت شده که از بارندگیهای ایران بسیار کمتر است.
دستکاری در اقلیم؛ کم آبی در ایران و بارش برف در بیابانهای عربستان!
* درحالی که ایران سالهای خیلی کم بارش را تجربه کرده بارش باران های سیل آسا و حتی برف در عربستان سعودی تعجب همگان را برانگیخته است، حتی برخی رسانه های عربی بارورسازی ابرها و دستکاری در اقلیم را دلیل این امر می دانند.
* هوای سرد بارش باران و تگرگ و برف در بخش هایی از عربستان شادی مردم و شگفتی کارشناسان را به همراه داشته است. مرکز ملی هواشناسی عربستان هم داده بود که انتظار دارد در هفتههای آینده بارش باران بیشتر شود و دما در سراسر این کشور کاهش یابد.
* به نظر می رسد بارندگی های اخیر در شبه جزیره عربستان با دستکاری در فرایند اقلیمی رخ داده است. «میدل ایست آی» در گزارشی نوشت، بارندگی های سیل آسایی هم در امارات متحده عربی از جمله شهرهای دبی و ابوظبی رخ داد. مرکز ملی هواشناسی امارات به خبرگزاری فرانسه گفت که این بارش شدید باران به علت بارور کردن ابرها تشدید شده است. طبق این گزارش کشورهای منطقه و مقامات آن ها از دستکاری اقلیم برای افزایش بارندگی معمولا کم و نادر استفاده می کنند.
پای چینیها به ماجرای خشکسالی در ایران باز شد!
* روزنامه جمهوری اسلامی نوشت که ادعاهایی وجود دارند که میگویند ابرهای بارشی که ساعتها زمینهساز بارش برف در عربستان و ترکیه شدهاند به محض ورود به ایران و در آسمان دریاچه ارومیه پخش شده و محو میشوند!
* علت این وضعیت را بعضی از کاربران فضای مجازی، نصب دکلهایی میدانند که از چین برای دور کردن ابرهای تگرگزا در اطراف کوه سبلان آورده و نصب شدهاند تا به ابرها شلیک کرده و آنها را پراکنده کنند چون برای برداشت لیتیوم، محیط نباید مرطوب باشد. هنوز مسئولان ایرانی درباره ادعای مربوط به دکلهای چینی اظهارنظری نکردهاند.
ویدئویی که در ارتباط با این ادعا در فضای مجازی دست به دست میشود را تماشا کنید:
واکنش کاربران در این خصوص را بخوانید:
* رضا نوشت: چطور است که در عربستان دو سال است که در بیابانهایشان برف میآید ولی در ایران پارسال خشکسالی بود و امسال بارش نصف پارسال است؟؟!
* الهام نیز با گلایه نوشت: میدونید خطرناکتر از آلودگی هوا و خشکسالی که گرفتارشیم چیه؟ مسئولان بیکفایت.
* مژده هم در واکنش به این رویداد گفت: وضعیت اقلیمی ایران و کاهش چشمگیر بارشها یکی از بزرگترین نگرانیهاست امسال خشکسالی وحشتناکه ایران در حال نابودیست و عربستان در حال آبادانی!
* محمد هم توئیت زد: تفاوت عجیب میزان بارش برف در ایران و عربستان! اهل توهم توطعه نیستم اما لطفا یکی بیاد طبیعی بودن این اتفاق رو برام توضیح بده!
* آمنه در توئیتر خود نوشت: سوال این جاست که این همه ماشین آلات سنگین چینی کف خشک شده دریاچه ارومیه دنبال چی هستن؟
* محمود هم در اظهارنظری گفت: این وضعیت عربستان است. واقعا این توهم که کل دنیا برنامه چیدن ابر بالای سر ایران نیاد از کجا نشات گرفته میشه؟ عربستان، امارات، ترکیه، عراق و همه جا داره بارندگی میشه، و اینکه در ایران باران نمیاد دلیل دیگهای داره.
نظر کاربران
بارور سازی ابرها پدیده ای که وجود دارد و مسولان با سواد ایرانی آن را تکذیب میکنن.
دلمون خوش بود به دیدن تغییرات چهار فصل که یکم تنوع به زندگیمون میداد که اونم ازمون گرفتن
معلومه کشورهای دیگه ماشین مدل بالا دارند به تعداد کم خوب و باکیفیته ولی ایران هر یه نفر یه دونه ماشین داره ارزون و بی کیفیت می خواهید با این وضع ابر بیاد باران بیاد
ایران کشور نفرین شده خیر و برکت به خاطر وجود با برکت مسولین راستگوی ما از مملکت پر کشیده خخخخخ
وقتی برای تمام دنیا مرگ طلب کنی ،خشکسالی یکی از آفتهای آن است
از بیایون چادر نشینی شتر رسیدن به کجا
فقط ایران رو خواستن بیچاره کنند
برای ما غربی شدن اینا خنده داره
امارات قطر عربستان کویت عمان خیلی پیشرفت کردن چشم دیدن پیشرفت ایران رو نداشتن ققط
لیاقت مسئولینشون نشون میده
ما هم توی دود داریم خفه میشیم!!!
الان بهت میگم چرا از یه خیابون فرعی بخای بیای تو اصلی اگه یه نفر برات وایساد.بی رحم شدیم و اوسا کریم هم وقتی به هم رحم نکنیم خبری از رحم نیست
مسئولین ما ایران رو ویران کردند و دنیا رو آباد
مسئولان و کارشناسان چیزی که جلوی چشم اتفاق میافته رو هم تکذیب میکنند ... ابرها در همه اطراف در حال باریدن هستند به غیر از ایران .نقشه های هواشناسی رو از سایت های معتبر ببینید . مگه میشه یک نقطه این چنین خشک سالی در بر گیردش و در اطرافش همه غرق نعمت باشند ..یک جای کار میلنگد
هرچی سنگه،مال پای لنگه!!
سلاحهای جنگی جدید یکیش همین تکنولوژی تغییر اقلیم است
برای زدن پتروشیمی لردگان توسط چینی ها در زمستان ۹۶ ، ابرها رو عقیم کردن که باعث شد بارندگی نداشته باشیم و همه رو بدبخت کردن الان انگار همه جا این دکل ها رو گذاشتن
حکومت از قصد دریاچه ارومیه خشک کرد تا چینی ها فرآورده های طبیعی مردمو بار بزنن ببرن در خوزستان هورالعظیم خشک کرد تا بتونه دکل حفاری چینی اونجا بزنه نفتو استخراج کنه آخه تا کی خیانت تا کی وطن فروشی
کوه ها دریا چه ها و حتی ابر ها رو هم فروختن
مسعولین ایرانی نیستن ک دلشون برا ابادانی ایران بسوزه
ببخشید کجاش ارزرونه؟
بازم میکید کشور 4 فصل و اقایان در خواست کم مصرف کردن گاز از ملت رو ندارن ول در عوض تابستان مغز مردمو میخورن که اب مصرف نکنید
این نشونه این ایران به فلاکت کشوندن مسیولین بی کفایت
نمیخام هیچی براآیندگان بافی بماند...
چه ربطی داشت ؟
قوز و چرا به شقیقه ربط میدی
پروژه هارپ برای دور کردن و پراکنده کردن ابرهای بارشی از ایران
بهترین تفسیر و علت
* علت این وضعیت را بعضی از کاربران فضای مجازی، نصب دکلهایی میدانند که از چین برای دور کردن ابرهای تگرگزا در اطراف کوه سبلان آورده و نصب شدهاند تا به ابرها شلیک کرده و آنها را پراکنده کنند چون برای برداشت لیتیوم، محیط نباید مرطوب باشد. هنوز مسئولان ایرانی درباره ادعای مربوط به دکلهای چینی اظهارنظری نکردهاند.
بقول دکتر ناصر کرمی سالهای سیاه در انتضار ایران است بیابانا به شهرها رسیده اینجا دزد باش و بیرحم
آواز دغل از دور خوش است
خو یعنی چی هرکاری عربستان میکنه شما میگید حسرت ایرانی
مگه پول ایران ذاره پیشرفت میکنه؟؟؟؟؟؟؟؟
میتونه میره جلو
سال ۱۴۰۰ در خواب هشت گاو لاغر دیدم که هشت گاو چاغ را خوردن
افغانی ها اب ایرانو تموم کردن رسما پونزده میلیون به جمعیت اضافه کردن
بعد میان میگن تو ایران به خاطر کمبود دریا و دریاچه رطوبت هوا پایینه و امکان بارش برف و باران نیست.صحراهای عربستان رطوبتش کجاس دقیقا؟؟؟؟
بهتر نیست مسئولین واقع بین باشن.بسه بخدا.با مردم روراست باشین و واقعیت را بگین.از هارپ بگید. از جنگ آینده که جنگ آب است بگید.تا مملکت از این بدتر نشده از روی تعقل تصمیم بگیرید نه از روی تعصب جاهلی.
تو مملکتی که میخوان همه چی رابه پول تبدیل کنند بهتر ازاین نمیشه
بارون و برف میخوام چکار، فقط مرگ بر آمریکا
از متن ها پیداست که از هر ۱۰۰۰ ایرانی شاید فقط یک نفر داستان کنترل بارندگی زمین و جلوگیری از بارش در هر نقطه ای را بداند،،، بتاز جهل،، بتاااااز
همچی از منطقه صفر مرزی ایران و ترکیه معلوم بود
مشکل ما از خشکسالی بدتر مسئول بیکفایت هست
ظلم و بی عدالتی در تمام رده های مردم ایران از پایین به بالا بیداد میکند، قرار نیست خدا به مردمی که بابِ دلش نیست لطفی بکنه...یه خورده به خودمون نگاه کنیم متوجه میشیم که ما ایرانی ها با احتمال بالای 90 درصد از خدا خیلی دوریم... شرح بیشتر ماجرا با خودتون