رپورتاژ آگهی
۷ نکته اجرایی آهن کشی آسانسور
آهن کشی آسانسور را شاید بتوان مهمترین مرحله از مراحل اجرایی نصب آسانسور در نظر گرفت! گرچه که هر مرحله اهمیت خود را دارد اما کارکرد صحیح مابقی اجزای آسانسور تا حد زیادی به آهن کشی مربوط است.
آهن کشی آسانسور را شاید بتوان مهمترین مرحله از مراحل اجرایی نصب آسانسور در نظر گرفت! گرچه که هر مرحله اهمیت خود را دارد اما کارکرد صحیح مابقی اجزای آسانسور تا حد زیادی به آهن کشی مربوط است و به همین واسطه، میتوان دریافت که برای اجرای این مرحله به صورت صحیح، نیاز به دانش، مهارت و تجربه وجود دارد و البته، اهمیت استفاده از مصالح باکیفیت را نیز نباید دست کم گرفت! آهن کشی اصولی آسانسور ضامن ایمنی و طول عمر بیشتر سیستم است و از نظر فنی، امکان اجرای هیچ نوع آسانسوری بدون این سازه وجود ندارد!
در صورتیکه مشتاق هستید از نکات مهم در اجرای این سیستم بسیار مهم در آسانسورها مطلع شوید، تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
آهن کشی چیست؟
در عملیات آهن کشی آسانسور تلاش میشود تا یک شبکه آهنی مستحکم از ستونهای متصل به هم ساخت که به صورت عمودی در چاه آسانسور کاشته میشوند.
این شبکه باید بتواند بخش زیادی از نیروی وارده از طرف کابین را تحمل و دفع کند و همچنین کابین باید به سادگی بتواند در بین آن حرکت کند.
این مزایا و کارکرد مفید و درست به چند فاکتور بستگی دارد که اولین موضوع آن تخصص است! فرایند طراحی شبکه آهن کشی برای آسانسور، باید از طریق نرم افزارهای تخصصی و توسط افراد با تجربه ساخته شود چرا که کوچکترین اشتباه در محاسبات میتواند منجر به بروز اتفاقات جبرانناپذیری شود.
موضوع دیگر استفاده از مصالح مناسب است که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم؛ برای ساخت آسانسور حتما باید سری به لیست قیمت ورقهای استیل مانند قیمت ورق استیل ۳۰۴ نگیر، سیم بکسل و برخی آهن آلات دیگر بزنید! البته توجه داشته باشید که محصولاتی که تهیه میکنید، باید مقاوم و به صورت کلی با کیفیت باشند چرا که پای جان چند انسان در میان است.
اگر این دو عنصر مهم یعنی نیروی متخصص و مصالح مصرفی با کیفیت و کافی را در اختیار دارید، میتوانید کار آهن کشی آسانسور را اجرا کنید.
7 نکتهای که در ادامه به بررسی آن میپردازیم مهمترین نکات و جزئیاتی هستند که باید در اجرای این پروژه در نظر داشته باشید.
نحوه محاسبه آهن آلات مورد نیاز
آهن کشی آسانسور نیاز به محاسبات دقیقی دارد و منظور از محاسبات، تنها بررسی ابعاد نیست بلکه مواردی همچون وزن کابین و نیروی وارده و برخی موارد دیگر نیز وجود دارند.
فاصله چاهکها را معمولا بر اساس فاصله کف چاه آسانسور با اولین توقف در نظر میگیرند و فضای بالای سر یعنی فضای آخرین توقف نیز اهمیت زیادی دارد.
همه این فاصله مذکور میتوانند یک چهارم میزان آهن مورد نیاز از نظر ارتفاع را به ما بدهند چرا که برای آهن کشی آسانسور به 4 ستون با همین محاسبات احتیاج است.
محاسبه وزن قابل حمل آسانسور
هر آسانسور بسته به ابعاد و تعداد نفراتی که جابه جا میکند یک حداکثر توانایی برای تحمل وزن دارد. وزن وابسته به متغیرهای مختلفی است و باید حتما از طریق نرم افزارهای تخصصی با دقت بالا معادله آن را حل کرد تا اشتباهی صورت نگیرد. در صورتیکه ظرفیت آسانسور بیشتر از 4 نفر باشد، برای اطمینان بیشتر به جای 4 ستون، از 6 ستون استفاده میشود.
تعداد طبقات تحت پوشش آسانسور
ساختمانهایی با تعداد طبقات بالا نیازمند چند آسانسور هستند. همچنین برخی از ساختمانها نیز دارای آسانسورهای باربری مجزا از آسانسورهای نفر بر هستند که در این صورت نیاز به بیشتر از یک چاه وجود دارد و نکته مهم در این باره میزان فاصله بین دو آسانسور است که باید به درستی رعایت شود.
در چنین شرایطی نیاز است تا فرایندهای جداگانهای برای آهن کشی آسانسورها انجام شود و بر خلاف برخی باورها، آسانسورها هیچ ربطی به هم نداشته و به صورت کاملا مستقل ساخته شده و عمل میکنند.
تعیین نقاط اتصال و محلهای جوشکاری
هر چقدر که مقاومت مصالح اهمیت دارد، همانقدر جوشکاری و ایجاد اتصالات صحیح و بهجا نیز اهمیت دارد. در صورتیکه اتصالات به نحو درستی صورت نگرفته باشند، نباید انتظار مقاومت خیلی بالایی از سازه خود داشته باشید! حرکت آسانسور به صورتی است که در دراز مدت میتواند اثر فرسایشی، خصوصا برای نبشیها را همراه خود داشته باشد و در این شرایط بهترین راه برای اطمینان از عملکرد مناسب اتصالات، محکم کردن آنها از طریق ورقهای فولادی است که تضمین میکند در طول زمان اتصالات فرسوده نشوند.
نحوه اجرای جوشکاری
در اجرای آهن کشی آسانسور، تمامی جوشکاریها به صورت سر بالا انجام میشوند که میتوان آن را یکی از سختترین انواع جوشکاری در نظر گرفت که به جز جوشکاران با تجربه و حرفهای، کسی قادر به انجام این کار نیست! جوشکاری تاسیسات مربوط به آسانسور باید در بهترین و بینقصترین حالت ممکن اجرا شود چرا که جوشهای سرد و بیکیفیت میتوانند کل سازه را به خطر بیندازند.
ایجاد سوراخهای موتورخانه
سوراخهای مربوط به موتورخانه و وزنهها حتما باید قبل از آهن کشی آسانسور صورت بگیرند و امکان این کار بعد از اجرای سازه وجود ندارد و این نکته اهمیت بسیار زیادی دارد.
نصب داربست
پس از دیوار چینی چاه آسانسور نیاز است تا برای تامین امنیت کار آهن کشی، داربست نصب شود. دیوار چینی ابدا نباید پیش از نبشی کشیها انجام شود چرا که این امر میتواند اختلالات زیادی را در کل فرایند آهن کشی آسانسور و پیادهسازی سیستم ایجاد کند.
جمع بندی
طراحی و پیادهسازی یک آسانسور مراحل مختلفی دارد؛ از کندن چاه آسانسور بگیر تا نصب کابین و راه اندازی اما در این بین یکی از مهمترین مراحل که به صورت مستقیم با ایمنی کل سیستم آسانسور در ارتباط است را میتوان آهن کشی آسانسور در نظر گرفت.
این فرایند، مراحل مختلف و پیچیدهای دارد و برای اجرای آن نیاز به نیروی متخصص و با تجربه است و مواردی که ما در این نوشته متذکر شدیم، تنها یکسری نکات مهم در پیادهسازی آهن کشی برای آسانسور بودند.
برای تهیه یا بررسی قیمت میلگرد ۱۶، قیمت تیرآهن ۱۸، ورقهای فولادی و استیل، انواع سیم بکسل و هر نوع مصالح آهنی دیگری برای اجرای این فرایند میتوانید به سایت آیرومارت با نشانی iromart.com مراجعه کرده و محصولات را با بهترین قیمت و کیفیت تهیه کنید.
ارسال نظر