روایت خبرگزاری دولت از ادعاها درباره آرمیتا عباسی
خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) در گزارشی به بررسی وقایع اعتراضی پائیز ۱۴۰۱ پرداخته است که بخشی از آن را در ادامه میخوانید.
خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) در گزارشی به بررسی وقایع اعتراضی پائیز ۱۴۰۱ پرداخته است که بخشی از آن را در ادامه میخوانید.
در این گزارش که تحت عنوان «سالگرد آشوب» منتشر شده میخوانیم:
* در آن روزها رخدادهای تلخی در جامعه ایران روی داد در ادامه برای نمونه، به چند مورد از شایعات مطرحشده در اعتراضات 1401 را مرور میکنیم.
* بامداد دوم مهرماه، برخی رسانهها از «سقوط اشنویه» و کنترل کامل این شهر مرزی توسط معترضان خبر دادند. به عنوان نمونه، شبکه العربیه در این زمان نوشت: «ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد بامداد شنبه دوم مهر ۱۴۰۱، شهر اشنویه در استان آذربایجان غربی به کنترل کامل معترضان درآمده و مردم آزادانه بدون حضور نیروهای امنیتی در سطح این شهر راهپیمایی کردند.»
* بررسیها نشان میدهد در روزهای پایانی شهریور و یکی دو روز اول مهرماه ۱۴۰۱، شماری از خیابانها در اختیار معترضان بود و چند پایگاه بسیج نیز مورد حمله قرار گرفت، اما هیچ گاه این شهر به صورت کامل در اختیار معترضان قرار نگرفت.
* برخی رسانهها ۲۲ مهرماه ۱۴۰۱ مدعی شدند «در جریان حمله لباس شخصیها به دبیرستان شاهد اردبیل، یک دانشآموز بر اثر خونریزی داخلی در بیمارستان فاطمی جان باخته و ۱۰ دانشآموز زخمی و ۷ دانشآموز بازداشت شدهاند.»
* در این گزارش آمده بود: «بعد از آنکه تعدادی از دانشآموزان دختر در دبیرستان شاهد دست به اعتراض زده و شعارهایی در اعتراض به وضعیت موجود سر دادند، نیروهای لباس شخصی به این مدرسه حمله کرده و بعد از ضرب و شتم دانشآموزان، تعدادی از آنها را دستگیر کردهاند... به گفته شاهدان، یک دانشآموز در بیمارستان فاطمی بر اثر خونریزی داخلی جان خود را از دست داده است.»
* ابتدا نامی از دختری که ادعا میشد کشتهشده مطرح نشده بود اما اطلاعیه ترحیم دختری به نام «اسرا پناهی» منتشر و ادعا شد او در ماجرای دبیرستان شاهد جان خود را از دست داده است.
* ماجرا، به تجمع روز چهارشنبه ۲۰ مهر در پیادهرو عالیقاپو برمیگردد. با این حال، برخی دانشآموزان در واکنش به فراخوان مدیران مدرسه، از حضور در این تجمع خودداری کرده و شماری از دانشآموزان شرکتکننده در تجمع، شعارهایی همچون «زن، زندگی، آزادی» سر دادند و وقتی دانشآموزان وارد مدرسه میشوند، میان اولیای آنان که دنبال فرزندان خود آمده بودند و مدیران مدرسه در اعتراض به اینکه فرزندانشان را به مراسم بردهاند، برخوردهایی ایجاد میشود، اما بازداشت و زخمی در کار نبود. از سوی دیگر اسرا پناهی که دارای ناراحتی قلبی بود و در بیمارستان فاطمی اردبیل درگذشت، دانشآموز دبیرستان سبلان بود، نه مدرسه شاهد و پدر او نیز یک ماه پیش، درگذشته بود.
* یکی دیگر از ادعاهایی در دوره ناآرامیها بسیار مورد توجه قرار گرفت و حتی در شبکه CNN هم منتشر شد، موضوع «تعرض جنسی به دختر جوانی به نام آرمیتا عباسی بود؛ دختری با موهایی با رنگهای خاص که فعالیتهایی هم در فضای مجازی داشت و همین مساله، بُرد شایعه در مورد او را بیشتر میکرد.
* برای اثبات این شایعه ابتدا رسانههای فارسیزبان و توئیتر و سپس سیانان نوشتند: مکالمهای بین پزشکان بیمارستان امام علی کرج که به اینستاگرام درز کرد، بیانگر آن بود که آنها با دیدن بدن لرزان آرمیتا و کله تراشیده شده او، متقاعد شدهاند نیروهای امنیتی وی را نه تنها تحت شکنجه که مورد خشونت جنسی قرار دادهاند!
* سیانان مدعی شده بود چهار تا پنج پزشک، پیامهایی را در رسانههای اجتماعی فاش کرده و معتقدند آرمیتا در بازداشتگاه مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است؛ اما تنها مستندش، تصاویری ناقص از صفحههایی که مدعی بود حاوی چت کادر درمانی بیمارستان امام علی(ع) کرج در اینستاگرام است.
* این در حالی بود که مسئولان قضایی با ارائه فرمی اعلام کردند خانم عباسی به دلیل «مشکلات گوارشی» تحت درمان قرار گرفته است و فرم پذیرش بیمارستان را هم منتشر کردند.
* سرانجام آرمیتا عباسی که مهرماه بازداشت شده بود، ۱۸ بهمنماه آزاد شد و «حمید عباسی» پدرش در یک استوری اینستاگرامی (که دخترش را پس از آزادی در یک پاساژ در آغوش گرفته بود) موضوع را اعلام کرد.
* خانم عباسی مدتی بعد از آزادی در اینستاگرام فعالیتش را آغاز کرد و حتی در مواردی به تبلیغ برخی کالاها پرداخت و البته مورد انتقاد قرار گرفت که با این کار «عادیسازی» و به دیگر معترضان «خیانت» میکند. او پس از آزادی، کلامی درباره ادعاهای مطرحشده درباره خود نگفت و بعد از مدتی هم دیگر فعالیت مجازی چندانی از او در اینستاگرام دیده نشد.
* «فرار مسئولان کشور همراه با خانواده با هواپیماهای چارتری»، یکی از شایعات عجیب بود و برخی رسانههای فارسیزبان خارجی نیز به نقل از «منابع آگاه» خود، سناریوهای متنوعی را بیان میکردند.
* در این زمینه روزنامه اکسپرس انگلیس به انتشار گزارشی پرداخت و سپس فاکس نیوز با بازنشر این ادعا به آن ضریب داد. این بار شبکه ایران اینترنشنال ماجرا را به نقل از دو منبع خارجی (اکسپرس و فاکس نیوز) منتشر کرد و به نقل از فاکسنیوز نوشت: «خانواده اعضای نظام در حال فرار از ایران هستند. این رسانه به نقل از اکسپرس نوشت، مسئولان ایران روزانه پنج هواپیما برای خروج از کشور چارتر میکنند و بسیاری از آنها دنبال بدست آوردن شهروندی کشورهای اروپایی به ویژه بریتانیا هستند.
* پس از انتشار گزارشهایی درباره تلاش مقامات ایران برای به دست آوردن پاسپورتهای غربی با هدف فرار از کشور و تحت تعقیب نگرفتن، روزنامه «اکسپرس» چاپ لندن، از فرار مقامها و بستگانشان با اختصاص بخشی از فرودگاه بینالمللی تهران به آنان خبر داد.
* این روزنامه به نقل از یک منبع بدون ذکر نام، از اختصاص بخشی از فرودگاه بینالمللی تهران به این موضوع و همچنین کرایه «پنج پرواز» در روز برای فراریدادن خانوادهها خبر داد.
* مسئولان فرودگاه امام(ره) ابتدا به تکذیب این گزارش پرداختند و البته با گذشت چند روز و روشنشدن حضور مسئولان مختلف در کشور، نادرست بودن این ادعا مشخصتر شد.
ارسال نظر