مصرف کدام میوهها با کاهش خطر زوال شناختی همراه است؟
به نظر میرسد که برخی از میوهها و سبزیجات حاوی فلاونولهای آنتیاکسیدانی از ابتلا به زوال شناختی محافظت میکنند.
ایسنا به نقل از سایکولوژی نوشت: به نظر میرسد که برخی از میوهها و سبزیجات حاوی فلاونولهای آنتیاکسیدانی از ابتلا به زوال شناختی محافظت میکنند.
فلاوانولها که نوعی فلاونوئید هستند، تقریبا در تمام میوهها و سبزیجات همچنین در چای یافت میشوند.
با افزایش سن، مصرف حدود یک فنجان سبزی با برگ تیره به صورت روزانه با حفظ تواناییهای شناختی قویتر مرتبط است.
در این تحقیق فلاوانولی به نام کامفرول با بالاترین سطح حفاظت مرتبط بود. مواد غذاهای معمولی حاوی سطوح بالای کامفرول، لوبیا، چای، کلم پیچ، اسفناج و کلم بروکلی هستند.
فلاوانول دیگری به نام میریستین نیز ویژگی محافظتی داشت، اگرچه به اندازه کامفرول نبود. غذاهای معمولی حاوی سطوح بالایی از میریستین شامل چای، کلم پیچ، پرتقال و گوجه فرنگی است.
کوئرستین که در چای، سیب، کلم پیچ و گوجه فرنگی یافت میشود نیز در سطح پایینتر محافظت ایجاد میکند.
دکتر توماس ام. هالند، اولین نویسنده این مطالعه گفت: هیجانانگیز است که نتایج مطالعه ما نشان میدهد انتخاب رژیم غذایی خاص ممکن است منجر به کاهش سرعت زوال شناختی شود.
چیزی به سادگی خوردن میوه و سبزیجات بیشتر و نوشیدن چای بیشتر راهی آسان برای افراد است تا نقش فعالی در حفظ سلامت مغز خود داشته باشند.
برای این مطالعه، تقریبا ۱۰۰۰ نفر بر اساس میزان فلاوانول در رژیم غذایی خود به گروههایی تقسیم شدند.
بیشترین میزان فلاوانول مصرفی در این گروه، ۱۵ میلیگرم به صورت روزانه بود؛ مقداری که از یک فنجان سبزیهای برگدار تیره به دست آمد.
شرکتکنندگان در مطالعه بهطور متوسط طی هفت سال پیگیری شدند و آزمایشهای شناختی منظم انجام دادند.
نتایج نشان داد، افرادی که بالاترین سطوح فلاوانول را مصرف کردند، کمترین کاهش را در تواناییهای شناختی خود تجربه میکنند.
نویسندگان این مطالعه توضیح دادند: «نتایج نشان میدهد که دریافت فلاونولها و چندین ترکیب فلاونول در رژیم غذایی ممکن است با کاهش آهستهتر در ابتلا به زوال شناختی و تواناییهای شناختی متعدد با افزایش سن همراه باشد».
ارسال نظر