۱۲۹۴۴۴
۴ نظر
۵۰۰۲
۴ نظر
۵۰۰۲
پ

هر کارگر در ماه چند دلار حقوق می‌گیرد؟

هر مشمول قانون کار در سال ۹۳ ماهیانه معادل ۱۹۴.۵ دلار حداقل دستمزد دریافت خواهد کرد که به ارزهای دیگر معادل ۱۴۴.۶ یورو، ۱۱۶.۲۰ پوند و ۷۱۳.۸ درهم خواهد بود.

خبرگزاری مهر: هر مشمول قانون کار در سال ۹۳ ماهیانه معادل ۱۹۴.۵ دلار حداقل دستمزد دریافت خواهد کرد که به ارزهای دیگر معادل ۱۴۴.۶ یورو، ۱۱۶.۲۰ پوند و ۷۱۳.۸ درهم خواهد بود. در حال حاضر دست کم ۳ میلیون کارگر در ایران حداقل بگیر هستند و نمایندگان کارگری می گویند حداقل دستمزدها بیشتر از ۱۰ روز اول هر ماه دوام نمی‌‌آورد.

کارشناسان می گویند حداقل دستمزدها در ایران یکی از کمترین ارقام در بین کشورهای مختلف است و از این حیث مشمولان قانون کار با مسائل و مشکلات جدی در تامین معیشت خود روبرو هستند.

پایین بودن حداقل دستمزدها در ایران آنقدر جدی است که برخی نمایندگان کارگری اعلام کرده اند، حداقل بگیران دستمزد تنها ۱۰ روز اول ماه را می توانند سر کنند و برای مابقی روزها تا حقوق بعدی باید به فکر شغل دوم و یا راه های دیگر درآمدی باشند.

حداقل دستمزد تعیین شده برای سال جاری از سوی شورای عالی کار، ۶۰۸ هزار و ۹۰۰ تومان است اما کارگران می گویند در بررسی ها به این نتیجه رسیده اند که حداقل دستمزد باید چیزی نزدیک به یک میلیون تومان باشد.

با وجود اینکه برخی مقامات دولتی و کارفرمایان معتقدند متوسط پرداختی آنها در سال جاری حدود یک میلیون تومان برای هر نیروی کار است، اما اهمیت موضوع حداقل دستمزد در ایران به این دلیل است که طبق آمارهای موجود حداقل ۲۵ درصد کل مشمولان قانون کار، حداقل بگیر هستند و ارقام دیگری غیر از مصوبه شورای عالی کار در پایان هر ماه را دریافت نمی کنند.

بنابراین تا زمانی که دست کم ۳ میلیون مشمول قانون کار در ایران به ازاء ۱۹۶ کار در ماه تنها ۶۰۹ هزارتومان دریافت کنند، موضوع حداقل دستمزد به عنوان یکی از مهم ترین مباحث پیش روی کارفرمایان و کارگران باقی خواهد ماند.

مسئله حقوق های پایین کارگری در ایران باعث شد تا بیشتر کارگران برای تامین هزینه های زندگی خود در حاشیه شهرها ساکن شوند، برخی نیازهای زندگی مانند تفریحات و سرگرمی ها را برای خود و فرزندانشان حذف کنند تا بتواند به نیازهای ضروری خود از جمله اجاره، خوراک و پوشاک برسند.

همچنین مسئله حل نشده دستمزد نیروی کار در ایران و شکاف عمیق بین هزینه ها و درآمدها باعث شده تا بسیاری از کارگران علاوه بر شغل اصلی، به مشاغل دیگری نیز رو بیاورند. کارشناسان اقتصادی معتقدند یکی از دلایل گسترش مشاغل غیررسمی، دلالی و واسطه گری در ایران تامین نبودن افراد و عدم وجود توازن بین هزینه ها و درآمدهای خانوار است.

سامان جهانی کار پیش تر مقایسه ای را بین وضعیت دستمزد نیروی کار در برخی کشورها انجام داده بود که نشان می دهد با وجود پایین بودن دستمزدها در ایران، نیروی کار برخی کشورها ارقام دریافتی پایین تری از کارگران ایرانی دارند.

با این حال نباید از یاد برد که وضعیت هزینه ها نیز در کشورهای مختلف متفاوت بوده و در تعیین دستمزدها تاثیرگذار است؛ به عبارتی ممکن است پرداخت دستمزد کشوری نسبت به ایران کمتر باشد، اما هزینه زندگی در آنجا نیز به مراتب از ایران پایین تر باشد.

جدول میانگین دستمزد اسمی ماهیانه 10 کشور در 2010

(ارقام به دلار- تحقیق سازمان جهانی کار)

کشور

دستمزد ماهیانه

اندونزی

250

مکزیک

600

پرو

600

چین

700

مصر

700

ترکیه

1400

پرتقال

1600

آفریقای جنوبی

2400

آلمان

2800

آمریکا

3400


نگاهی به مقایسه وضعیت ریالی دستمزد در ایران و مقایسه آن با دلار نشان می دهد که هر کارگر ایرانی در سال 80 معادل 71.7 دلار در ماه حداقل دستمزد دریافت می کرد که این رقم تا سال 89 رشد داشته است.

پس از آن با افزایش یکباره قیمت دلار در بازار ایران، حداقل دستمزدهای معادل دلار نیز کاهش یافت و به زیر 200 دلار در ماه رسید. تنها در فاصله سال 89 تا 90، حداقل دستمزد ماهیانه کارگران 101.6 دلار کاهش داشته است. به عبارت ساده تر در حالی که حداقل دستمزد کارگران در سال 90 به نسبت سال 89 به میزان 30 هزارتومان در هر ماه افزایش نشان می دهد، اما در واقع حدود 102 دلار از ارزش دستمزد و قدرت خرید کارگران در فاصله 89 تا 90 کاسته شده است.

جدول ۱۴ ساله مقایسه ای حداقل حقوق ریالی کارگران ایرانی با دلار

حداقل مزد کارگران به دلار

حداقل دستمزد به ریال

نرخ دلار بازار آزاد

سال

۷۱.۷

۵۶۷۹۰۰

۷۹۲

۱۳۸۰

۸۷.۴

۶۹۸۴۶۰

۷۹۹

۱۳۸۱

۱۰۲.۵

۸۵۳۳۸۰

۸۳۲

۱۳۸۲

۱۲۱.۹

۱۰۶۶۰۲۰

۸۷۴

۱۳۸۳

۱۳۵.۶

۱۲۲۵۹۲۰

۹۰۴

۱۳۸۴

۱۶۲.۶

۱۵۰۰۰۰۰

۹۲۲

۱۳۸۵

۱۹۵.۷

۱۸۳۰۰۰۰

۹۳۵

۱۳۸۶

۲۲۷.۳

۲۱۹۶۰۰۰

۹۶۶

۱۳۸۷

۲۶۳.۵

۲۶۳۵۲۰۰

۱۰۰۰

۱۳۸۸

۲۷۵.۴

۳۰۳۰۰۰۰

۱۱۰۰

۱۳۸۹

۱۷۳.۸

۳۳۰۳۰۰۰

۱۹۰۰

۱۳۹۰

۱۱۱.۳

۳۸۹۷۰۰۰

۳۵۰۰

۱۳۹۱

۱۶۲.۳

۴۸۷۱۲۵۰

۳۰۰۰

۱۳۹۲

۱۹۴.۵

۶۰۸۹۰۰۰

۳۱۳۰

۱۳۹۳


مقایسه وضعیت دستمزد در ایران نسبت به برخی از کشورهای دیگر نیز نشان می دهد که ایران در ردیف کشورهای با حداقل دستمزد پایین قرار دارد و در این زمینه نیروی کار برخی از کشورها ماهیانه تا چند برابر یک کارگر ایرانی حداقل دستمزد دریافت می کنند.

در حال حاضر، حداقل دستمزد ۶۰۸ هزار و ۹۰۰ تومانی هر کارگر ایرانی در ماه معادل ۱۹۴.۵ دلار، ۱۴۴.۶ یورو، ۱۱۶.۲۰ پوند و ۷۱۳.۸ درهم است. بررسی ها نشان می دهد که طی سال گذشته میلادی و امسال، هر کارگر عراقی ۳۰۰ دلار حداقل دستمزد دریافت می کند.

جدول مقایسه ای حداقل دستمزد در 16 کشور به دلار

حداقل مزد به ریال

حداقل مزد به دلار

کشور

6089000

194.5

ایران

9390000

300

عراق

8388400

268

اردن

3630800

116

قزاقستان

6760800

216

کویت

9202200

294

مالزی

3599500

115

نیجریه

2566600

82

پاکستان

22692500

725

پرتقال

4757600

152

روسیه

25040000

800

عربستان

5477500

175

ترکمنستان

30767900

983

انگلیس

16995900

543

ترکیه

8325800

176-266

سوریه

14085000

450

لبنان


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۸ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • بدون نام

      فقط اثرات سومدیریت عامل عقب ماندن ایرانه

    • بدون نام

      قشر کارگر در ایران همیشه فقیر و مستضعف بوده است برخلاف دیگر کشورها و برخلاف دوره قبل از انقلاب...!!!!

    • بدون نام

      تو ایران قیمت همه چیز بر اساس دلار تعیین میشه(خوراک,پوشاک ...) ولی حقوق ریال پرداخت می شه!!!
      ای خدا به دادمون برس

    • بدون نام

      باید اضافه کرد که خیلی از کارمندان بخش خصوصی هم حداقل حقوق دریافت می کنند.
      حالا با 200 دلار درآمد در ماه خرج یک نفر هم در نمیاد چه برسه به بحث افزایش جمعیت و از این حرفها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج