۱۲۶۵۶۲۰
۹۸۳
۹۸۳
پ

تصویر جدید هابل از بقایای رنگارنگ مرگ یک ستاره

رشته‌های خیره‌کننده در تصویر تلسکوپ فضایی هابل، بقایای یک ابرنواختر هستند.

ایرنا: رشته‌های نارنجی و آبی‌رنگ گاز که می‌درخشند، بقایای یک ابرنواختر هستند.

تلسکوپ فضایی هابل تصویری خیره‌کننده از آثار باقی‌مانده از یک ابرنواختر در ابر ماژلانی بزرگ ثبت کرده است.

به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه اسپِیس (Space)، بقایای یک ابرنواختر در ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد و یک ستاره نوترونیِ به‌سرعت در حال چرخش را پنهان می‌کند. در تصویر دیدنی ثبت‌شده توسط تلسکوپ فضایی هابل، بقایای رنگارنگ مرگ خشن یک ستاره مانند نورافشانی به نظر می‌رسد.

تصویر جدید هابل از بقایای رنگارنگ مرگ یک ستاره [کلیک و کشیدن برای جابجایی]

این آثار باقی‌مانده در ابر ماژلانی بزرگ (یک کهکشان ماهواره‌ای راه شیری)، ورقه‌هایی ظریف و رشته‌هایی درهم‌پیچیده به رنگ نارنجی و آبی را تشکیل می‌دهند.

رشته‌های خیره‌کننده در تصویر تلسکوپ فضایی هابل، بقایای یک ابرنواختر هستند. ابرنواختر (سوپرنوا) انفجاری قدرتمند است که زمانی رخ می‌دهد که یک ستاره پرجرم به پایان عمر خود می‌رسد.

دانشمندان اعلام کردند که این بقایای ستاره‌ای که DEM L ۱۹ یا LMC N۴۹ نامیده می‌شود، در فاصله ۱۶۰ هزار سال نوری از زمین، در صورت فلکی ماهی زرین (Dorado) قرار دارد و نشان‌دهنده درخشان‌ترین باقی‌مانده ابرنواختر در ابر ماژلانی بزرگ است.

دانشمندان بر این باورند که این ابر درخشان متشکل از مواد، یک ستاره نوترونی به‌سرعت در حال چرخش را پنهان می‌کند. این ستاره نوترونی در زمانی ایجاد شده است که هسته ستاره پرجرم در حال انفجار، تحت فشار شدید گرانش خود به داخل دچار فروپاشی شده است.

ستاره‌شناسان این ستاره نوترونی را در سال ۱۹۷۹ کشف کردند؛ زمانی که در اثر انفجار، پرتو گامای پرانرژی منتشر کرد. از آن زمان، در اثر چندین انفجار، پرتوهای گامای دیگر نیز منتشر کرده است. ستاره‌های نوترونی که به‌سرعت در حال چرخش هستند و مانند این ستاره میدان‌های مغناطیسی قوی دارند که تشعشعاتی را منتشر می‌کند، به‌عنوان تپ‌اختر نیز شناخته می‌شوند.

تصویر جدید با استفاده از داده‌های دو پژوهش جداگانه درخصوص DEM L ۱۹ ایجاد شده است که یکی از آن‌ها با دوربین میدان وسیع و سیاره‌ای ۲ تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده بود. هدف از پژوهش اول، این بود که دانشمندان می‌خواستند بدانند چگونه ابرهای کوچک گاز و غبار باعث تکامل باقیمانده ابرنواختر و تغییر ساختار آن می‌شود.

این اولین بار نیست که تصویری خیره کننده از DEM L ۱۹ در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. در سال ۲۰۰۳، دانشمندان تصویری از هابل منتشر کردند که بقایای ابرنواختر را به صورت ابرهای دود و جرقه نشان می‌داد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج