۱۳۲۷۱۵۲
۳۴۸۱
۳۴۸۱
پ

حافظه باور نکردنی یک دختر اهل خمین!

گینسی‌ها کم‌کم باید به فکر یک نمایندگی تمام و کمال یا یک شعبه اختصاصی در ایران باشند. چراکه ایرانی‌ها دارند به یک پای ثابت برای رکوردشکنی تبدیل می‌شوند.

خبرنگار همشهری سرنخ سال ۱۳۸۹ گزارشی از یک دختر اهل خمین رفت که حافظه عجیب و غریبی دارد این گزارش را بخوانید خودتان متوجه این موضوع می‌شوید:

خارجی‌هایی هم که رکوردشان را با هزار زحمت در بین رکوردداران ثبت کرده‌اند با شنیدن اخبار رکوردشکنی در کشورمان به تکاپو افتاده‌اند تا رکوردهایشان را افزایش دهند. بعد از مهدی حب‌درویش، سلطان روپایی ایران  دختر نوجوانی به نام شکوفه غفاری در دنیای رکوردها شگفتی‌ساز شد. این دختر حافظه فوق‌العاده‌ای دارد. او ۱۲ دقیقه  فرصت می‌خواهد تا یک عدد ۱۰۰ رقمی را حفظ کند و از چپ به راست و برعکس برایتان مثل بلبل از بر بخواند. برای صحبت با این خانم رکورددار شال و کلاه کردیم و به خمین رفتیم. این گزارش را بخوانید تا به قدرت حافظه این دختر پی ببرید.

حافظه باور نکردنی یک دختر اهل خمین!

همه چیز از آنجا شروع شد که کتاب  مثبت‌درمانی و چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم به دست شکوفه غفاری رسید و شروع به مطالعه آن کرد. وقتی متوجه شد یک آمریکایی به نام داریو دوناتلی می‌تواند اعداد ۷۳رقمی را در مدت کوتاهی حفظ کند و با این کار برای خودش نامی در بین رکورداران به هم زده است تصمیم گرفت رکورد او را بشکند.

غفاری درباره انگیزه‌اش برای ثبت رکورد حفظ اعداد می‌گوید: «همیشه دوست داشتم بتوانم کاری انجام دهم که برای کشورم افتخارآفرین باشم برای همین دنبال راه مناسبی می‌گشتم تا از عهده‌اش بر بیایم. تابستان ۸۷ بود که کتاب مثبت درمانی به دستم رسید و آن را مطالعه کردم آنجا بود که متوجه شدم با حفظ اعداد هم می‌شود رکورددار شد اما از آنجا که آن موقع دنبال مقاله‌نویسی بودم وقت زیادی برای این کار نگذاشتم».

مقاله برگزیده

تابستان ۸۷ بود که اولین جرقه‌های رکوردشکنی در ذهن غفاری زده شد اما آن زمان او به دنبال مقاله‌نویسی در خصوص رشته‌اش یعنی ریاضی بود. شکوفه می‌خواست در دهمین جشنواره ریاضی کشور شرکت کند: «بعد از اینکه متوجه ثبت رکورد حفظ اعداد شدم خیلی تلاش نکردم تا رکوردی را به ثبت برسانم. آن موقع سال اول دبیرستان بودم و تصمیم گرفته بودم در جشنواره ریاضی شرکت کنم به همین دلیل وقتم با تحقیق سپری می‌شد. آن سال مقاله‌ای به نام  چگونگی مطالعه موثر ریاضی آماده و در جشنوار شرکت کردم. محل برگزاری جشنواره یزد بود. خوشبختانه مقاله‌ام برگزیده شد». 

بعد از اینکه مقاله غفاری در دهمین جشنواره ریاضی برگزیده شد او برای مدتی بیشتر وقتش را به مقاله‌نویسی اختصاص داد: «آن موقع در دبیرستان شاهد درس می‌خواندم اما در امتحان شرکت کردم و وارد یک مدرسه نمونه دولتی شدم و برای مدتی کار حفظ اعداد را کنار گذاشتم».

حافظه باور نکردنی یک دختر اهل خمین!
     شکوفه غفاری  می‌تواند به یک عدد صد رقمی نگاه کند و آن را از حفظ برای شما بخواند

حافظه طلایی

چند ماهی به این شکل سپری شد و غفاری کار تمرین برای حفظ اعداد را به صورت جدی دنبال نکرد تا اینکه در تابستان ۸۸ او دوباره تصمیم گرفت کار حفظ اعداد را شروع کند. «تابستان ۸۸ دوباره وقت به دست آوردم تا مطالعه آزاد بیشتری انجام دهم. دوست نداشتم در زمان تحصیل لطمه‌ای به درسم بخورد برای همین تابستان‌ها زمان مناسبی برایم بود. آن تابستان دوباره در بین کتاب‌هایم چشمم به کتاب مثبت‌درمانی افتاد و کار حفظ اعداد را به صورت جدی دنبال کردم. برای بار اول هم وقتی تصمیم به حفظ عددها گرفتم توانستم۴۰عدد را در یک روز حفظ کنم به این ترتیب چند روز بعد رکوردم را به ۷۳عدد رساندم و به عشق رکوردزنی تلاشم را ادامه داد تا به عدد ۱۰۰ رقمی رسیدم».

حافظه‌ای برای اعداد

غفاری درباره نحوه حفظ کردن اعداد می‌گوید: «وقتی به عددها نگاه می‌کنم سعی می‌کنم بین آنها یک رابطه به دست بیاورم و تصویر آن عدد را مانند یک عکس به ذهنم بسپارم. اگر شرایط روحی مناسبی داشته باشم هشت یا نه دقیقه زمان می‌خواهم تا اعداد را به ذهنم بسپارم  و بتوانم آن عدد ۱۰۰رقمی را برایتان از حفظ بخوانم.» خانم غفاری می‌تواند اعداد را از چپ و راست بخواند: «اگر بار اول عدد را از سمت راست برایتان از حفظ بخوانم برای برعکس خواندنش باید یکی دونگاه دوباره به عددها بیندازم تا آن را از جهت مخالف به صورت حفظ بخوانم».

تلاش برای ثبت رکورد

خانم حافظه بعد از اینکه متوجه شد می‌تواند اعداد ۱۰۰رقمی را خیلی راحت و در زمان کمی به ذهنش بسپارد ماجرا را با خانواده‌اش در میان گذاشت: «روزهای اول وقتی به دوستانم می‌گفتم قصد دارم اعداد ۱۰۰رقمی را در زمان کوتاهی حفظ کنم آنها جدی نمی گرفتند و می‌گفتند این کار امکان‌پذیر نیست ولی من هیچ‌وقت مایوس نشدم و تلاشم را ادامه دادم. بعد از این با موفقیت این کار را انجام دادم. ابتدا به خانواده‌ام گفتم. آنها از این ماجرا خیلی خوشحال شدند بعد مسؤولان دبیرستان از ماجرا باخبر شدند.

از آن زمان به بعد دیگر هر کسی که به من می‌رسید می‌خواست مرا تست کند برای همین سریع یک عدد ۱۰۰رقمی قطار می‌کرد و می‌گفت زود باش آن را حفظ کن. بیشتر همکلاسی‌هایم این کار را می‌کردند آنها وقتی متوجه توانایی‌ام می‌شدند با تعجب مرا نگاه می‌کردند. بعد مسؤولان اداره آموزش و پرورش خمین از ماجرا با خبر شدند و امتحانم کردند. حالا هم می‌خواهم این رکورد را در کتاب گینس ثبت کنم و باعث افتخار برای کشورم شوم.»غفاری بچه اول خانواده است، دو برادر و خواهر کوچک‌تر از خودش دارد، پدرش معلم است و مادرش هم خانه‌دار.

او علاقه زیادی به مطالعه دارد: «بیشتر اوقات‌فراغت را دوست دارم در کنار خانواده‌ام باشم و کتاب بخوانم، پیاده‌روی را هم دوست دارم، هر وقت هم فرصتی پیدا کنم موسیقی گوش می‌کنم، از بین اعداد هم رقم‌های ۱، ۵، ۱۶ و ۱۷ را دوست دارم، هیچ وقت برای نمره۲۰ درس نخوانده‌ام. دوست ندارم ذهنم را با اطلاعات زیادی پر کنم برای همین  فکر نمی‌کنم بیشتر از ۲۰ شماره تلفن را حفظ کرده باشم  خیلی دوست دارم رکوردم را افزایش دهم ولی باید خودم را برای کنکور آماده کنم و در رشته دلخواهم، مهندسی پزشکی، ادامه تحصیل بدهم».

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج