۱۳۰۱۴۸۵
۲۷۸۸
۲۷۸۸
پ

دو سیاه چاله بزرگ و نادر در نزدیکی زمین

آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که فضاپیمای گایا توانسته دو سیاه چاله بزرگ را در فاصله بسیار کمی از کره زمین پیدا کند. این دو نسبت به دیگر سیاه چاله ها بسیار متفاوت هستند

گجت نیوز: آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که فضاپیمای گایا توانسته دو سیاه چاله بزرگ را در فاصله بسیار کمی از کره زمین پیدا کند. این دو نسبت به دیگر سیاه چاله ها بسیار متفاوت هستند

تلسکوپ فضایی گایا به آژانس فضایی اروپا تعلق دارد و قرار است تا سال ۲۰۲۵ به کاوش در فضا بپردازد. حالا این تلسکوپ فضایی توانسته دو سیاه چاله منحصر‌به‌فرد را که نزدیک زمین هستند شناسایی کند. یافته‌های جدید Gaia BH۱ و Gaia BH۲ نام دارند و از جهات مختلفی توجه اخترشناسان را به‌خود جلب کرده‌اند.

شکار جدید گایا: دو سیاه چاله منحصر‌به‌فرد نزدیک کره زمین

دو سیاه چاله بزرگ و نادر در نزدیکی زمین

در دنیای سیاه چاله ها مشاهده سیستم‌های دوگانه امری رایج است. بدین‌ صورت که یک ستاره در فاصله نزدیکی از سیاه چاله قرار دارد و غول فضایی به‌تدریج مواد ستاره را می‌بلعد. این اتفاق باعث می‌شود که حلقه‌ای داغ، روشن و مملو از انرژی در اطراف سیاه چاله شکل گیرد. دانشمندان نیز با بررسی همین حلقه‌ها توسط ابزارهای علمی کاشف پرتوهای ایکس یا امواج رادیویی، کشف یک سیاه چاله را اعلام می‌کنند.

هرچند که دو سیاه چاله نزدیک زمین فاصله بسیار زیادی با ستاره خود دارند. در واقع آنها قادر به بلعیدن ستاره ها نیستند و به‌‌همین خاطر نیز هیچ حلقه‌ای در نزدیکی افق رویداد سیاه چاله شکل نگرفته است. این موضوع کشف آنها را مشکل می‌کند. اما گایا چطور توانسته در این زمینه موفق شود؟

این تلسکوپ فضایی در ابتدا متوجه اندکی تکان در ستاره شد که دیگر ابزارهای علمی قادر به‌ تشخیص آن نبودند. اخترشناسان تایید کردند که این تکان‌ها با نیروی گرانشی یک جرم فوق‌العاده بزرگ همچون سیاه چاله همخوانی دارد. یافته اولیه گایا سپس توسط رصدخانه پرتو ایکس چاندار و تلسکوپ رادیویی MeerKAT تایید شد.

دو سیاه چاله بزرگ و نادر در نزدیکی زمین

اما این دو سیاه چاله تا چه حد نزدیک زمین هستند؟ پیشتر دانشمندان موفق شده بودند یک سیاه چاله را در فاصله ۱۰۱۱ سال نوری از منظومه شمسی کشف کنند. با توجه به اینکه کهکشان ما حدود ۱۰۵ هزار سال نوری را پوشش می‌‌دهد، فاصله ۱۵۶۰ و ۳۸۶۰ سال نوری دو کهکشان تازه کشف شده از زمین بسیار کم قلمداد می‌شود.

البته این فاصله بسیار زیاد سیاه چاله از ستاره اصلی است که توانسته نظر اخترشناسان را جلب کند. ستاره گایا بی‌اچ‌۲ هر ۱۲۷۷ روز یکبار به دور سیاه چاله می‌چرخد که یعنی فاصله این دو حدود ۷۱۴ میلیون کیلومتر است. هرچند که در یک سیستم دوگانه عادی همچون Cygnus X-1 زمان مورد نیاز برای اینکار تنها ۵.۶ روز است.

بدین‌ترتیب ما با دو سیاه چاله جدید در نزدیکی کره زمین طرف هستیم که نمی‌توانند مواد اطراف خود را ببلعند. همچنین آنها برای ساکنان کره زمین نیز خطرساز نیستند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج