درخواست جنجالی طالبان از سازمان مهاجرت ایران
در روزهای اخیر دو مقام سفارت افغانستان در تهران با مدیرکل امور بینالملل سازمان ملی مهاجرت دیدار کردهاند.
فراز دیلی: در روزهای اخیر دو مقام سفارت افغانستان در تهران با مدیرکل امور بینالملل سازمان ملی مهاجرت دیدار کردهاند.
در حالی که گفته شده ۸میلیون و ۴۰۰هزار مهاجر در ایران زندگی میکنند، مقامهای افغانستان از ایران خواستند تا شرایط را برای تسهیل زندگی مهاجران در ایران فراهم کند.
در روزهای اخیر دو مقام سفارت افغانستان در تهران با مدیرکل امور بینالملل سازمان ملی مهاجرت دیدار کردهاند. دیداری که چندان رسانهای نشده اما نکات قابل توجهی در آن مطرح شده است
همانطور که گفته شد سازمان ملی مهاجرت همچنان بر آمار ۵ میلیون اتباع افغان در ایران اصرار دارد. آماری که از سوی نماینده دولت رد شده است. این در حالی است که اغلب کشورهای توسعه یافته هر ساله عدد مشخصی را برای پذیرش مهاجر اعلام میکنند و با استانداردهای بسیار سختگیرانه حداکثر تا همان عدد اعلام مهاجر میپذیرند. این سازمان اما نه تنها اعلام نکرده که ظرفیت پذیرش چه میزان مهاجر را دارد بلکه آمار جمعیت آنان را هم شفاف اعلام نمیکند و مشخص نیست که از ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر چه تعداد مهاجر قانونی و چه تعداد غیرقانونی هستند. با این همه مقامهای سفارت افغانستان در درخواستی عجیب خواستند که «همکاری و زمینهسازی در برگزاری مراسم مذهبی از قبیل نماز جمعه و عیدین در نقاط پر تراکم مهاجران» انجام شود. این در حالی است که طالبان در افغانستان نیز شرایط را برای جمعیت شیعه این کشور بسیار سخت کرده است. زنان از تحصیل و کار در این کشور محروم شدهاند و حتی بازار فروش برده به راه انداختهاند. با این همه درخواستهای آنان از ایران درست برخلاف عملکرد خود و در راستای ارائه خدمات و آزادی عمل هرچه بیشتر به مهاجران است.
سازمان ملی مهاجرت یا اقامت؟
در چنین شرایطی قرار طبق برنامه هفتم سازمان ملی مهاجرت تشکیل و تمام امور مهاجران در آن رسیدگی شود. البته این سازمان با تعاریف و شرح وظایف فعلی بیشتر شبیه سازمان ملی صدور اقامت است یا سازمان ملی مهاجرت. با این همه گفته میشود که در یک ماه اخیر روند اخراج مهاجران غیرقانونی در کشور مشاهده شده و قادری نیز در دیدار با مقامهای سفارت افغانستان خواسته تا طالبان در این زمینه با ایران همکاری کند و جلوی ورود غیرقانونی مهاجران از مرزها را بگیرد. رویکرد فعلی طالبان با همسایگان خود از جمله ایران اما رنگوبویی از همکاری ندارد و آنها حتی حاضر نیستند که با دادن حقابه ایران نیاز آب اتباع افغان در ایران را فراهم کنند. حال باید دید که این روند و تشکیل سازمان ملی مهاجرت چگونه پیش خواهد رفت و دولت چه پاسخی به نگرانی افکارعمومی جامعه نسبت به این مسئله خواهد داد.
ارسال نظر