غار حیرتانگیزی که شبیه یک سیاره بیگانه است
تصاویری که درون غار کریستالها در مکزیک را نشان میدهند، انگار عکسهایی هستند که در سرزمین افسانهای غولها یا در یک سیارۀ بیگانه گرفته شدهاند؛ اندازۀ کریستالهای این غار در مقایسه با قد و اندازۀ آدمهایی که کنارشان ایستادهاند، باورنکردنی و خارقالعاده به نظر میرسد.
فرادید: «غار کریستالهای غولپیکر» در کشور مکزیک مکانی فوقالعاده زیبا و در عین حال کشنده است؛ این غار که به صورت تصادفی کشف شد، به خاطر وجود کریستالهای گچی حیرتانگیزش شهرت یافته است.
غار کریستالهای غولپیکر در عمق ۳۰۰ متری زمین و در منطقۀ نایکا در کشور مکزیک واقع شده است. این غار به شکل محفظهای نعلمانند در داخل سنگهای آهکی بستر زمین شکل گرفته است؛ طول آن حدود ۱۰۹ متر و حجم آن ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ متر مکعب است.
این غار حاوی کریستالهای سلنیت (گچ) غولپیکر است؛ این کریستالها در بین بزرگترین بلورهای طبیعی قرار دارند که تا کنون در جهان کشف شدهاند. بزرگترین کریستال یافت شده در این غار 11.40 متر طول دارد و وزن تخمینی آن 12 تن است.
تشکیل کریستالها
یک بستر ماگمایی زیرزمینی در زیر این غار وجود دارد. ماگما آب زیرزمینی را گرم کرده و این آب با مواد معدنی از جمله مقادیر زیادی گچ اشباع شده است. سپس فضای توخالی غار با این آب گرم سرشار از مواد معدنی پر شده و حدود 500 هزار سال پر باقی مانده است. در طول این مدت، دمای آب در بیش از 50 درجه سانتیگراد پایدار مانده و این باعث شده تا کریستالها شکل بگیرند و به اندازههای بسیار زیاد رشد کنند.
کشف غار
اولین غار کریستالی که در منطقۀ نایکا کشف شد، غار موسوم به «غار شمشیرها» بود. این غار توسط معدنچیان در سال 1910 در عمق 120 متری زمین یعنی بیش از صد متر بالاتر از غار کریستالها کشف شد.
تصویری از غار شمشیرها که چند ده متر بالاتر از غار کریستالها قرار دارد؛ با بلورهایی باریک و بُرنده
غار شمشیرها حاوی کریستالهایی نسبتا کوچک اما تیز و برنده است که دلیل اصلی نامگذاری غار نیز بودهاند.
اما غار کریستالها در سال 2000 کشف شد؛ وقتی کارگران معدن نایکا میخواستند تونل جدیدی در معدن حفر کنند به این محفظۀ شگفتانگیز برخوردند. این غار از سال 2015 دوباره آبگیری شده و بنابراین امکان کاوشهای بیشتر در آن وجود ندارد.
ارسال نظر